Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Προτεσταντισμού, Αντιχρίστου, σωτηρίας, θανάτου, αδικίας, Θεωρίας της Εξέλιξης κλπ.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Α.Γ.
Δημοσιεύσεις: 824
Εγγραφή: Παρ Φεβ 12, 2016 11:46 pm

Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Προτεσταντισμού, Αντιχρίστου, σωτηρίας, θανάτου, αδικίας, Θεωρίας της Εξέλιξης κλπ.

Δημοσίευσηαπό Α.Γ. » Κυρ Απρ 29, 2018 7:15 pm

Εικόνα


Απαντήσεις σε ερωτήσεις σας περί Προτεσταντισμού,

Αντιχρίστου, σωτηρίας, θανάτου, αδικίας, Θεωρίας της Εξέλιξης,

Δημιουργίας του Θεού κλπ.


╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Με επισκέφθηκαν στο σπίτι μου "Μάρτυρες του Ιεχωβά" για να μου δώσουν φυλλάδιά τους. Τι πρέπει να κάνω; Πως γίνεται οι "Μάρτυρες του Ιεχωβά" και οι Προτεστάντες να είναι αιρετικοί όταν χρησιμοποιούν την ίδια Αγία Γραφή για την πίστη τους και μάλιστα χρησιμοποιούν και εδάφια;

Απάντηση:

Αγαπητέ αδελφε μου να μην τους ξαναδεχτείς τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" σπίτι σου γιατί αυτοί σημειώνουν τις διευθύνσεις που τους άνοιξαν την πόρτα και μετά στέλνουν συνέχεια ανθρώπους τους. Αν ξαναρθουν πες τους "Είμαι Ορθόδοξος, δέν θέλω να μιλήσουμε, γεια σας". Η´ μην τους ανοίξεις καθολου αν ξέρεις οτι ειναι αυτοί. Μείνε μακρυα απ᾽ τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" γιατί καταρχήν διδάσκουν ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός αλλά κτίσμα. Δηλαδή δεν δέχονται το Χριστό ως Θεό. Επισης διδάσκουν πολλές άλλες πλάνες παρερμηνεύοντας την Αγία Γραφή για να παρασύρουν κόσμο στην πλάνη τους.

Οταν θέλουμε να δουμε τι λέει η Αγία Γραφή για ένα θέμα την κοιταμε ολοκληρωτικά, αδελφέ μου.

Η Καινή Διαθήκη λεει για το Χριστό οτι είναι και Θεός και Άνθρωπος. Οι "Μάρτυρες του Ιεχωβά" πέρνουν μόνο τα μισά εδάφια, αυτα που λένε οτι είναι άνθρωπος, και έτσι βγάζουν λάθος συμπεράσματα και διδάσκουν λανθασμένα οτι η Αγία Γραφή λεει οτι ο Χριστος ήταν άνθρωπος και όχι Θεός.

Αυτο το κάνουν όλοι οι αιρετικοί με όλα τα θέματα της Πίστεως με αποτέλεσμα να βγάζουν λανθασμένες και πλανεμένες διδασκαλίες.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Aτομα που αν και άφησαν την Ορθοδοξία εντούτοις παραμένουν καλοί άνθρωποι δεν θα σωθούν; Τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή;

Απάντηση:

Για να είναι ένας Ορθόδοξος Χριστιανός, σωστός και πιστός πρέπει να εξομολογείται συχνά, να αποφεύγει την αμαρτία, να εκκλησιάζεται, και να μετέχει στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας. Αυτοί που ήταν Ορθόδοξοι και μετά έφυγαν από την Ορθοδοξία δεν ήταν συνειδητοί Ορθόδοξοι με Θεία Εξομολόγηση κλπ. Αν ήταν σωστοι Ορθόδοξοι δεν θα αρνιούνταν την Ορθόδοξη Πίστη του Χριστού.

Όταν κάποιος δεν εξομολογείται συχνά είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί σε αιρέσεις και να αρνηθεί την Ορθόδοξη Πίστη.

Αυτό το λένε όλοι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας. Ότι άν κάποιος Ορθόδοξος αρνηθεί την Ορθοδοξία και γίνει αιρετικός ή πάει σε άλλη θρησκεία και δεν επιστρέψει στην Ορθοδοξία, αλλά πεθάνει στην αίρεση τότε θα κολαστεί. Και αυτό γιατί ήταν στο 100% της Αλήθειας, στην Ορθόδοξη Πίστη, και την αρνήθηκε. Δεν θα κριθούμε μόνο αν ειμαστε καλοί ανθρωποι αλλά και άν εχουμε την ορθή Πίστη. Ένας που είχε την Ορθή Πιστη και την άφησε για την αίρεση ή για τον Βουδισμο κλπ. τότε αρνήται το Χριστό και θα κολαστεί αν δεν μετανοήσει.

Αν όμως κάποιος γεννηθεί στην αίρεση ή στο Βουδισμό κλπ και δεν ακούσει ποτέ του για την Ορθοδοξία τότε θα κριθεί με το νόμο της συνηδείσεως και μπορεί να σωθεί. Έτσι λέει η Καινή Διαθήκη.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Η Βίβλος διδάσκει ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν οι πρώτοι άνθρωποι κι ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν 6.000 χρόνια αλλά η επιστήμη λέει ότι ο κόσμος είναι δισεκατομμύρια ετών και πως οι άνθρωποι εμφανίστηκαν αρχικά ως Αυστραλοπίθηκοι και αργότερα εξελίχτηκαν ως άνθρωποι. Η Βίβλος υποστηρίζει την Δημιουργία όμως η επιστήμη υποστηρίζει την θεωρία της εξέλιξης. Τι τελικά ισχύει;

Απάντηση:

Η εξέλιξη είναι ψευδής και ὄλο το σύμπαν έχει ηλικία περιπου 10.000 χρόνων όπως το λέει η Βίβλος. Υπαρχουν πολλοί επιστήμονες που το πιστευουν αυτό. Αποδεικνύεται δηλαδή επιστημονικά.

Δες το παρακάτω Ορθόδοξο Ιστολόγιο:

ΘΕΟΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ / GOD & SCIENCE - ORTHODOXY

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Συμβάινουν πολλά κακά πράγματα γύρω μας άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς λόγο, αθώοι την πληρώνουν χωρίς να φταίνε, άνθρωποι σκοτώνονται κτλ. Που είναι ο Θεός σε αυτά;

Απάντηση:

Αν ο κόσμος ακολουθούσε αδελφε μου το λόγο του Χριστού, δηλαδή το Ευαγγέλιο, τότε δεν θα υπήρχαν ούτε πολέμοι, ούτε φτωχοί ανθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα. Το Ευαγγέλιο λέει ότι πρέπει να δίνουμε το 11% από τα χρήματα που πέρνουμε στους φτωχούς. Αν το έκαναν αυτό όλοι οι άνθρωποι του κόσμου τότε δεν θα υπήρχαν φτωχοί να πεθαίνουν από την πεινα. Επίσης ο Χριστος στο Ευαγγέλιο λέει να αγαπάμε τον πλησίον μας και να μην επιθυμούμε αυτά που έχει ο πλησίον μας. Αν το έκαναν αυτό όλοι οι άνθρωποι, πολιτικοί και πολίτες, τότε δεν θα υπήρχαν πόλεμοι, δολοφονίες κλπ. Οι πόλεμοι γίνονται απο τους άπιστους ανθρώπους με σκοπό να πάρουν τα εδάφη των άλλων κρατών.

Ο Χριστός με το Ευαγγέλιό Του μας έχει δώσει και τη λύση του προβλήματος και την αποφυγή του προβλήματος δηλ. της αδικίας, των πολέμων, της πτωχειας, των δολοφονιων κλπ.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βγάλει το Χριστό και το Ευαγγέλιο από την ζωή τους.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Γιατί φτιαχνει ο Θεός όντα τα οποια ξερει εκ των προτέρων ότι είναι καταδικασμενα να πάνε σε αιώνια βασανιστήρια; Ο Χριστός υποτιθεται οτι θυσιάστηκε για να σώσει τον κόσμο αλλά μάλλον θυσιάστηκε για να σώσει το 1/1000 και όλοι οι υπόλοιποι (κυρίως οι σκεπτικιστές) να πάνε στα βασανιστήρια. Τι απαντάει ο Χριστιανισμός σε όλα αυτά;

Απάντηση:

Ο Χριστός  θυσιάστηκε για να σώσει ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους. Το λέει και στο Ευαγγέλιο οτι ο Χριστός θέλει να σωθούν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι: "Πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν." (Α´ Τιμ. 1,  4)

Απλά αδελφε μου δυστυχώς οι άνθρωποι δεν θέλουν να σωθούν. Προτιμούν την αμαρτία, την αθεΐα, την αδικία, τις αμαρτωλές ηδονές, την κακία κλπ.

Ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει το Θεό πρέπει να ψάξει. Αν ψάξει ειλικρινά ο Θεός θα του αποκαλυφθεί. Άν ένας άθεος πει ειλικρινα: "Θεέ δεν ξέρω αν υπαρχεις, αλλά αν υπάρχεις δείξτο μου" τότε ο Θεός θα του το δείξει 1000% όπως έκανε και σε μένα που ήμουν αιρετικός και μετά άθεος.

Ο Θεός δεν έφτιαξε όντα που εκ των προτέρων είναι καταδικασμένα να πάνε στην κόλαση. Αλλά έφτιαξε ανθρώπους ελεύθερους να διαλέξουν αν θέλουν να πάνε στον Παράδεισο με το Θεό ή στην κόλαση με τον διάβολο. Ο Χριστός αδελφε μου σέβεται την ελευθερία μας.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερώτηση: Πότε θα έρθει ο Αντίχριστος και το τέλος του κόσμου; Γνωρίζουμε ημερομηνίες;

Απάντηση:

Δεν πρέπει να μας απασχολει για το πότε θα έρθει το τέλος του κόσμου. Το τέλος του γήϊνου κόσμου για κάθε άνθρωπο είναι όταν πεθάνει. Γιαυτό πρέπει να είμαστε κοντά στη Θεία Εξομολόγηση για να καθαρίζεται η ψυχή μας, να σβήνουν οι αμαρτίες μας, για να είμαστε έτοιμοι για το τέλος του επίγειου κόσμου για τον κάθε ένα μας προσωπικά.

Δεν πρέπει να βάζουμε ημερομηνίες για το πότε θα έρθει ο Αντίχριστος και για το πότε θα γίνει το τέλος του κόσμου γιατί θα πέσουμε σε λάθη και σε πλάνη. Επίσης θα πέσουμε και σε λάθος ημερομηνίες και οι άθεοι θα μας κοροϊδεύουν και δεν θα μας πιστεύουν όταν στα αλήθεια θα έρθει ο Αντίχριστος.

Για το πότε θα έρθει ο Αντίχριστος θα μας το πει η Εκκλησία.

╰⊰¸¸.•¨*

Ερωτήσεις & Απαντήσεις - ΟρθοδοξίαΕπιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες