Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Τίποτε να μην σκέφτεσαι ούτε να κάνεις, χωρίς σκοπό σύμφωνο με το θέλημα του Θεού. Γιατί εκείνος που βαδίζει άσκοπα, ματαιοπονεί.
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Η ψυχή είναι στο σώμα, στην ψυχή είναι ο νους και στο νου είναι ο λόγος.
(Όταν) με αυτά γίνεται αντιληπτός και δοξάζεται ο Θεός, αθανατίζει την ψυχή, δωρίζοντάς της αφθαρσία και αιώνια πνευματική απόλαυση, γιατί ο Θεός χάρισε σ' όλα τα ποιήματα την ύπαρξη από μόνη την αγαθότητά ( Του).
Μέγας Αντώνιος
(Όταν) με αυτά γίνεται αντιληπτός και δοξάζεται ο Θεός, αθανατίζει την ψυχή, δωρίζοντάς της αφθαρσία και αιώνια πνευματική απόλαυση, γιατί ο Θεός χάρισε σ' όλα τα ποιήματα την ύπαρξη από μόνη την αγαθότητά ( Του).
Μέγας Αντώνιος
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Οι άνθρωποι χωρίζουν από τη φιληδονία τους και τον εγωισμό τους. Όλους τους άλλους λόγους τους εμπνέονται εκ των υστέρων για να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Χριστέ μου, εγώ είμαι ο άσωτος!
Η παραβολή αυτή είναι ένας καθρέφτης. Μέσα σ`αυτή την παραβολή βλέπουμε τον εαυτό μας. Όποιος διαβάζει την παραβολή αυτή με προσοχή και με ταπείνωση, βλέποντας την εικόνα του ασώτου όπως τη ζωγράφισε ο Χριστός, δεν δυσκολεύεται να φωνάξει• Χριστέ μου, εγώ είμαι ο άσωτος!
† Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης
Η παραβολή αυτή είναι ένας καθρέφτης. Μέσα σ`αυτή την παραβολή βλέπουμε τον εαυτό μας. Όποιος διαβάζει την παραβολή αυτή με προσοχή και με ταπείνωση, βλέποντας την εικόνα του ασώτου όπως τη ζωγράφισε ο Χριστός, δεν δυσκολεύεται να φωνάξει• Χριστέ μου, εγώ είμαι ο άσωτος!
† Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης
Ο καλός χριστιανός δεν κάνει το καλό για κάποιο δικό του όφελος. Το κάνει μόνο, επειδή το αγαπά και το προτιμά από το κακό. Μόνο έτσι το καλό έχει αρχοντιά. Το άλλο είναι μπακαλίστικο τυπικό : «τι θα μου δώσεις, αν κάνω αυτό;» ή «κάνω αυτό και δώσε μου εκείνο !».
Αρχή κάθε καλού είναι ο έμπρακτος λόγος και η έλλογη πράξη, γι' αυτό ούτε η πράξη χωρίς λόγο είναι καλή, ούτε λόγος χωρίς πράξη.
Φιλοκαλία- Γνωμικό Ανθολόγιο
Φιλοκαλία- Γνωμικό Ανθολόγιο
* Η χάρη όταν πέσει στην ψυχή, σ`εκείνον που πεινά για το Χριστό, γίνεται τροφή• στον διψασμένο, γλυκύτατο νερό• σ`εκείνον που κρυώνει , ένδυμα• και στον κοπιάζοντα, ανάπαυση• σ`εκείνον που προσεύχεται γίνεται πληροφορία• και σ`εκείνον που πενθεί γίνεται παρηγοριά.
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής
* Εκείνος που μισεί τα πάθη, βγάζει από τη μέση τις αφορμές τους. Εκείνος που περικυκλώνεται από τις αφορμές, πολεμείται από τα πάθη και χωρίς να θέλει.
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής
Είναι σπουδαίο πράγμα να ομιλεί κάποιος για τον Θεό. Αλλά σπουδαιότερο είναι να καθαρίζει κάποιος τον εαυτό του από τα πάθη για τον Θεό, γιατί σε ψυχή γεμάτη από πάθη δεν θα εισέλθει σοφία.
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Οι πονηροί λογισμοί μπορεί να μην προέρχονται πάντα από εμάς, το διώξιμό τους όμως είναι στην εξουσία μας.
Αββάς Μωυσής
Αββάς Μωυσής