Άλλα αν κάποιος βίγκαν δεν προκαλεί και δεν δημιουργεί προβλήματα στους συνανθρώπους μας δεν μπορεί συγχρόνως να πιστεύει στον Θεό, να εξομολογήται τις αμαρτίες του κοκ; (Για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι και δεν σκοπεύω να γίνω βίγκαν ούτε εγώ ούτε κάποιος γνωστός μου). Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με κάποιους ομοφυλόφιλους όπως αυτοί. Βέβαια αυτό είναι οξύμωρο γιατί η ομοφυλοφιλία είναι μεγάλη αμαρτία.Νίκος έγραψε:Θεωρώ ότι η επιλογή των βίγκανς να μην καταναλώνουν τίποτε ζωικό είναι αδικαιολόγητη και προκλητική. Κατ' αυτή την έννοια δεν είναι συμβατή με την πίστη μας, ιδίως όταν δημιουργεί προβλήματα στους συνανθρώπους μας.
Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Re: ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Μάλιστα. Με συγχωρείτε κύριε Νίκο. Τώρα κατάλαβα. Συμφωνώ με αυτό :
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές
Προφανώς μπορεί ο καθένας να τρώει ότι θέλει
. Αρκεί να ζει με μετάνοια και την καθοδήγηση ενός καλού Πνευματικού. Ο βιγκανισμός ως φιλοσοφία είναι απορριπτέος, ως πρακτική εξαρτάται από την προαίρεση.

Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Χθες στη Θεία Λειτουργία ο ιερέας (αρχιμανδρίτης ιερομόναχος) απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση του δίσκου του συσσιτίου ώστε να μην λείψει από καμία μερίδα το κρέας στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.