Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Αν δεν απαρνηθεί ο άνθρωπος το δικό του θέλημα, δεν θα μπορέσει να βάλει αρχή στο έργο της σωτηρίας του ούτε, πολύ περισσότερο, να σωθεί. Γι' αυτό, παιδιά μου, ζητάτε από τον Κύριο να σας βοηθήσει για να κόψετε το θέλημά σας.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Για την ψυχική σας ωφέλεια, υποταχθείτε τελείως στα προστάγματα του ουράνιου Πατέρα μας, αγαπήστε την ησυχία και ασκηθείτε στην αδιάλειπτη προσευχή του Ιησού. Όσο ο Κύριος παραμένει στην καρδιά σας, τόσο θα αυξάνουν μέσα σας η υπομονή, η αγάπη και η ταπείνωση.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Ακόμα κι αν τα καλά μας έργα γίνονται στο όνομα του Θεού, δεν είναι αυτά που πρωτίστως μας σώζουν, αλλά το έλεος του Θεού. Αυτό το θείο έλεος ας σκεπάζει κι εσάς, τους φίλους μου, όλες τις ημέρες της ζωής σας. Όλοι σας, δίκαιοι και αμαρτωλοί, στον φιλεύσπλαχνο Κύριό μας Ιησού Χριστό να καταφεύγετε και σ' Αυτόν να στηρίζετε την ελπίδα σας, γιατί αυτή «η ελπίς ου καταισχύνει» (Ρωμ. 5:5).
Μην περιφρονείτε τους λόγους μου και μην τους νομίζετε δυσκολοεφάρμοστους. Για τον Κύριο και με τον Κύριο, τα δύσκολα γίνονται εύκολα και τα δυσάρεστα ευχάριστα. «Ο γαρ ζυγός αυτού χρηστός και το φορτίον αυτού ελαφρόν εστί» (πρβλ. Ματθ. 11:30).
(Νεοελληνική απόδοση από το βιβλίο του Σεργίου Α. Νείλου «Τα ιερά υπό τον μόδιον». Οι συμβουλές αποδίδονται σε ανώνυμο γέροντα της περίφημης μονής της Όπτινα).
(Νεοελληνική απόδοση από το βιβλίο του Σεργίου Α. Νείλου «Τα ιερά υπό τον μόδιον». Οι συμβουλές αποδίδονται σε ανώνυμο γέροντα της περίφημης μονής της Όπτινα).
Τα λόγια Του Κυρίου είναι λόγια καθαρά, αγνά και απαλαγμένα από κάθε νοθεία ψεύδους.
Καταγόμαστε από τον Θεό,και όλοι οι μακράν του Θεού άνθρωποι
ευρίσκονται υπό την εξουσία και επίδραση του πονηρού πνεύματος.
ευρίσκονται υπό την εξουσία και επίδραση του πονηρού πνεύματος.
Θα έρθει η εποχή όπου οι άνθρωποι θα είναι φιλάργυροι, υπερήφανοι, ανυπάκουοι, αχάριστοι, ασεβείς, άγριοι, προδότες, φουσκωμένοι από εγωισμό. Θα αγαπούν τις ηδονές και όχι τον Θεό.
Ο Θεός είναι δίκαιος και πηγή πάσης δικαιοσύνης.
Πρέπει οι ενάρετοι άνθρωποι να αξιωθούν να λάβουν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή το πνεύμα αυτό που θα τους δίνει σοφία και σύνεση, την ικανότητα να αποφασίζουν, τη δύναμη να εκτελούν, τη γνώση του Κυρίου, το σεβασμό στον Κύριο.
Οι αρετές είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και προξενούν αγάπη, χαρά, πίστη και εγκράτεια.