Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

Πνευματικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας - Spiritual subjects of our Orthodox faith.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Του αββα Ισαάκ

Ο φανατικός άνθρωπος ποτέ δεν φτάνει στην ειρήνη του νου• και οποίος έχει αποξενωθεί από την ειρήνη, αυτός έχει αποξενωθεί κι από τη χαρά. Ή ειρήνη του νου λέγεται και είναι τέλεια (ψυχική) υγεία, ενώ ο φανατισμός είναι αντίθετος στην ειρήνη. Αυτός λοιπόν πού έχει φανατισμό, είναι βαριά άρρωστος.

Άνθρωπε, δεν είναι καλό ούτε σε συμφέρει το να θέλεις να βοηθάς άλλους βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τον εαυτό σου. Ό φανατισμός δεν είναι γνώρισμα σοφίας, άλλ’ αρρώστια της ψυχής• γιατί φανερώνει στενή και περιορισμένη αντίληψη, πού οφείλεται στην πολλή άγνοια.

Αν επιθυμείς να θεραπεύσεις τους αρρώστους, μάθε πώς έχουν ανάγκη από ευσπλαχνία και φροντίδα και όχι από επιτίμηση. Γιατί λέει (ο απόστολος): «Οφείλετε υμείς οι δυνατοί τα άσθενήματα των αδυνάτων βαστάζείν» (Ρωμ. 15:1). και πάλι ο ίδιος προτρέπει να μη διορθώνουμε τον φταίχτη με οργή, αλλά με πραότητα (Γαλ. 6:1).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Η πολυχρόνια υπομονή οδηγεί στην ταπείνωση. Η ταπείνωση οδηγεί στην υγεία της ψυχής. Η υγεία της ψυχής στη γνώση του Θεού. Η γνώση του Θεού, στην αγάπη του Θεού. Και τέλος, η αγάπη του Θεού, στη χαρά του Θεού, τη γλυκύτερη όλων.
Άγιος Ισαάκ ο Σύρος
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Oσο και να φαίνεται πως πάλιωσε και πέθανε η ωραία ψυχή του ανθρώπου που ξέραμε ως τώρα, ο Θεός έχει δώσει στην νεότητα αυτό το υπέροχο προνόμιο να φέρει πάντα μέσα στις φλέβες της και την καρδιά της το ιερόν πυρ της αιώνιας ζωής και να την αναγεννά μέσα από την τέφρα και την σκόνη της στη φθορά του χρόνου και των γεγονότων. (Ειρηναίος, Μητροπολίτης Πρ. Κισάμου και Σελίνου)
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

*Όπως ο φτωχός, βλέποντας τους βασιλικούς θησαυρούς, νιώθει περισσότερο τη φτώχεια του, έτσι κι εκείνος που μελετάει τις αρετές των μεγάλων οσίων, αποκτάει πιο ταπεινό φρόνημα.
Μόνο μια αρετή υπάρχει, την οποία δεν μπορούν να μιμηθούν οι δαίμονες: η ταπείνωση.
Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Οι άνθρωποι αγνοούν τη δύναμη της θεϊκής ταπεινώσεως του Χριστού και γι' αυτό ελκύονται από τα γήινα. Αλλά δεν μπορεί να γνωρίσει ο άνθρωπος τη δύναμη αυτών των λόγων χωρίς το Άγιο Πνεύμα. Και όποιος τη γνώρισε αυτός δεν θα εγκαταλείψει την επιστήμη αυτή, έστω και αν του χάριζαν όλα τα βασίλεια του κόσμου.
Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Πόσοι και πόσοι δεν πολέμησαν κατά καιρούς την Εκκλησία!
Εκείνοι χάθηκαν, μα η Εκκλησία υψώθηκε ως τους ουρανούς!
Αυτό ειναι το μεγαλείο της...
Την πολεμούν και νικά!
Την επιβουλεύονται και εκείνη θριαμβεύει!
Την υβρίζουν και φανερώνεται λαμπρότερη!
Δέχεται χτυπήματα και αντί να κλονίζεται, στερεότερη γίνεται!
Κλυδωνίζεται, αλλά δεν καταποντίζεται!
Χειμάζεται, αλλά δεν ναυαγεί!
Παλεύει, αλλά ποτέ δεν υποκύπτει.
Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ο φόβος που έχουμε να μην πέσουμε στην αμαρτία είναι αρετή. Αρχή της αληθινής ζωής του ανθρώπου είναι ο φόβος του Θεού.
Οσιος Ισαάκ ο Σύρος
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Η ρίζα της ευλάβειάς μας προς τον Θεό είναι ο φόβος του Θεού. Ο φόβος του Θεού είναι το πιό δυνατό όπλο για να πολεμήσουμε τις δυσκολίες στην πνευματική μας πορεία.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αλλο πράγμα να φοβείσαι τον Θεό και άλλο να εφαρμόζεις τις εντολές του Θεού.
Συμεών ο ν. Θεολόγος
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Πόσοι και πόσοι δεν πολέμησαν κατά καιρούς την Εκκλησία!
Εκείνοι χάθηκαν, μα η Εκκλησία υψώθηκε ως τους ουρανούς!
Αυτό ειναι το μεγαλείο της...
Την πολεμούν και νικά!
Την επιβουλεύονται και εκείνη θριαμβεύει!
Την υβρίζουν και φανερώνεται λαμπρότερη!
Δέχεται χτυπήματα και αντί να κλονίζεται, στερεότερη γίνεται!
Κλυδωνίζεται, αλλά δεν καταποντίζεται!
Χειμάζεται, αλλά δεν ναυαγεί!
Παλεύει, αλλά ποτέ δεν υποκύπτει.
Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα - Spriritual Messages”