Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
-
- 5
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Καληνύχτα σε όλο τον κόσμο και καλή εβδομάδα από αύριο!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- aposal
- 12
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους τους εχθρούς μας, σε όλους τους πεινασμένους, τους άστεγους, τους μοναχικούς, τους ασθενείς, τους πονεμένους, τους πληγωμένους, τους απογοητευμένους, τους απελπισμένους, τους φυλακισμένους και τους παντοιοτρόπως δοκιμαζόμενους, σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.
Δευτέρα: η πιο ωραία ημέρα τη εβδομάδας! Δόξα τω Θεώ βρίσκομαι πάλι στη δουλειά!
Σήμερα 23/12/2019 τιμώνται από την Εκκλησία μας:
1. Προφήτης Αγγαίος
2. Αγία Θεοφανώ η Θαυματουργή σύζυγος του βασιλιά Λέοντα του σοφού
3. Άγιος Μόδεστος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων
4. Άγιος Μαρίνος
5. Άγιοι Πρόβος και Ιλάριος
6. Άγιος Μέμνων Αρχιεπίσκοπος Εφέσου
7. Άγιος Νικόλαος Β' Χρυσοβέργης
8. Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Χριστοφόρου κοντά στον Άγιο Πολύευκτο
9. Άγιος Συμεών Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας
10. Αγία Δόμνα του Τόμσκ η δια Χριστόν σαλή
Την ευλογία τους να έχουμε!
ΥΓ1: Διανύουμε την 39η ημέρα της νηστείας των Χριστουγέννων (39/40 = 97,5%). Δεν επιτρέπονται το λάδι και ο οίνος.
ΥΓ2: Υπενθυμίζω ότι η σαρακοστή των Χριστουγέννων τελειώνει την ημέρα των Χριστουγέννων, ΜΕΤΑ τη Θεία Λειτουργία. Μην ξεγελαστεί κανείς και σπάσει τη νηστεία που έκανε με τίποτε ρεβεγιόν και άλλες τέτοιες αντιχριστιανικές συνήθειες, που – όλως τυχαίως – συμβαίνουν εντός νηστείας, λίγες ώρες πριν τον τερματισμό της.
Δευτέρα: η πιο ωραία ημέρα τη εβδομάδας! Δόξα τω Θεώ βρίσκομαι πάλι στη δουλειά!
Σήμερα 23/12/2019 τιμώνται από την Εκκλησία μας:
1. Προφήτης Αγγαίος
2. Αγία Θεοφανώ η Θαυματουργή σύζυγος του βασιλιά Λέοντα του σοφού
3. Άγιος Μόδεστος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων
4. Άγιος Μαρίνος
5. Άγιοι Πρόβος και Ιλάριος
6. Άγιος Μέμνων Αρχιεπίσκοπος Εφέσου
7. Άγιος Νικόλαος Β' Χρυσοβέργης
8. Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Χριστοφόρου κοντά στον Άγιο Πολύευκτο
9. Άγιος Συμεών Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας
10. Αγία Δόμνα του Τόμσκ η δια Χριστόν σαλή
ΥΓ1: Διανύουμε την 39η ημέρα της νηστείας των Χριστουγέννων (39/40 = 97,5%). Δεν επιτρέπονται το λάδι και ο οίνος.
ΥΓ2: Υπενθυμίζω ότι η σαρακοστή των Χριστουγέννων τελειώνει την ημέρα των Χριστουγέννων, ΜΕΤΑ τη Θεία Λειτουργία. Μην ξεγελαστεί κανείς και σπάσει τη νηστεία που έκανε με τίποτε ρεβεγιόν και άλλες τέτοιες αντιχριστιανικές συνήθειες, που – όλως τυχαίως – συμβαίνουν εντός νηστείας, λίγες ώρες πριν τον τερματισμό της.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, με τις πρεσβείες των Αγίων μας!
Απόστολε, θίγεις ένα πολύ σοβαρό θέμα.
Απόστολε, θίγεις ένα πολύ σοβαρό θέμα.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλημέρα και από μένα σε όλο τον ευλογημένο κόσμο, καλή εβδομάδα και προπάντων καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα να έχουμε!
Τελείωσε κι η φετινή "Χριστουγεννιάτικη" σχολική γιορτή (η τελευταία μου ως μαθητής, συν Θεώ) και το απόγευμα ολοκληρώνεται και ο κύκλος των φροντιστηριακών μαθημάτων για το 2019. Η φετινή γιορτή μού φάνηκε ότι ήταν η χειρότερη, πέρα από μικρές εξαιρέσεις, και των τριών ετών του λυκείου. "Χριστουγεννιάτικα" τραγούδια που από μωρό έχω βαρεθεί να ακούω και τα οποία μιλούν για αγάπες και έρωτες, την ίδια ώρα που αγνοούν ποια είναι η αληθινή Αγάπη που γεννάται. Δε θα κατακρίνω τους συνομηλίκους μου, άλλωστε κι εγώ μπορεί να ήμουν στη θέση τους αν ο Πανάγαθος δεν είχε οικονομήσει από νωρίς για μένα. Εύχομαι να φωτίσει Εκείνος όλο τον κόσμο, ώστε να νιώσει την πραγματική Αγάπη μέσα στην ψυχή του.
Τελείωσε κι η φετινή "Χριστουγεννιάτικη" σχολική γιορτή (η τελευταία μου ως μαθητής, συν Θεώ) και το απόγευμα ολοκληρώνεται και ο κύκλος των φροντιστηριακών μαθημάτων για το 2019. Η φετινή γιορτή μού φάνηκε ότι ήταν η χειρότερη, πέρα από μικρές εξαιρέσεις, και των τριών ετών του λυκείου. "Χριστουγεννιάτικα" τραγούδια που από μωρό έχω βαρεθεί να ακούω και τα οποία μιλούν για αγάπες και έρωτες, την ίδια ώρα που αγνοούν ποια είναι η αληθινή Αγάπη που γεννάται. Δε θα κατακρίνω τους συνομηλίκους μου, άλλωστε κι εγώ μπορεί να ήμουν στη θέση τους αν ο Πανάγαθος δεν είχε οικονομήσει από νωρίς για μένα. Εύχομαι να φωτίσει Εκείνος όλο τον κόσμο, ώστε να νιώσει την πραγματική Αγάπη μέσα στην ψυχή του.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- aposal
- 12
Καλησπέρα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καληνύχτα σε όλους μας!
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές
Καλημέρα. Εύχομαι από Καρδιάς Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Ο Χριστός να φέρει την πολυπόθητη Ειρήνη στις καρδιές των ανθρώπων.

Πλησιάζουμε και πάλι το μηνιαίο όριο κυκλοφορίας, οπότε κατά τις 27-28 ίσως υπάρξει διακοπή της λειτουργίας μέχρι την Πρωτοχρονιά. Τις ευχές για το νέο έτος θα τις πούμε μόλις ανοίξει ξανά.
Να είστε όλοι καλά και να θυμάστε, ότι δεν είναι αμαρτία να απολαμβάνουμε (με μέτρο) όσα μας χαρίζει ο Θεός και ιδίως την παρουσία και την αγάπη των αγαπημένων μας προσώπων.
Πλησιάζουμε και πάλι το μηνιαίο όριο κυκλοφορίας, οπότε κατά τις 27-28 ίσως υπάρξει διακοπή της λειτουργίας μέχρι την Πρωτοχρονιά. Τις ευχές για το νέο έτος θα τις πούμε μόλις ανοίξει ξανά.
Να είστε όλοι καλά και να θυμάστε, ότι δεν είναι αμαρτία να απολαμβάνουμε (με μέτρο) όσα μας χαρίζει ο Θεός και ιδίως την παρουσία και την αγάπη των αγαπημένων μας προσώπων.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
- aposal
- 12
Καλημέρα από το όμορφο και ηλιόλουστο Μεταξουργείο με τις εκθαμβωτικές βίλες, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα αειθαλή πεύκα και τις απαστράπτουσες (ανθρώπινες) παρουσίες!
Σήμερα, 24/12/2019, τιμώνται από την Εκκλησία μας:
1. Προεόρτια Χριστουγέννων
2. Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
3. Άγιος Φίλιππος
4. Άγιος Αχμέτ ο Κάλφας ο Νεομάρτυρας
5. Αγία Βασίλα
6. Άγιοι Πρωτάς και Υάκινθος
7. Όσιος Νικόλαος «ὁ ἀπὸ στρατιωτῶν» και διήγησις ωφέλιμος
8. Άγιος Αχαϊκός
9. Όσιος Αντίοχος
10. Όσιος Βιτιμίων
11. Όσιος Αφροδίσιος
12. Άγιοι Σόσσιος και Θεόκλειος
13. Άγιος Καστούλος
14. Όσιος Αγάπιος ο νεώτερος
ΥΓ: Διανύουμε την τελευταία ημέρα της νηστείας των Χριστουγέννων (40/40 = 100%), οποία, υπενθυμίζω, τελειώνει αύριο το πρωί ΜΕΤΑ τη Θεία λειτουργία. Δεν επιτρέπονται ο οίνος και το λάδι.
Σήμερα, 24/12/2019, τιμώνται από την Εκκλησία μας:
1. Προεόρτια Χριστουγέννων
2. Αγία Ευγενία η Οσιοπαρθενομάρτυς
3. Άγιος Φίλιππος
4. Άγιος Αχμέτ ο Κάλφας ο Νεομάρτυρας
5. Αγία Βασίλα
6. Άγιοι Πρωτάς και Υάκινθος
7. Όσιος Νικόλαος «ὁ ἀπὸ στρατιωτῶν» και διήγησις ωφέλιμος
8. Άγιος Αχαϊκός
9. Όσιος Αντίοχος
10. Όσιος Βιτιμίων
11. Όσιος Αφροδίσιος
12. Άγιοι Σόσσιος και Θεόκλειος
13. Άγιος Καστούλος
14. Όσιος Αγάπιος ο νεώτερος
ΥΓ: Διανύουμε την τελευταία ημέρα της νηστείας των Χριστουγέννων (40/40 = 100%), οποία, υπενθυμίζω, τελειώνει αύριο το πρωί ΜΕΤΑ τη Θεία λειτουργία. Δεν επιτρέπονται ο οίνος και το λάδι.
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Καλημέρα, καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους! Οι Άγιοι μας να είναι δίπλα μας και σήμερα και κάθε μέρα!
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»