Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- aposal
- 12
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Καλημέρα σε όλους μας από το ανοιξιάτικο Μεταξουργείο! Σήμερα τελειώνει η Αγία Τεσσαρακοστή και από την Κυριακή μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, την οποία θα παρακολουθήσουμε (αν γίνεται) τηλεοπτικά. Εγώ πάντως δεν μπορώ να παρακολουθήσω τηλεοπτικά ακολουθίες, γιατί χάνω ένα μεγάλο μέρος της προσοχής και του σεβασμού, σε σχέση με το να τις παρακολουθώ εντός του Ιερού Ναού. Τη μια θα απασχολεί η κόρη μου, ενδεχομένως και η γυναίκα μου. Ναι, δεν λέω, είναι όμορφα να είσαι στο σπίτι οικογενειακά, όταν δεν υπάρχουν προστριβές (η απόλυτη ευτυχία), αλλά για να διατηρηθούν όλα σε αρμονία χρειάζεται και η προσευχή στον Κύριο, που μάλιστα όσο πιο θερμή είναι, τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται. Χρειάζεται επίσης και η συμμετοχή στα μυστήρια, που τώρα δεν την έχουμε. Πού θα πάει, θα περάσει κι αυτό!
Να περάσουμε ένα όμορφο ΣΚ, με πολλή προσευχή, όχι μόνο για τα θύματα και την μη εξάπλωση των ασθενειών, αλλά και για την πνευματική μας ενίσχυση, που είναι απαραίτητη. Εξ άλλου η εβδομάδα που έρχεται είναι πολύ σημαντική πνευματικά.
Σήμερα, 10 Απριλίου 2020, τιμώνται από την Εκκλησία μας:
1. Άγιος Γρηγόριος Ε' Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
2. Άγιοι Αφρικανός, Θεόδωρος, Μάξιμος, Πομπήιος, Τερέντιος και άλλοι τεσσαράκοντα Μάρτυρες
3. Προφήτιδα Ολδά
4. Άγιοι Ιάκωβος ο Πρεσβύτερος και Αζάς ο Διάκονος
5. Άγιος Δήμος (ή Δημήτριος) ο αλιεύς
6. Άγιος Χρύσανθος ο Ξενοφωντινός ο Νεομάρτυρας
7. Άγιος Μιλτιάδης πάπας Ρώμης
8. Οσία Αναστασία ηγουμένη του Ούγκλιχ
9. Άγιοι Μάρτυρες οι εν Καμπτακούια της Γεωργίας μαρτυρήσαντες
Την ευλογία τους να έχουμε!
ΥΓ: Νηστεία (40/48 = 83,33%). Δεν επιτρέπονται το κρασί και το λάδι.
Να περάσουμε ένα όμορφο ΣΚ, με πολλή προσευχή, όχι μόνο για τα θύματα και την μη εξάπλωση των ασθενειών, αλλά και για την πνευματική μας ενίσχυση, που είναι απαραίτητη. Εξ άλλου η εβδομάδα που έρχεται είναι πολύ σημαντική πνευματικά.
Σήμερα, 10 Απριλίου 2020, τιμώνται από την Εκκλησία μας:
1. Άγιος Γρηγόριος Ε' Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
2. Άγιοι Αφρικανός, Θεόδωρος, Μάξιμος, Πομπήιος, Τερέντιος και άλλοι τεσσαράκοντα Μάρτυρες
3. Προφήτιδα Ολδά
4. Άγιοι Ιάκωβος ο Πρεσβύτερος και Αζάς ο Διάκονος
5. Άγιος Δήμος (ή Δημήτριος) ο αλιεύς
6. Άγιος Χρύσανθος ο Ξενοφωντινός ο Νεομάρτυρας
7. Άγιος Μιλτιάδης πάπας Ρώμης
8. Οσία Αναστασία ηγουμένη του Ούγκλιχ
9. Άγιοι Μάρτυρες οι εν Καμπτακούια της Γεωργίας μαρτυρήσαντες
Την ευλογία τους να έχουμε!
ΥΓ: Νηστεία (40/48 = 83,33%). Δεν επιτρέπονται το κρασί και το λάδι.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Καλή σας ημέρα, καλό ΠαρασκευοΣαββατοκύριακο να περάσουμε. Οι Άγιοι να πρεσβεύουν για εμάς.
Τα συναισθήματα μπροστά στην προοπτική της Μεγάλης Εβδομάδας χωρίς να μπορούμε να πάμε στις Ιερές Ακολουθίες είναι δυσάρεστα. Θα είναι κάτι που, τολμώ να πω, θα συμβεί για πρώτη φορά στη ζωή μου.
Τα συναισθήματα μπροστά στην προοπτική της Μεγάλης Εβδομάδας χωρίς να μπορούμε να πάμε στις Ιερές Ακολουθίες είναι δυσάρεστα. Θα είναι κάτι που, τολμώ να πω, θα συμβεί για πρώτη φορά στη ζωή μου.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Είχα πει πέρυσι:
Φέτος, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά...Αναστάσιος έγραψε:Καλησπέρα σε όλους τους αγαπημένους μας αδελφούς, καλό Σαββατοκύριακο του Λαζάρου και των Βαΐων να έχουμε και καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα!!! Παρασκευή του "κλεισίματος" σήμερα, καλές διακοπές και καλή (σωματική) ξεκούραση σε όλους εμάς που σήμερα έκλεισαν τα σχολεία για Πάσχα, αλλά και σε αυτούς που για διάφορους λόγους ξεκινούν από σήμερα τις διακοπές τους!!!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλή σας μέρα, με τις πρεσβείες των σημερινών τιμωμένων Αγίων και ιδιαίτερα του Αγίου Γρηγορίου Ε' Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως!
Σήμερα, τελειώνει για φέτος η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, με τις όποιες συνθήκες τη ζήσαμε.
Εύχομαι να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, προκειμένου να υποδεχθούμε την Ανάσταση του Κυρίου, μια Ανάσταση σιωπηλή, που στην πραγματικότητα δε θα φανεί στους περισσότερους για Ανάσταση, αλλά για μια μέρα σαν κι όλες τις άλλες, κι όχι σαν μια μέρα σωτηρίας και (πρόσκαιρης) χαράς.
Είναι πραγματικά μια σκέτη πίκρα το γεγονός ότι θα είμαστε απλοί θεατές των Παθών και της Ανάστασης του Πατέρα μας, αντί για μέτοχοι αυτών. Ίσως βέβαια έτσι να νιώσουμε, έστω και στο ελάχιστο, την πίκρα που ένιωσε ο Κύριος όταν του έδωσαν ξύδι αντί νερού πάνω στο Σταυρό.
Φέτος δε θα προσποιηθούν πολλοί από εμάς ότι η Μεγάλη Παρασκευή είναι πένθιμη ημέρα, ενώ το μεσημέρι αυτής θα πάνε για ούζα και αστακομακαρονάδες στα παραθαλάσσια ουζερί. Δε θα γίνει φαντάζομαι ούτε "φανερός δείπνος" αθέων, γιατί φέτος δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι οι ίδιοι για να τσαντίσουν τους Χριστιανούς. Τούς ήρθε κουτί από αστάθμητους παράγοντες. Πίσω βέβαια έχει η αχλάδα την ουρά, για όλους...
Ευχή και κατάρα δίνω, πρώτα απ' όλα σ' εμένα τον ίδιο, του χρόνου να είμαστε άξιοι να συμμετάσχουμε σε όλα όσα συμμετείχαμε την Σαρακοστή και τη Μεγάλη Εβδομάδα τα προηγούμενα χρόνια.
Αλλά για τον κόσμο αυτό έπαψα, φέτος με τον πιο άσχημο τρόπο, να τρέφω αυταπάτες...
Σήμερα, τελειώνει για φέτος η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, με τις όποιες συνθήκες τη ζήσαμε.
Εύχομαι να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, προκειμένου να υποδεχθούμε την Ανάσταση του Κυρίου, μια Ανάσταση σιωπηλή, που στην πραγματικότητα δε θα φανεί στους περισσότερους για Ανάσταση, αλλά για μια μέρα σαν κι όλες τις άλλες, κι όχι σαν μια μέρα σωτηρίας και (πρόσκαιρης) χαράς.
Είναι πραγματικά μια σκέτη πίκρα το γεγονός ότι θα είμαστε απλοί θεατές των Παθών και της Ανάστασης του Πατέρα μας, αντί για μέτοχοι αυτών. Ίσως βέβαια έτσι να νιώσουμε, έστω και στο ελάχιστο, την πίκρα που ένιωσε ο Κύριος όταν του έδωσαν ξύδι αντί νερού πάνω στο Σταυρό.
Φέτος δε θα προσποιηθούν πολλοί από εμάς ότι η Μεγάλη Παρασκευή είναι πένθιμη ημέρα, ενώ το μεσημέρι αυτής θα πάνε για ούζα και αστακομακαρονάδες στα παραθαλάσσια ουζερί. Δε θα γίνει φαντάζομαι ούτε "φανερός δείπνος" αθέων, γιατί φέτος δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι οι ίδιοι για να τσαντίσουν τους Χριστιανούς. Τούς ήρθε κουτί από αστάθμητους παράγοντες. Πίσω βέβαια έχει η αχλάδα την ουρά, για όλους...
Ευχή και κατάρα δίνω, πρώτα απ' όλα σ' εμένα τον ίδιο, του χρόνου να είμαστε άξιοι να συμμετάσχουμε σε όλα όσα συμμετείχαμε την Σαρακοστή και τη Μεγάλη Εβδομάδα τα προηγούμενα χρόνια.
Αλλά για τον κόσμο αυτό έπαψα, φέτος με τον πιο άσχημο τρόπο, να τρέφω αυταπάτες...
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- aposal
- 12
Καλησπέρα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Καλησπέρα με τις πρεσβείες των Αγίων μας!
Οδεύουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα και φέτος, έστω και με αυτόν τον τρόπο...
Στο μοναστήρι που εκκλησιάζομαι "εν κρυπτώ" είναι πλέον πιο αυστήρα τα μέτρα για να μπεις αφού κάποιος "κάρφωσε" τον γέροντα στον τοπικό Μητροπολίτη και πλέον η είσοδος είναι δυσκολότερη αλλά εφικτή. Θεού θέλοντος θα καταφέρω να παραβρεθώ στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας εκεί αλλα και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία για να κοινωνήσω τον Αναστάντα Κύριο μας. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να δω τον πνευματικό μου όπως και εσείς για να εξομολογηθώ όπως είχα σχεδιάσει να κάνω πριν το Πάσχα για να κοινωνήσω όσο το δυνατόν "καθαρότερος" αν και πάντα μέσα στον βούρκο των παθών μου είμαι. Γι'αυτό χρειάζεται παραπάνω προσευχή στον Κύριο για τις αμαρτίες μου. Εύχεστε! Με το καλό να φτάσουμε στην Αγία Αυτού Ανάσταση!
Οδεύουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα και φέτος, έστω και με αυτόν τον τρόπο...
Στο μοναστήρι που εκκλησιάζομαι "εν κρυπτώ" είναι πλέον πιο αυστήρα τα μέτρα για να μπεις αφού κάποιος "κάρφωσε" τον γέροντα στον τοπικό Μητροπολίτη και πλέον η είσοδος είναι δυσκολότερη αλλά εφικτή. Θεού θέλοντος θα καταφέρω να παραβρεθώ στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας εκεί αλλα και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία για να κοινωνήσω τον Αναστάντα Κύριο μας. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να δω τον πνευματικό μου όπως και εσείς για να εξομολογηθώ όπως είχα σχεδιάσει να κάνω πριν το Πάσχα για να κοινωνήσω όσο το δυνατόν "καθαρότερος" αν και πάντα μέσα στον βούρκο των παθών μου είμαι. Γι'αυτό χρειάζεται παραπάνω προσευχή στον Κύριο για τις αμαρτίες μου. Εύχεστε! Με το καλό να φτάσουμε στην Αγία Αυτού Ανάσταση!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- aposal
- 12
Καληνύχτα και καλό ΣΚ να περάσουμε! Να μην ξεχάσουμε το κομποσχοίνι της ημέρας!
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καληνύχτα σε όλους μας, με την ευλογία του Αγίου Λαζάρου του οποίου την Έγερση τιμά αύριο η Εκκλησία μας!
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλημέρα αδελφοί μου και ευλογημένο Σάββατο του Λαζάρου να έχουμε, μετά των πρεσβειών του Αγίου!
Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 11/4/2020 τιμούμε τη μνήμη των:
1.Ανάσταση του Λαζάρου
2.Άγιος Αντίπας Επίσκοπος Περγάμου
3.Οσίες Τρυφαίνη και Ματρώνα
4.Όσιος Φαρμούθιος ο Αναχωρητής
5.Όσιος Γεώργιος, κτήτορας της Ιεράς Μονής Χρυσοστόμου της Κύπρου
6.Όσιος Βαρσανούφιος επίσκοπος Τβερ και Καζάν
7.Όσιος Καλλίνικος ο εκ Ρουμανίας
8.Άγιος Μαρτινιανός ο εν Ρώμη
9.Άγιος Βάκχος ο Οσιομάρτυρας
10.Όσιοι Ευθύμιος και Χαρίτων
11.Όσιος Ιάκωβος του Βρυλέεφ
12.Όσιος Ιάκωβος του Ζελέζνιυ - Μπορόκ
Την ευλογία και τις πρεσβείες τους να έχουμε!
ΥΓ1: Νηστεία. Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος.
ΥΓ2: Έχουμε μπει στην 41η ημέρα της νηστείας (41/48). Υπολείπονται ακόμη 7 ημέρες.

Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 11/4/2020 τιμούμε τη μνήμη των:
1.Ανάσταση του Λαζάρου
2.Άγιος Αντίπας Επίσκοπος Περγάμου
3.Οσίες Τρυφαίνη και Ματρώνα
4.Όσιος Φαρμούθιος ο Αναχωρητής
5.Όσιος Γεώργιος, κτήτορας της Ιεράς Μονής Χρυσοστόμου της Κύπρου
6.Όσιος Βαρσανούφιος επίσκοπος Τβερ και Καζάν
7.Όσιος Καλλίνικος ο εκ Ρουμανίας
8.Άγιος Μαρτινιανός ο εν Ρώμη
9.Άγιος Βάκχος ο Οσιομάρτυρας
10.Όσιοι Ευθύμιος και Χαρίτων
11.Όσιος Ιάκωβος του Βρυλέεφ
12.Όσιος Ιάκωβος του Ζελέζνιυ - Μπορόκ
Την ευλογία και τις πρεσβείες τους να έχουμε!
ΥΓ1: Νηστεία. Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος.
ΥΓ2: Έχουμε μπει στην 41η ημέρα της νηστείας (41/48). Υπολείπονται ακόμη 7 ημέρες.

- aposal
- 12
Καλή ημέρα να έχουμε με την ευλογία του αγίου Λάζαρου!
Του αγίου που, όπως λένε, δεν "ξαναχαμογέλασε", μετά την επίσκεψή του στον Άδη!
Του αγίου που, όπως λένε, δεν "ξαναχαμογέλασε", μετά την επίσκεψή του στον Άδη!