Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Γενικές συζητήσεις (ελεύθερος χώρος)

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
nickzark
12
Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

Re: Γενικές συζητήσεις (ελεύθερος χώρος)

Δημοσίευση από nickzark »

Γενικά θα προσθέσω εγώ κάτι που τραγούδησε ένας μεγάλος .. εν συντομία .. κοιτά στον καθρέφτη και κάνε την αλλαγή !!!!!
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

+1
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Κι εγώ στον καθρέφτη κοιτάω αλλά βλέπω έναν τέλειο άνθρωπο που δεν χρειάζεται καμία αλλαγή (μισό αιώνα τώρα...)
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Μάλλον ο καθρέφτης αυτός δεν είναι καθρέφτης, αλλά οθόνη στην οποία συνδέεται η πρόσθια κάμερα του κινητού μου (16 χρόνια τώρα...)
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
nickzark
12
Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

Δημοσίευση από nickzark »

Αναστάσιος έγραψε:Μάλλον ο καθρέφτης αυτός δεν είναι καθρέφτης, αλλά οθόνη στην οποία συνδέεται η πρόσθια κάμερα του κινητού μου (16 χρόνια τώρα...)
Κάνει και αυτό δουλειά
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Αν κάνει λέει;
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Τι έλεγε ο άγιος Παΐσιος για τα παιδιά και το πώς τα προστατεύει ο Θεός;

«Ο Φύλακας Άγγελος είναι οικονομία Θεού. Είμαστε χρεώστες γι’ αυτό. Οι Άγγελοι ιδιαίτερα προστατεύουν τα μικρά παιδιά. Πώς τα φυλάνε!
Μια φορά δυο παιδιά έπαιζαν έξω στον δρόμο. Το ένα άπό τα δύο σημάδευε το άλλο στο κεφάλι, για να το χτυπήση με μια πέτρα. Εκείνο δεν το έβλεπε. Την τελευταία στιγμή, φαίνεται, ό Άγγελος του το έκανε να δή κάτι, τινάχτηκε πέρα και γλίτωσε.

Μια μάνα πάλι είχε πάρει στο χωράφι και το μωρό της. Το θήλασε, το έβαλε στην κούνια και πήγε να δούλεψη. Μετά από λίγο, όταν πήγε κοντά του, τί να δή! Το παιδάκι κρατούσε ένα φίδι και το έβλεπε! Όπως το είχε θηλάσει, είχε μείνει γάλα γύρω από το στοματάκι του. Πήγε λοιπόν το φίδι και έγλειφε το γάλα με την γλώσσα του και το παιδάκι το έπιασε με το χέρι του. Βάζει τις φωνές η μάνα, τρόμαξε το παιδί, άνοιξε το χεράκι του και έφυγε το φίδι! Φυλάει ό Θεός τα παιδιά».

«Τα μωρά είναι σε συνεχή επαφή με τον Θεό, επειδή δεν έχουν μέριμνες. Τί ειπε ό Χριστός για τα μικρά παιδιά; «Οί Άγγελοι αυτών έν ουρανοίς διά παντός βλέπουσι το πρόσωπον τον Πατρός μου τον έν ουρανοίς» . Έχουν επικοινωνία και με τον Θεό και με τον Φύλακα Άγγελο τους, που είναι συνέχεια δίπλα τους. Στον ύπνο τους πότε γελούν, πότε κλαίνε, γιατί βλέπουν διάφορα. Άλλοτε βλέπουν τον Φύλακα Άγγελο τους και παίζουν μαζί του –τα χαϊδεύει, τα πειράζει, κουνάει τα χεράκια τους, και αυτά γελούν-, άλλοτε πάλι βλέπουν καμμιά σκηνή του πειρασμού και κλαίνε».

«Και ενώ υπάρχει ο Θεός, που προστατεύει τα παιδιά και ο Φύλακας Άγγελος είναι συνέχεια κοντά τους και τα προστατεύει και αυτός, αυτοί αγωνιούν, μέχρι που αρρωσταίνουν. Και παρόλο που είναι πιστοί άνθρωποι, φέρονται σαν να μην υπάρχει Θεός, σαν να μην υπάρχει Φύλακας Άγγελος, οπότε εμποδίζουν την θεία επέμβαση. Ενώ πρέπει να ταπεινώνονται και να ζητούν βοήθεια από τον Θεό και ο Καλός Θεός θα προστατέψει τα παιδιά».
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Πολύ καλό! Το ίδιος ισχύει για όλους βέβαια.
Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
7

Δημοσίευση από Σιτάρι »

Τι έχετε να πείτε για αυτό;

https://www.iefimerida.gr/news/457330/d ... ysi-eikona
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

:D

Βασικά είναι για γέλια και η ιδέα και η ανάλυση. Το τάμα είναι πνευματική υποχρέωση, που αναλαμβάνει ο πιστός για να ελκύσει τη βοήθεια του Θεού.

Εννοείται, ότι ο Θεός δεν έχει ανάγκη από τάματα, για να βοηθήσει. Ούτε απαιτεί την εκπλήρωση του τάματος, μετά την ικανοποίηση του αιτήματος.

Το τάμα βοηθά στην πίστη, ότι το αίτημα θα εκπληρωθεί, και η πραγματοποίηση του τάματος είναι αναγκαία για την πνευματική αξιοπιστία του πιστού.

Αν ο πιστός δεν μπορέσει, λόγω αδυναμίας να πραγματοποιήσει το τάμα, ο Θεός έχει κατανόηση.

Ο Πνευματικός δίνει λύση σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”