Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
«Εάν ένας άνθρωπος πέσει εις οιανδήποτε αμαρτίαν και δεν λυπηθεί αναλόγως του σφάλματος το οποίο διέπραξε, τότε ευκόλως θα πέσει πάλιν εις το ίδιον δίκτυον».
(Όσιος Μάρκος ο Ασκητής)
(Όσιος Μάρκος ο Ασκητής)
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
«Εύχομαι να μη σε καταβάλει ποτέ η απελπισία. Όταν πάντως βλέπεις ότι κινδυνεύεις, ύψωσε τα χέρια σου στον ούρανό και κραύγασε: «Κύριε, χάνομαι, σώσε με!». Με τον ίδιο τρόπο επικαλέσθηκαν τη βοήθειά Του οι άγιοι απόστολοι, όταν έπεσε σε τρικυμία το πλοίο...κι Εκείνος έσπευσε να τους καθησυχάσει και να τους σώσει (Ματθ.8:26).»
Στάρετς Μακαρίου - Πνευματικές Νουθεσίες
Στάρετς Μακαρίου - Πνευματικές Νουθεσίες
«Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται»
«Το αποκορύφωμα των αγαθών και η κορωνίδα της μακαριότητας είναι, το να μπορεί κάποιος πλέον να είναι στολισμένος με τη βοήθεια του Θεού».
(Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
(Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
«Όταν βρεθείς μέσα σε θλίψη, μην απελπίζεσαι, ούτε να δείχνεις ραθυμία, αλλά τότε προ πάντων ύψωσε το βλέμμα σου προς τα επάνω, επειδή τότε και προσευχές είναι καθαρότερες και η αγάπη του Θεού είναι μεγαλύτερη».
(Ιωάννης Χρυσόστομος)
(Ιωάννης Χρυσόστομος)
«Ο αληθινός φίλος είναι γλυκύτερος και απ' την παρούσα ζωή. Είναι καλύτερο για μας να σβήσει ο ήλιος παρά να στερηθούμε τους αληθινούς φίλους».
(Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
(Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
«Λιμήν εστίν η γυνή και φάρμακον ευθυμίας μέγιστον».
(Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
(Ιωάννης ο Χρυσόστομος)
«Όποιος εύρε γυναίκα αγαθήν, εύρε χάριτας, έλαβε δε παρά Θεού ιλαρότητα».
(Σοφία Σειράχ)
(Σοφία Σειράχ)
«Όσον ο άνθρωπος καταφρονεί τούτον τον κόσμον και καταγίνεται εις τον φόβον του Θεού μετά σπουδής, τοσούτον και η Θεία πρόνοια πλησιάζει εις αυτόν».
(Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)
(Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)
«Δεν θα μας ζητήσει λόγο ο Θεός γιατί δεν κάναμε προσευχή, αλλά γιατί δεν είχαμε επαφή με τον Χριστό και μας ταλαιπώρησε ο Διάβολος».
(Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)
(Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)
«Κανένας άνθρωπος που δεν πέρασε από θλίψεις, δε θα γίνει δεκτός στη βασιλεία του Θεού».
(Μέγας Αντώνιος)
(Μέγας Αντώνιος)