Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
«Είσαι σκεύος πλασμένο από τον Θεό. Δόξασε, λοιπόν, Εκείνον που σε έφτιαξε», Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
«Όσο πιο μακριά από το Θεό είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο πολύ στενοχωριέται και ταλαιπωρείται από διάφορα πράγματα».
«Πρέπει να πηγαίνουμε στον πνευματικό μας όταν έχουμε κάτι που μας βασανίζει».
(Γέροντας Πορφύριος)
«Πρέπει να πηγαίνουμε στον πνευματικό μας όταν έχουμε κάτι που μας βασανίζει».
(Γέροντας Πορφύριος)
«Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται»
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές
Χωρίς Σταυρό δεν υπάρχει Ανάσταση (βλ. Ματθ. ιστ' 24-27 και αλλού). Όμως ο Σταυρός σώζει μόνο, όποιον πιστεύει στην Ανάσταση (βλ. Α' Κορινθ. ιε' 12-49).
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
«Σε κάθε περίσταση παραδοθείτε στο θέλημα του Θεού. Αυτό είναι το πλέον σωτήριο για σας».
(Συμβουλές Γέροντος)
(Συμβουλές Γέροντος)
«Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται»
«Να γίνετε αγαθοί και εύσπλαχνοι όπως και ο Πατέρας σας είναι πολυεύσπλαχνος προς όλους», (Ματθ. ε” 48, Λουκ. στ” 36).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
«Όταν δίνει ο Θεός, δεν έχει δύναμη ο φθόνος και όταν δεν δίνει, δεν έχει δύναμη ο κόπος», Γρηγόριος Θεολόγος.
«Έχουμε ανάγκη από όπλα, και είναι μεγάλο όπλο η προσευχή», Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.
«Όπου αποφασίζει ο Θεός, υποχωρεί η φυσική τάξη, γιατί εφόσον αποφάσισε, μπόρεσε και το έκανε», Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.
«Στους ευθείς και ειλικρινείς αρμόζει να υμνούν και να δοξολογούν τον Θεό», (Ψαλμ. λβ” 1).
«Όταν μνησικακείς, πρέπει να καταλάβεις ότι μνησικακείς εναντίον του εαυτού σου, όχι εναντίον άλλου. Ότι σφιχτοδένεις τα δικά σου αμαρτήματα κι όχι του αδελφού σου», Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.