Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Πνευματικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας - Spiritual subjects of our Orthodox faith.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Re: ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Απόρριψη
Τα παιδιά του Θεού ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την απόρριψη από τους φίλους και την οικογένεια. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και ο Ιησούς έλεγε σε αυτούς ότι: δεν υπάρχει προφήτης χωρίς τιμή, παρά μονάχα στην πατρίδα του και ανάμεσα στους συγγενείς του και μέσα στο σπίτι του." (Μάρκος 6: 4) Το χωρίο 27:10 των Ψαλμών λέει: "Και αν ο πατέρας μου και η μητέρα μου σε εγκαταλείψουν, ο Κύριος όμως θα με προσδεχθεί."
Ο ίδιος ο Ιησούς εξέφρασε τον πόνο του για την απόρριψη. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, αυτή που φονεύει τους προφήτες και που λιθοβολεί εκείνους που αποστέλλονται σε αυτήν, πόσες φορές θέλησα να συνάξω τα παιδιά σου με τον ίδιο τρόπο που η κότα μαζεύει τα κλωσσόπουλα κάτω από της φτερούγες της, και δεν θελήσατε;" (Λουκάς 13: 34)
Ο Ιησούς περιφρονήθηκε και απορρίφθηκε από τους ανθρώπους - γι’ αυτό καταλαβαίνει τι σημαίνει να σε απορρίπτουν. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Καταφρονημένος και απορριμμένος από τους ανθρώπους. Άνθρωπος θλίψεων και δόκιμος ασθένειας." (Ησαΐας 53: 3)
Απορρίπτουμε τον Θεό, όταν αρνούμαστε την προσφορά σωτηρίας προς εμάς. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Τους λέει ο Ιησούς: Ποτέ δεν διαβάσατε στις Γραφές: «η πέτρα που αποδοκίμασαν οι οικοδομούντες, αυτή έγινε ακρογωνιαία πέτρα. Από τον Κύριο έγινε αυτή και είναι θαυμαστή στα μάτια μας»;" (Ματθαίος 21: 42)
Όποιος απορρίπτει τον Θεό είναι ανόητος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ο άφρονας είπε στην καρδιά του:Δεν υπάρχει Θεός. Διαφθάρηκαν. Έγιναν βδελυροί στα έργα. Δεν υπάρχει κανένας που να πράττει το αγαθό." (Ψαλμός 14: 1).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αποτυχία
Εάν αποτύχουμε, δεν έφθασε το τέλος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Όταν τα διαβήματα του ανθρώπου κατευθύνονται από τον Κύριο, ο δρόμος του είναι σ’ αυτόν αρεστός. Αν πέσει, δεν θα συντριφτεί· επειδή ο Κύριος υποστηρίζει το χέρι του." (Ψαλμός 37: 23 – 24)
Ακόμη και οι καλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν κάποιες φορές. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Πολλές οι θλίψεις του δικαίου, αλλά απ’ όλες αυτές ο Κύριος θα τον ελευθερώσει." (Ψαλμός 34: 19)
Μην αφήσεις την αποτυχία να σε αποθαρρύνει. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "…Γίνε ισχυρός και ανδρείος· μην φοβηθείς ούτε να δειλιάσεις· επειδή μαζί σου είναι ο Κύριος ο Θεός σου, όπου κι αν πας." (Ιησούς του Ναυή 1: 9)
Μπορείς να πετύχεις την επόμενη φορά. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Όλα τα μπορώ, διαμέσου του Χριστού που με ενδυναμώνει." (Επιστολή προς Φιλιππησίους 4: 13).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αποφάσεις
Η πρώτη αρχή για σωστή λήψη αποφάσεων είναι να έχουμε όλες τις πληροφορίες. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Το να απαντάει κάποιος πριν ακούσει, είναι σ’ αυτόν αφροσύνη και όνειδος." (Παροιμίες 18:13)
Η δεύτερη αρχή για σωστή λήψη αποφάσεων είναι να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Η καρδιά εκείνου που έχει φρόνηση αποκτάει σύνεση· και το αυτί των σοφών ζητάει γνώση." (Παροιμίες 18:15)
Η τρίτη αρχή για σωστή λήψη αποφάσεων είναι να ακούσουμε και τις δύο πλευρές του θέματος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Εκείνος που πρωτολογεί στην κρίση του, φαίνεται δίκαιος· όμως, έρχεται ο αντίδικός του και τον ανασκευάζει." (Παροιμίες 18:17)
Δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις; Ο Θεός θα σε βοηθήσει. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Αν, όμως, κάποιος από σας είναι ελλιπής σε σοφία, ας ζητάει από τον Θεό, που δίνει σε όλους πλούσια, και χωρίς να ονειδίζει· και θα του δοθεί." (Επιστολή Ιακώβου 1:5)
Εμπιστέψου περισσότερο το Θεό παρά στον εαυτό σου για καθοδήγηση. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Έτσι θα βρεις χάρη και εύνοια μπροστά στο Θεό και στους ανθρώπους. Έλπιζε στον Κύριο με όλη σου την καρδιά, και μην επιστηρίζεσαι στην σύνεσή σου· σε όλους τους δρόμους σου γνώριζε αυτόν, κι αυτός θα διευθύνει τα βήματά σου." (Παροιμίες 3:4 - 6)
Η προσευχή βοηθά στη σωστή λήψη αποφάσεων. Ο Ιησούς χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο πριν επιλέξει τους μαθητές Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και κατά τις ημέρες εκείνες (ο Ιησούς) βγήκε στο βουνό, για να προσευχηθεί· και διανυκτέρευσε στην προσευχή του Θεού." (Λουκάς 6:12)
Η ταπεινότητα είναι σημαντική, όταν ζητάμε από το Θεό να μας βοηθήσει στις αποφάσεις μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "(Ο Κύριος) θα οδηγήσει τους πράους με κρίση και θα διδάξει στους πράους τον δρόμο του." (Ψαλμός 25:9).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αποφασιστικότητα
Ο Θεός αποδοκιμάζει την αναποφασιστικότητα ειδικά σε πνευματικά ζητήματα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ξέρω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός· είθε να ήσουν ψυχρός ή ζεστός· έτσι, επειδή είσαι χλιαρός, και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, πρόκειται να σε ξεράσω από το στόμα μου." (Αποκάλυψη 3:15 - 16)
Να είσαι σταθερός στις δεσμεύσεις σου. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή ο Κύριος ο Θεός θα με βοηθήσει· γι’ αυτό δεν ντράπηκα· γι’ αυτό έβαλα το πρόσωπό μου σαν σκληρή πέτρα και ξέρω ότι δεν θα ντροπιαστώ." (Ησαΐας 50:7)
Μην αποσπάσει από δευτερεύοντα ζητήματα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και θα είναι λαός μου κι εγώ θα είμαι Θεός τους· και θα τους δώσω μια καρδιά και έναν δρόμο, για να με φοβούνται όλες τις ημέρες για το καλό τους και των παιδιών τους ύστερα απ’ αυτούς·" (Ιερεμίας 32:38 - 39)
Αποφάσισε αν θα υπηρετείς τον Κύριο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Αλλά, αν δεν σας αρέσει να λατρεύετε τον Κύριο, διαλέξτε σήμερα ποιον θέλετε να λατρεύετε· ή τους θεούς που λάτρευσαν οι πατέρες σας πέρα από τον ποταμό ή τους θεούς των Αμοραίων, στη γη των οποίων κατοικείτε· εγώ, όμως, και η οικογένειά μου, θα λατρεύουμε τον Κύριο." (Ιησούς του Ναυή 24:15).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αποφυγή του Πειρασμού
Το να αποφύγουμε τον πειρασμό είναι καλύτερο από το να μένουμε και να παίζουμε με τη φωτιά. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Τις δε νεωτεριστικές επιθυμίες απόφευγέ τες· και επιδίωκε την δικαιοσύνη, την πίστη, την αγάπη, την ειρήνη μαζί μ’ εκείνους που επικαλούνται τον Κύριο από καθαρή καρδιά." (Προς Τιμόθεο Β΄ 2:22.).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ασθένεια
Το να ακολουθείς τις οδηγίες του Θεού είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη ασθενειών. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Αν ακούσεις επιμελώς τη φωνή του Κυρίου του Θεού σου και πράττεις του αρεστό στα μάτια του και δώσεις ακρόαση στις εντολές του και φυλάξεις όλα τα προστάγματά του, δεν θα φέρω επάνω σου καμία από τις αρρώστιες που έφερα ενάντια στους Αιγυπτίους. Επειδή εγώ είμαι ο Κύριος που σε θεραπεύω." (Έξοδος 15: 26)
Η λατρεία του Κυρίου φέρνει υγεία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και θα λατρεύετε τον Κύριο τον Θεό σας κι αυτός θα ευλογεί το ψωμί σου και το νερό σου. Και θα απομακρύνει κάθε αρρώστια από ανάμεσά σου." (Έξοδος 23: 25)
Ο Ιησούς έχει τη δύναμη να θεραπεύσει την ασθένεια. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και ο Ιησούς περιερχόταν ολόκληρη τη Γαλιλαία, διδάσκοντας στις συναγωγές τους και κηρύττοντας το Ευαγγέλιο της βασιλείας και θεραπεύοντας κάθε αρρώστια και κάθε ασθένεια ανάμεσα στο λαό. Και διαδόθηκε η φήμη του σε ολόκληρη τη Συρία και έφεραν σε αυτόν όλους εκείνους που υπέφεραν από διάφορα νοσήματα και έπασχαν από βασανιστικές παθήσεις και δαιμονιζομένους και σεληνιαζομένους και παραλυτικούς. Και τους θεράπευσε." (Ματθαίος 4: 23 – 24)
Η θεραπεία προέρχεται από τον Κύριο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Γιάτρεψέ με, Κύριε, και θα γιατρευτώ. Σώσε με και θα σωθώ. Επειδή εσύ είσαι το καύχημά μου." (Ιερεμίας 17: 14)
Για να θεραπευτείς από την ασθένεια, ακολούθησε τις οδηγίες του Θεού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ασθενεί κάποιος ανάμεσά σας; Ας προσκαλέσει τους πρεσβύτερους της Εκκλησίας και ας προσευχηθούν επάνω του, αφού τον αλείψουν με λάδι στο όνομα του Κυρίου. Και η προσευχή με πίστη θα σώσει αυτόν που πάσχει και ο Κύριος θα τον εγείρει. Και αμαρτίες αν έπραξε, θα του συγχωρηθούν. Εξομολογείστε ο ένας στον άλλον τα πταίσματά σας και προσεύχεστε ο ένας για τον άλλον, για να γιατρευτείτε. Πολύ ισχύει η δέηση του δικαίου που γίνεται ένθερμα." (Επιστολή Ιακώβου 5: 14 – 16)
Δεν θα υπάρξει καμία ασθένεια στον ουρανό. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "και ο κάτοικος δεν θα λέει: Ατόνησα. Ο λαός που κατοικεί σε αυτή (τη Σιών) θα λάβει άφεση ανομίας." (Ησαΐας 33: 24).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αστρολογία
Τι λέει ο Θεός για εκείνους που συμβουλεύονται αστρολόγους και χρησιμοποιούν την αστρολογία για καθοδήγηση στη ζωή τους; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Απέκανες στο πλήθος των βουλών σου. Ας σηκωθούν, τώρα, οι ουρανοσκόποι, οι αστρολόγοι, οι προγνωστικοί μηνολόγοι, και ας σε σώσουν από όσα επέρχονται επάνω σου. Να, θα είναι σαν άχυρο• φωτιά θα τους κατακάψει• δεν θα μπορέσουν να σώσουν τον εαυτό
τους από τη δύναμη της φλόγας... θα φύγουν περιπλανώμενοι κάθε ένας στο μέρος του• κανένας δεν θα σε σώσει." (Ησαΐας 47:13-15.)
Η αστρολογία είναι μια μαντική τέχνη, η οποία διδάσκει ότι η διάταξη του ήλιου, του φεγγαριού και των πλανητών στον ουρανό επηρεάζει τους ανθρώπους και την πορεία των ανθρώπινων υποθέσεων. Η πραγματική λέξη για την αστρολογία στην εβραϊκή γλώσσα σημαίνει κυριολεκτικά: ‘παίρνοντας προφητεία από τους ουρανούς’. Μαντεία είναι η πρόβλεψη των μελλοντικών γεγονότων ή η αποκάλυψη της μυστικής γνώσης, με τη βοήθεια των σημαδιών και των οιωνών ή κάποιου άλλου υπερφυσικού παράγοντα. Ο Θεός απαγορεύει την πρακτική της μαντείας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "ούτε θα χρησιμοποιείτε μαντείες ούτε θα προμαντεύετε καιρούς." (Λευιτικό 19:26.)
Όταν οι Ισραηλίτες επρόκειτο να μπουν στη Χαναάν, τη Γη της Επαγγελίας, ο Θεός τους προειδοποίησε να μην ασχοληθούν με τη μαντεία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "δεν θα μάθεις να κάνεις σύμφωνα με τα βδελύγματα εκείνων των εθνών… Επειδή, τα έθνη αυτά που θα κληρονομήσεις, έδωσαν προσοχή σε προγνώστες των καιρών, και σε μάντεις• εσένα, όμως, δεν σε άφησε ο Κύριος ο Θεός σου να κάνεις τα ίδια. Επειδή, καθένας που τα κάνει αυτά είναι βδέλυγμα στον Κύριο. (Δευτερονόμιο 18:9, 12 & 14.).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ασφάλεια
Μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, αν γνωρίζουμε τον Ιησού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "αλλά η τέλεια αγάπη βγάζει έξω τον φόβο. Επειδή ο φόβος έχει κόλαση. Κι εκείνος που φοβάται δεν έχει φτάσει σε τέλειο βαθμό μέσα στην αγάπη." (Επιστολή Ιωάννη Α΄ 4: 18)
Μπορούμε να έχουμε ασφάλεια ακόμα και μέσα σε φυσικές καταστροφές. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ο Θεός είναι καταφυγή μας και δύναμη, βοήθεια ετοιμότατη μέσα στις θλίψεις. Γι’ αυτό δεν θα φοβηθούμε και αν η γη σαλευτεί και τα βουνά μετατοπιστούν στο μέσον των θαλασσών. Και αν ηχούν και ταράζονται τα νερά τους. Και τα βουνά σείονται εξαιτίας της έπαρσής τους ." (Ψαλμός 46: 1 - 3)
Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς ξέροντας ότι ο Θεός δεν κοιμάται ποτέ, αλλά μας προσέχει. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Η βοήθειά μου έρχεται από τον Κύριο, ο οποίος δημιούργησε τον ουρανό και τη γη. Δεν θα αφήσει να κλονιστεί το πόδι σου. Ούτε θα νυστάξει αυτός που σε φυλάττει. Να, δεν θα νυστάξει ούτε θα αποκοιμηθεί, αυτός που φυλάττει τον Ισραήλ." (Ψαλμός 121: 2 - 4)
Ασφάλεια σημαίνει να έχεις ψυχική ηρεμία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Από κακή φήμη δεν θα φοβηθεί. Η καρδιά του είναι στερεή, ελπίζοντας στον Κύριο. Η καρδιά του είναι στηριγμένη. Δεν θα φοβηθεί, μέχρις ότου δει την εκδίκηση επάνω στους εχθρούς του." (Ψαλμός 112: 7 - 8)
Χρειαζόμαστε την ασφάλεια που προέρχεται από τη βεβαιότητα ότι είμαστε υπό την προστασία του Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και το θέλημα του Πατέρα που με απέστειλε, είναι τούτο: Κάθε τι που μου έδωσε, να μην χάσω τίποτε από αυτό, αλλά να το αναστήσω κατά την έσχατη μέρα." (Ιωάννης 6: 39)
Χρειαζόμαστε την ασφάλεια που προέρχεται από τη βεβαιότητα πως έχουμε την αιώνια ζωή. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και η μαρτυρία είναι τούτη, ότι: Ο Θεός έδωσε σε μας αιώνια ζωή κι αυτή η ζωή είναι μέσα στον Υιό του. Εκείνος που έχει τον Υιό, έχει τη ζωή. Εκείνος που δεν έχει τον Υιό του Θεού, τη ζωή δεν έχει. Αυτά τα έγραψα σε σας που πιστεύετε στο όνομα του υιού του Θεού, για να γνωρίζετε ότι έχετε αιώνια ζωή και για να πιστεύετε στο όνομα του Υιού του Θεού." (Επιστολή Ιωάννη Α΄ 5: 11 – 13).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Άτομα με ειδικές ανάγκες
Για τον Ιησού, οι αναπηρίες ήταν ευκαιρίες να επιδείξει τη δύναμή Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και οι μαθητές του τον ρώτησαν: Ραββί, ποιος αμάρτησε, αυτός ή οι γονείς του, ώστε να γεννηθεί τυφλός; Ο Ιησούς αποκρίθηκε: Ούτε αυτός αμάρτησε ούτε οι γονείς του, αλλά για να φανερωθούν τα έργα του Θεού σε αυτόν." (Ιωάννης 9: 2 - 3)
Τα όρια των δυνατοτήτων μας είναι μόνο προσωρινά. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή πρέπει τούτο το φθαρτό να ντυθεί αφθαρσία και τούτο το θνητό να ντυθεί αθανασία." (Επιστολή προς Κορινθίους Α΄ 15: 53)
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα θεραπευθούν. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Τότε τα μάτια των τυφλών θα ανοιχτούν και τα αυτιά των κουφών θα ακούσουν. Τότε ο χωλός θα πηδάει σαν ελαφίνα και η γλώσσα του μογιλάλου θα ψάλλει…" (Ησαΐας 35: 5 - 6).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αυτοκτονία
Άσχετα με το πόσο σκοτεινό μπορεί να φαίνεται το μέλλον σε σένα τώρα, θυμήσου: ο Θεός δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Αν και σε όλα θλιβόμαστε, όμως χωρίς να στενοχωρούμαστε· αν και διωκόμαστε, όμως χωρίς να είμαστε εγκαταλειμμένοι· αν και καταβαλλόμαστε, όμως χωρίς να χανόμαστε.”(Β’ Κορ. 4:8,9)
Έχεις μεγάλη αξία για τον Θεό. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Δεν πουλιούνται πέντε σπουργίτια για δύο ασσάρια; Και ένα απ’ αυτά δεν είναι λησμονημένο μπροστά στον Θεό· αλλά, και οι τρίχες του κεφαλιού σας είναι όλες αριθμημένες. Μη φοβάστε, λοιπόν· από πολλά σπουργίτια διαφέρετε.” (Λουκάν 12:6,7)
Ο Θεός νοιάζεται για εσένα και είσαι πάντα στο μυαλό Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Πόσο δε πολύτιμες είναι οι βουλές σου σε μένα, Θεέ μου! Πόσο μεγαλύνθηκε ο αριθμός τους! Αν ήθελα να τις απαριθμήσω, υπερβαίνουν την άμμο· ξυπνάω, κι ακόμα είμαι μαζί σου.” (Ψαλμοί 139:17,18)
Ο Θεός σου υποσχέθηκε ένα έξοχο μέλλον. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Επειδή, εγώ (ο Θεός) γνωρίζω τις βουλές που βουλεύομαι για σας, λέει ο Κύριος, βουλές ειρήνης και όχι κακού, για να σας δώσω το προσδοκώμενο τέλος.” (Ιερεμίας 29:11)
Ο Ιησούς θα σε βοηθήσει, όταν τα βάρη, που έχεις να σηκώσεις, είναι δυσβάσταχτα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Ρίξε επάνω στον Κύριο το φορτίο σου, κι αυτός θα σε ανακουφίσει· δεν θα συγχωρήσει ποτέ να σαλευτεί ο δίκαιος.” (Ψαλμοί 55:22)
Δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος στη γη που σκέφτηκε να πεθάνει. Αρκετοί άνθρωποι στην Αγία Γραφή αισθάνθηκαν το ίδιο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: Ο Μωυσής είπε, Δεν μπορώ εγώ μόνος μου να βαστάξω ολόκληρον αυτό τον λαό, επειδή αυτό είναι πολύ βαρύ για μένα· και αν έτσι κάνεις σε μένα, θανάτωσε με αμέσως, παρακαλώ, αν βρήκα χάρη μπροστά σου, για να μη βλέπω τη δυστυχία μου.“ (Αριθμοί 11:14,15). Ένα γεγονός στη ζωή του Ελίας είναι γραμμένος στο Α’ Βασίλεων 19:3,4: Και επειδή φοβήθηκε, σηκώθηκε, και αναχώρησε χάρη της ζωής του...πήγε στην έρημο μιας ημέρας δρόμο, και ήρθε και κάθησε κάτω από μια άρκευθο και επιθύμησε μέσα του να πεθάνει, και είπε, Αρκεί· τώρα, κύριε, πάρε την ψυχή μου, επειδή δεν είμαι καλύτερος από τους πατέρες μου.”
Εάν νιώθεις πολύ φοβισμένος, ο Θεός θα σε βοηθήσει. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Μη φοβάσαι· επειδή, εγώ είμαι μαζί σου· μη τρομάζεις· επειδή, εγώ είμαι ο Θεός σου· σε ενίσχυσα· μάλιστα, σε βοήθησα· μάλιστα, σε υπερασπίστηκα με το δεξί χέρι της δικαιοσύνης μου.“ Λέει επίσης στο Ναύη 1:9, “Δεν σε προστάζω εγώ; Γίνε ισχυρός και ανδρείος· μη φοβηθείς ούτε να δειλιάσεις· επειδή, μαζί σου είναι ο Κύριος ο Θεός σου, όπου κι αν πας."
Ο Θεός ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει, ακόμη και αν το κάνουν όλοι οι άλλοι. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Θα ελπίζουν σε σένα αυτοί που γνωρίζουν το όνομά σου· επειδή, δεν εγκατέλειψες όσους σε ζητούν, Κύριε.” (Ψαλμοί 9:10) Λέει στους Ψαλμούς 46:1-3, “Ο Θεός είναι καταφυγή μας και δύναμη, βοήθεια ετοιμότατη μέσα στις θλίψεις. Γι’ αυτό, δεν θα φοβηθούμε και αν η γη σαλευτεί, και τα βουνά μετατοπιστούν στο μέσον των Θαλασσών· και αν ηχούν και ταράζονται τα νερά του· και τα βουνά σείονται εξαιτίας της έπαρσής του.”
Ο Θεός σου προσφέρει ειρήνη στην καρδιά και τον νου. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας ούτε να δειλιάζει.” Λέει επίσης στον Ησαϊα 26:3, “Θα φυλάξεις σε τέλεια ειρήνη το πνεύμα που επιστηρίζεται επάνω σε σένα, επειδή, σε σένα έχει το θάρρος του.” Λέει στον Ιωάννην 16:33, “Αυτά τα μίλησα σε σας, ώστε, ενωμένοι μαζί μου, να έχετε ειρήνη. Μέσα στον κόσμο θα έχετε θλίψη· αλλά να έχετε θάρρος· εγώ έχω νικήσει τον κόσμο.”
Με τη βοήθεια του Θεού, άφησε την καρδιά και το μυαλό σου να εστιάζουν σε θετικές σκέψεις. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Τέλος, αδελφοί μου, όσα είναι αληθινά, όσα είναι σεμνά, όσα είναι δίκαια, όσα είναι καθαρά, όσα είναι προσφιλή, όσα έχουν καλή φήμη, αν υπάρχει κάποια αρετή, κι αν υπάρχει κάποιος έπαινος, αυτά να συλλογίζεστε” (Φιλιππησίους 4:8).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα - Spriritual Messages”