Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Tο «κοσμικό κράτος» στο προτεινόμενο νέο Σύνταγμα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές
Re: Tο «κοσμικό κράτος» στο προτεινόμενο νέο Σύνταγμα
Θεόδωρε, αυτό λέγεται "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε", επειδή δεν έχεις τίποτε να απαντήσεις επί της ουσίας.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
- Θεόδωρος22
- 8
Ψέματα είναι; Λέμε ότι είμαστε Ορθόδοξη χώρα
Πόσοι πάνε για εκκλησιασμό; Πόσοι νηστεύουν;Πόσοι προσεύχονται; Πόσοι ζούνε χριστιανικά. Οι πρώτοι χριστιανοί ζούσαν σε αληθινά χριστιανικες κοινότητες.Εμείς όχι.
Πόσοι πάνε για εκκλησιασμό; Πόσοι νηστεύουν;Πόσοι προσεύχονται; Πόσοι ζούνε χριστιανικά. Οι πρώτοι χριστιανοί ζούσαν σε αληθινά χριστιανικες κοινότητες.Εμείς όχι.
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Θόδωρε για να αλλάξουν και να γίνουν αυτά πρέπει να δουν το δικό μας ζωντανό παράδειγμα, ότι δηλαδή γινόμαστε καλύτεροι ανθρώποι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να προβληματιστούν. Τις περισσότερες φορές βέβαια χρειάζεται να φάνε ένα "σκαμπήλι" από τη ζωή και να καταλάβουν, ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτήν την επίγεια φθαρτή ζωή και να διαπιστώσουν, ότι αξίζει να αγωνιστούν γι'αυτό.
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές
Αυτό είπα Θεόδωρε; Είπα ότι αποφεύγεις να απαντήσεις στην ουσία της δημοσίευσης μου που είναι:Θεόδωρος22 έγραψε:Ψέματα είναι; Λέμε ότι είμαστε Ορθόδοξη χώρα
"αυτό που έχεις στο μυαλό σου, δηλαδή ένα κράτος που θα μας προστατεύει από τον κακό μας εαυτό, είναι εντελώς λάθος σαν σκέψη και καθόλου Χριστιανικό".
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Δυστυχώς έτσι είναι. Ανήμερα των Τριών Ιεραρχών δεν πήγαμε στην εκκλησία με το σχολείο μας αλλά κάναμε μονάχα μια εκδήλωση την προηγούμενη ημέρα. Εγώ φυσικά πήγα μόνος μου.Θεόδωρος22 έγραψε:Ψέματα είναι; Λέμε ότι είμαστε Ορθόδοξη χώρα
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»