Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ

Πνευματικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας - Spiritual subjects of our Orthodox faith.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Re: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Δεν υποσχέθηκε ο Ιησούς Χριστός να σε σώσει στο μέλλον. Δεν σου λεει πίστεψε σήμερα και θα σωθείς αύριο ή αργότερα. Δέξου τον Χριστό για Σωτήρα σου και ο Θεός θα σε δεχτεί σαν παιδί Του.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μια νεα ζωη χαριζει ο Πατερας δια του αναστημενου Ιησου Χριστου σε Νεα Γη και Νέο Ουρανο.Εκει που το δραμα του θανατου και της απειλης δεν θα μπορει να ζυγωσει.Δυνατοτερο μηνυμα,διαπεραστικοτερο κηρυγμα,από την αθλια καταντια των ημερων μας δεν υπαρχει.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ, ΣΕ ΖΗΤΑΕΙ, ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
Για τον πεσμένο, τον ξεστρατισμένο αμαρτωλό άνθρωπο το έστειλε στο σταυρό τού Γολγοθά φορτωμένο με τις αμαρτίες μας να πεθάνει σκληρά ταπεινωμένος ο Γιος Του, ο Ιησούς Χριστός, να πληρώσει χρέος της αμαρτίας μας μπροστά στα μάτια της αγιότητας και της δικαιο σύνης του Θεού Πάτερα.Και ξέρεις γιατί;Γιατί μας θέλει, μας αποζητά.Του λείπουμε,μας αγαπάει και ξέρει πως μακρυά Του είμαστε χαμένοι και πεθαίνουμε ό,τι κι αν κάνουμε. Γι'αυτό έχει ετοιμάσει τα πάντα για την επιστροφή της σωτηρίας μας, αρκεί να θελήσουμε με ταπείνωση, με μετάνοια και πίστη να Τον δεχθούμε Κύριό μας και Θεό μας.
Ας προσέξουμε τούτο το σημείο ."Πιστεύω στο Θεό..,πιστεύω στο έργο του σταυρού και της ανάστασης του Ιησού Χριστού" δε σημαίνει απλά τα δέχομαι, ή "..δεν έχω αντίρρηση" ή τα "ασπάζομαι όλ' αυτά...",αλλά ταυτίζομαι μαζί τους, τα αγκαλιάζω με τη καρδιά μου, γίνονται μέσα μου δύναμη λύτρωσης από την αμαρτία, δύναμη μεταμόρφωσης.
Όταν επιστρέψει στο Θεό ο άνθρωπος δια της πίστεως στο λυτρωτικό έργο του Ιησου Χριστού, βρίσκει την αρμονία, την ικανοποίηση, την ειρήνη και τη χαρά, που γι'αυτήν πλάστηκε. Ο Θεός έχει δοξασμένο σκοπό εάν Τον θελήσουμε Κύριο στη ζωή μας. Θα μας ξαναχτίσει καινούριους, αναγεννημένους ανθρώπους, θα μας καθαρίσει, θα μας αγιάσει και θα μορφώσει μέσα μας τον Ιησού Χριστό ώστε να μη ζούμε πια εμείς, να μη ζούμε για τον εαυτό μας (Β' Κορίνθιους ε'15) αλλά να ζήσουμε ένα θαύμα καινούριας, πραγματικά ουράνιας ζωής από τώρα και αιώνια στην παρουσία Του, στη δόξα Του,στη βασιλεία Του. Άνοιξε και διάβασε με πίστη μια Καινή Διαθήκη για να δεις και μόνος σου πόση ομορφιά έχει μέσα της η αγάπη του Θεού για σένα.
Τώρα ξέρεις γιατί ο Θεός σε θέλει, σε ψάχνει με αγάπη και πόνο. Ίσως να ξέρεις και το γιατί εσύ δεν Τον θέλεις, ή δεν Τον θέλησες ακόμα... Μη συνεχίσεις όμως αυτό το δρόμο της αδιαφορίας, της απιστίας, γιατί είναι δρόμος αιώνιας απώλειας.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μέσα στο Ευαγγέλιο, το Λόγο του Θεού θα βρείς την αλήθεια, όλη την αλήθεια για τη ζωή. Καμία άλλη δύναμη δεν μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο, την ψυχή του, τη ζωή του, παρά μονάχα ο σταυρωμένος και αναστημένος Ιησούς Χριστός. Το μόνο όνομα που μας δόθηκε, που μας χαρίστηκε με αγάπη από τον Κύριο το Θεό μας για να σωθούμε, για να μεταβούμε από το θάνατο της αμαρτίας στην αιώνια ζωή. Λύτρωση από το δάκρυ, τον πόνο, το καθημερινό, αβάσταχτο στρές χαρίζει μονάχα ο ζωντανός Ιησούς Χριστός όταν έρθει Κύριος και Θεός στην καρδιά μας.
Ζήτησε τη σωτηρία του Ιησού Χριστού σήμερα. Ζήτησε με πίστη και ταπείνωση, με όλη σου την καρδιά. Ζήτησέ Τον με μετάνεια. Όλος ο κόσμος της αμαρτίας δεν μπορεί να σου χαρίσει ούτε μια στιγμή ευτυχίας, έστω και αν τον αποκτήσεις.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

ΖΗΤΗΣΕ.

Ζήτησε από τον Κύριο να σου φανερώσει ότι είσαι αμαρτωλός μπροστά στην άγια αγάπη Του. Δέξου ότι στάθηκες αχάριστος όλα αυτά τα χρόνια μακριά από τον Θεό και πως αν συνεχίσεις αυτό το δρόμο θα πεθάνεις αιώνια στο σκοτάδι της αμαρτίας. Ζήτησε από τον Κύριο να σου αποκαλύψει τον Ιησού Χριστό που ήρθε στη γή, έγινε αμαρτία για μας χωρίς να πράξει δική Του αμαρτία, πέθανε και πλήρωσε το χρέος μας και αναστήθηκε από τους νεκρούς για να ζήσουμε κι εμείς δι'Αυτού αιώνια. Ζήτησε από τον Κύριο να σου χαρίσει πίστη να τα αγκαλιάσεις όλα αυτά και να τα κάνεις δικά σου, να τα ζήσεις. Ζήτησε από τον Κύριο δύναμη να απαρνηθείς τον παλιό εαυτό σου, να μισήσεις την αμαρτία, να απορρίψεις το αμαρτωλό σύστημα του κόσμου μας, που είναι γεμάτο απιστία και αποστασία από τον Θεό. Ζήτησε από τον Θεό να σε αναγεννήσει και να σε "ξαναχτίσει" νέο άνθρωπο, δικό Του δημιούργημα. Ζήτησε από τον Κύριο να σε κρατήσει πιστό Του μέχρι τέλους, μέχρι την ώρα που θα μας καλέσει στην αιώνια Βασιλεία Του. Γέμισε τη μέρα σου με μελέτη της Αγίας Γραφής που είναι ο ζωντανός Λόγος του Θεού και με κοινωνία αγάπης με αληθινούς χριστιανούς, γνήσια παιδιά του Θεού. Να μιλάς στο Θεό με προσευχή, όπως το παιδί στον πατέρα του, να του ανοίγεις την καρδιά σου και να του ζητάς το θέλημά Του στη ζωή σου.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ο λιβανος που βγαινει από το φυτο βοσουελια και η σμυρνα από το
βαλσαμοδεντρο η μυρρα,μαζι με το χρυσο,προσφερθηκαν ως πολυτιμα
δωρα στον Ιησου κατά την γεννηση του από τους Μαγους όταν εφτασαν
από την μακρινη Ανατολη για να τον προσκυνησουν.Το καθενα εχει την
δικη του ξεχωριστη μυστικη σημασια:
Ο χρυσος υποδηλωνει τη βασιλικη ιδιοτητα του Χριστου.
Το λιβανι την οφειλομενη προς αυτόν λατρεια.
Η σμυρνα προοιωνιζεται τον σταυρικο του θανατο.
Και ετσι ηταν,αφου μια κουπα κρασι με σμυρνα επιναν συνηθως ως παυ-
σιπονο οι καταδικοι πριν υποβληθουν στα φοβερα μαρτυρια σταυρωση,
λιθοβολισμο,μαστιγωση.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Η πρόσκληση του Ιησού Χριστού, στις δύσκολες και κακές ημέρες που ζούμε στέλνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξεως, μορφώσεως, οικονομικής κατάστασης και ηθικής ποιότητος.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αγαπώ τον Θεό, σημαίνει αγαπώ τη ζωή. Και η ζωή είναι ο Ιησούς Χριστός, τον οποίον ο Θεος απέστειλε εκ του κόσμου αυτού διά τη σωτηρία του ανθρώπου.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ο άνθρωπος του Θεού λοιπόν γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο Θεός του χαρισε διά του Χριστού την αιωνία ζωή και δια τούτο δεν φοβάται το θάνατο.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Δεν βραδύνει ο Κύριος να εκπληρώσει την υπόσχεσή Του, όπως μερικοί νομίζουν, ότι η αναβολή αυτή προέρχεται εξ αμελείας, αλλά δεικνύει μακροθυμίαν εις ημάς, διότι δεν θέλει ούτε καν ολίγοι να απολεσθούν, αλλά θέλει να προσχωρήσουν όλοι εις μετανοίαν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα - Spriritual Messages”