Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Οι αριθμοί στην Αποκάλυψη έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Έτσι οι αριθμοί 1 και 7 δηλώνουν την πληρότητα. Ο 4 τη δημιουργία, ο 12 τους Ιουδαίους, ο 666 τον Αντίχριστο και ο 1000 το πλήθος.
ΠΗΓΗ: Την Πίστη Μου Έδωκαν Χριστιανική Ορθόδοξη.
ΠΗΓΗ: Την Πίστη Μου Έδωκαν Χριστιανική Ορθόδοξη.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.

Μόνο με λατρευτική διάθεση, καθαρή καρδιά και ταπείνωση μπορεί ο φύλακας άγγελός μας να μας φωτίσει και να μας βοηθήσει.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Ο Λόγος του Θεού μάς αποκαλύπτει πως η αλήθεια σώζει, λυτρώνει, ελευθερώνει.
Τα τρία μεγάλα άλυτα προβλήματα της ανθρωπότητας είναι: η διαφθορά, ο πόνος και ο θάνατος.
Η ηθική διαφθορά γεμίζει τις φυλακές.
Ο πόνος και η αρρώστια γεμίζουν τα νοσοκομεία.
Ο θάνατος γεμίζει τα νεκροταφεία.
Μέσα από το τρομερό αδιέξοδο μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας βγάλει:
Πέθανε πάνω στο σταυρό για να συγχωρέσει τις αμαρτίες του παρελθόντος και να μας καθαρίσει από την αμαρτία μέσα μας.
Μας δίνει άνεση και ειρήνη διά του Πνεύματός Του στις δυσκολίες της ζωής.
Μπορεί να διώξει την αγωνία του θανάτου διότι είναι ο ίδιος νικητής του θανάτου, και μας δίνει την αιώνια ζωή.
Η ηθική διαφθορά γεμίζει τις φυλακές.
Ο πόνος και η αρρώστια γεμίζουν τα νοσοκομεία.
Ο θάνατος γεμίζει τα νεκροταφεία.
Μέσα από το τρομερό αδιέξοδο μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας βγάλει:
Πέθανε πάνω στο σταυρό για να συγχωρέσει τις αμαρτίες του παρελθόντος και να μας καθαρίσει από την αμαρτία μέσα μας.
Μας δίνει άνεση και ειρήνη διά του Πνεύματός Του στις δυσκολίες της ζωής.
Μπορεί να διώξει την αγωνία του θανάτου διότι είναι ο ίδιος νικητής του θανάτου, και μας δίνει την αιώνια ζωή.
Δεν θα μπορούσε ο Ιησούς Χριστός να επιλέξει άλλο μέρος για να κατοικήσει διά της πίστεως ώστε να μορφωθεί επάνω μας και να μας χαρίσει τη ζωή Του να τη ζήσουμε, παρά στην καρδιά μας, που είναι το κέντρο της ύπαρξής μας.
Δεν χρειάζεται αγώνας, ούτε αγωνία στην πνευματική ζωή. Η σάρκα επιθυμεί τα αντίθετα του Πνεύματος.
Για μας ο Ιησούς Χριστός πλήρωσε το χρέος της αμαρτίας στο σταυρό, ώστε να γίνει Αυτός (η ειρήνη ημών) με τον Πατέρα Θεό.
Ο Ιησούς Χριστός έλαβε δούλου μορφή και έμεινε Θεός, διότι η φύση του δεν άλλαξε. Όλα αυτά τα έκανε για να μας διδάξει το Ευαγγέλιο και να πεθάνει στο σταυρό του Γολγοθά, σαν αμνός του Θεού, πληρώνοντας την ποινή των αμαρτιών μας.
Ο Θεός μεριμνά ώστε να μην απολεσθεί ο άνθρωπος, διότι από τη φύση του είναι αμαρτωλός, με αποτέλεσμα να οδηγείται στο θανατό, καθώς λέει και ο Λόγος του Θεού.
Η υπεραγία Θεοτόκος είναι και δική μας Μητέρα. Μας τη χάρισε ο Χριστός μας επάνω από το Σταυρό, που από τότε η Παναγία έγινε η ελπίδα μας, το λιμάνι μας, το καταφύγιό μας, το στήριγμά μας, και μας προσφέρει τα αιώνια αγαθά.