Σελίδα 1 από 2

Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 24, 2017 12:45 pm
από Θεόδωρος22
Στο "χριστιανισμός" της Βικιπαίδειας το λήμμα "κριτική" φαίνεται πως γράφτηκε από αθεο/αντιχριστιανο.Μπορεί κάποιος να διορθώσει αυτό το αισχος που διαβάζουν μικρά παιδιά και παραπληροφορουνται;Δεν πρέπει η Βικιπαίδεια να γίνει χωρος προπαγάνδας πρέπει να είναι αντικειμενικη.
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Χριστιανισμός

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 24, 2017 1:39 pm
από Μάριος
Θεόδωρος22 έγραψε:Στο "χριστιανισμός" της Βικιπαίδειας το λήμμα "κριτική" φαίνεται πως γράφτηκε από αθεο/αντιχριστιανο.Μπορεί κάποιος να διορθώσει αυτό το αισχος που διαβάζουν μικρά παιδιά και παραπληροφορουνται;Δεν πρέπει η Βικιπαίδεια να γίνει χωρος προπαγάνδας πρέπει να είναι αντικειμενικη.
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Χριστιανισμός
Φαίνεται ότι ο συγγραφέας είναι κάποιος πολέμιος του χριστιανισμού. Δοκιμασες να παραπονεθείς στους διαχειριστές της Βικιπαίδειας;Πολλές φορές οι διαχειριστές δεν ξέρουν την ύπαρξη τέτοιων άρθρων.Εν πάσει περίπτωση ας το διορθώσει το άρθρο κάποιος.

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 25, 2017 2:25 pm
από Θεόδωρος22
Μα επιτέλους ας διορθωθεί το λήμμα.

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 26, 2017 5:56 pm
από Αναστάσιος
Τι έγινε τελικά; Ειδοποιήσατε τους διαχειριστές της Βικιπαίδειας;

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 26, 2017 6:07 pm
από Θεόδωρος22
Αναστάσιος έγραψε:Τι έγινε τελικά; Ειδοποιήσατε τους διαχειριστές της Βικιπαίδειας;
Αρνούνται να κάτσουν να ξαναγραψουν το λήμμα μου είπαν ότι πρέπει κάποιος να κάτσει να το ξαναγράψει αν θεωρεί ότι είναι προπαγάνδα. Ομως δεν έχω χρόνο να κάθομαι να το γράφω ξανά. Οι υποχρεώσεις στην πραγματική ζωή τρέχουν. Αν κάποιο μέλος έχει χρόνο παρακαλώ να κάτσει να το ξαναγράψει.

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 29, 2017 8:21 am
από Πέτρος
Αφού σας πείραξε τόσο πολύ δεν υπάρχει "δεν έχω χρόνο".
Βρείτε χρόνο, θυσιάστε από κάτι άλλο, μην κοιμηθείτε.

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 30, 2017 11:31 am
από Αναστάσιος
Πέτρος έγραψε:Αφού σας πείραξε τόσο πολύ δεν υπάρχει "δεν έχω χρόνο".
Βρείτε χρόνο, θυσιάστε από κάτι άλλο, μην κοιμηθείτε.
Συμφωνώ.

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 25, 2017 4:14 pm
από Αναστάσιος
Κατά πως φαίνεται αυτός που έγραψε το παρακάτω λήμμα είναι Ιεχωβάς:

Παλαιά Διαθήκη

Ο όρος Παλαιά Διαθήκη δηλώνει την αρχαιότερη από τις δύο συλλογές βιβλίων που αποτελούν την χριστιανική Αγία Γραφή, η οποία και αναφέρεται ειδικότερα στην αποκάλυψη του Θεού (Γιαχβέ), και στην αρχική συνδιαλλαγή του με το "περιούσιο" έθνος Ισραήλ, με σκοπό να ευλογηθεί πρώτα αυτό και στη συνέχεια όλη η ανθρωπότητα. Τα βιβλία που συγκροτούν την Παλαιά Διαθήκη, γράφτηκαν από διάφορους συγγραφείς σε διάστημα αρκετών εκατονταετηρίδων. Συνώνυμες ονομασίες είναι επίσης οι όροι Εβραϊκές Γραφές, Εβραϊκή Βίβλος —με βάση την προέλευση των συγγραφέων— και Δεύτερη Διαθήκη[1]. Η Τορά αποτελεί την βάση της Παλαιάς Διαθήκης (βλέπε Πεντάτευχος).

Ο εβραϊκός Βιβλικός όρος ברית (brit) που αποδίδεται διαθήκη σημαίνει «συνθήκη, συμμαχία, σύμβαση ή συμφωνία». Έτσι, στη Βίβλο ο όρος χρησιμοποιείται για να δηλώσει την συμφωνία που συνάπτει ο Θεός είτε με μεμονωμένα άτομα είτε συλλογικά το λαό Ισραήλ και στοχεύει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη σωτηρία ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης αποτέλεσαν τις μοναδικές Ιερές Γραφές που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ιησού Χριστό, τους αποστόλους και την πρωτοχριστιανική κοινότητα. Η πρώτη χριστιανική εκκλησία αποκαλούσε αυτό το σύνολο των προγενέστερων βιβλίων «ο Νόμος και οι Προφήτες» ή απλά «οι Γραφές». Περίπου από τον 3ο αιώνα μ.Χ. ο όρος «Παλαιά Διαθήκη» άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτερα για τις Γραφές που είχαν ολοκληρωθεί πριν τον Χριστό. Αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε σε αντιδιαστολή προς τη χρονικά μεταγενέστερη Καινή Διαθήκη, τη συλλογή των βιβλίων που αναφέρονται στην εκπλήρωση των επαγγελιών της παλαιάς και τη σύναψη της νέας διαθήκης δια του Ιησού Χριστού, μιας συμφωνίας μεταξύ Θεού και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Η αρχαιότερη μετάφραση του εβραϊκού κειμένου της Παλαιάς Διαθήκης έγινε στην ελληνική γλώσσα και έχει επικρατήσει να ονομάζεται Μετάφραση των Εβδομήκοντα.

Πηγή : https://el.m.wikipedia.org/wiki/Παλαιά_Διαθήκη

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 25, 2017 6:34 pm
από Anastasios68
Διόρθωσε με Αναστάση μου, αλλά δεν βλέπω κάτι κακό στο κείμενο. Που το εντοπίζεις εσύ;

Re: Αισχρο αντιχριστιανικό λήμμα στη Βικιπαίδεια

Δημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 25, 2017 7:08 pm
από Αναστάσιος
Αναστάσιος έγραψε:............ η οποία και αναφέρεται ειδικότερα στην αποκάλυψη του Θεού (Γιαχβέ).........
Κύριε Αναστάσιε οι Ιεχωβάδες δεν αποκαλούν τον Θεό Γιαχβέ;
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Δεν γνωρίζω τα πάντα! :)