Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Εάν όλα τα γράμματα δεν καταλήγουν στο Χριστό είναι ΑΚΥΡΑ και ΑΚΑΙΡΑ!
Γέρων Εφραίμ ο Δίκαιος, της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα.
Γέρων Εφραίμ ο Δίκαιος, της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Να θυμάσαι πάντοτε, ότι το σήμερα είναι δικό σου, το αύριο είναι στο χέρι του Θεού.
Και Εκείνος που σου έδωσε το πρωί, δεν σου υπόσχεται και το βράδυ.
Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης
Και Εκείνος που σου έδωσε το πρωί, δεν σου υπόσχεται και το βράδυ.
Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Ο θυμός διαφέρει από την οργή.
Θυμός μεν είναι η οργή σε κατάσταση εκρηκτική, ενώ η οργή είναι η διάθεση να προκαλέσεις λύπη σε εκείνον που σε λύπησε.
Μέγας Αθανάσιος
Θυμός μεν είναι η οργή σε κατάσταση εκρηκτική, ενώ η οργή είναι η διάθεση να προκαλέσεις λύπη σε εκείνον που σε λύπησε.
Μέγας Αθανάσιος
Ο δρόμος της σωτηρίας περνάει από τον «πλησίον».
π. Γεώργιος Μεταλληνός
π. Γεώργιος Μεταλληνός
Χωρίς νερό είναι αδύνατο να πλυθεί το λερωμένο ρούχο, και χωρίς δάκρυα μετανοίας είναι πολύ πιο αδύνατο να πλυθεί
και να καθαριστεί από τις κηλίδες και τους μολυσμούς η ψυχή.
Όσιος Συμεών ο νέος Θεολόγος
και να καθαριστεί από τις κηλίδες και τους μολυσμούς η ψυχή.
Όσιος Συμεών ο νέος Θεολόγος
Μόνο μια αρετή υπάρχει, την οποία δεν μπορούν να μιμηθούν οι δαίμονες: η ταπείνωση.
Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Γιά να περάσεις στη βουλή του Θεού, πρέπει να γίνεις «βουλευτής» του Θεού, όχι «βολευτής» του εαυτού σου.
Γέροντας Παΐσιος
Γέροντας Παΐσιος
Όντως φίλε μου Αχιλλέα ο γέροντας έχει απόλυτο δίκιο.Μακάρι να καταλάβουμε τα λόγια του και
να μπορέσουμε να τα κάνουμε πράξη.Εύχομαι σε εσένα και σε όλους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
να μπορέσουμε να τα κάνουμε πράξη.Εύχομαι σε εσένα και σε όλους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
Η νηστεία, παίρνοντας συνεργό την αγρυπνία, μαλακώνει τη σκληράδα της καρδιάς και κάνει να αναβλύζουν πηγές κατάνυξης.
Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος
Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος