Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Η Ορθοδοξία χωρίς ορθοπραξία είναι σαν ένα πτηνό
του οποίου η μια φτερούγα πληγώθηκε και γι αυτό δεν μπορεί να πετάξει.
Αυγουστίνος Καντιώτης π. Μητροπολίτης Φλωρίνης
του οποίου η μια φτερούγα πληγώθηκε και γι αυτό δεν μπορεί να πετάξει.
Αυγουστίνος Καντιώτης π. Μητροπολίτης Φλωρίνης
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Να κυνηγάς πολύ την «ευχή», σαν αυτούς που ψά¬χνουν να βρουν ένα μαργαριτάρι.
Χωρίς «ευχή», δεν έχει Χριστό στην καρδιά. Αυτή θα σε μάθει να αγαπάς το Χριστό.
Όποιος κυνηγάει την «ευχή» σαν το χρυσάφι και εκ¬μεταλλεύεται και το λεπτό όλα τα υπερπηδά, τα δέχεται και τα υπομένει.
Τότε ο Θεός και η Παναγία τον σκεπάζουν…
Γερόντισσα Μακρίνη μοναχή
Χωρίς «ευχή», δεν έχει Χριστό στην καρδιά. Αυτή θα σε μάθει να αγαπάς το Χριστό.
Όποιος κυνηγάει την «ευχή» σαν το χρυσάφι και εκ¬μεταλλεύεται και το λεπτό όλα τα υπερπηδά, τα δέχεται και τα υπομένει.
Τότε ο Θεός και η Παναγία τον σκεπάζουν…
Γερόντισσα Μακρίνη μοναχή
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
-Αν σιωπάς, να σιωπάς από αγάπη.
-Αν μιλάς, να μιλάς από αγάπη.
-Αν διορθώνεις κάποιον, να τον διορθώνεις από αγάπη.
-Αν συγχωρείς, να συγχωρείς από αγάπη.
-Στο βάθος της καρδιάς σου να έχεις τη ρίζα της αγάπης.
-Από μια τέτοια ρίζα, μόνο καλό μπορεί να προέλθει.
-Αγάπα το Θεό, και κάνε ό,τι θέλεις.
Ιερός Αυγουστίνος
-Αν μιλάς, να μιλάς από αγάπη.
-Αν διορθώνεις κάποιον, να τον διορθώνεις από αγάπη.
-Αν συγχωρείς, να συγχωρείς από αγάπη.
-Στο βάθος της καρδιάς σου να έχεις τη ρίζα της αγάπης.
-Από μια τέτοια ρίζα, μόνο καλό μπορεί να προέλθει.
-Αγάπα το Θεό, και κάνε ό,τι θέλεις.
Ιερός Αυγουστίνος
Μὴν ἀπελπίζεσαι μετὰ ἀπὸ μία πτώση, ἀλλὰ ἀγωνίζου. Μὴ λυπᾶσαι πολύ, ὥστε ὁ ἐχθρός, ποὺ σὲ ἔχει ἤδη πληγώσει ἀρκετά, νὰ μὴ σὲ φέρει σὲ ἀπελπισία, ποὺ εἶναι ἡ χειρότερη ἀπ᾿ ὅλες τὶς ἁμαρτίες, ὅπως λέει ὁ ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακος.
Γέροντας Ἱλαρίων: (Ὑποτακτικός του Ἀββᾶ Ναζαρίου)
Ἐλπίζω νὰ προοδεύσετε σὲ ἀρετές. Κι αὐτὸ θὰ συμβεῖ ἂν ζήσετε μὲ προσοχὴ καὶ δὲν ἀμελεῖτε τὴν προσευχὴ τοῦ Ἰησοῦ. Γιατὶ εἶναι τὸ κεφάλαιο καὶ ἡ ἀρχὴ ὅλων τῶν ἀρετῶν. Τίποτα δὲν μπορεῖ νὰ προφυλάξει τόσο τὴν ψυχὴ ἀπὸ τὴν εἴσοδο τοῦ πονηροῦ δαίμονα ὅσο ἡ νοερὰ προσευχὴ τοῦ Ἰησοῦ καὶ ἡ θερμὴ ἱκεσία.
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές
«Επειδή λοιπόν, έπρεπε ο καλός ποιμένας να δώσει την ψυχή του για χάρη των προβάτων του, ώστε με τον ίδιο του το θάνατό του να καταλύσει τον θάνατο, τότε γίνεται και γίνεται και τα δύο ο αρχηγός της σωτηρίας μας για την ανθρώπινη φύση, και ιερέας και αμνός, με το να ενεργήσει το θάνατο μέσα σ’ εκείνο που μπορεί να δεχτεί την κοινωνία του πάθους.

Επειδή ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο παρά χωρισμός της ψυχής και του σώματος, αυτός που ενώθηκε και με τα δύο, την ψυχή δηλαδή και το σώμα, δε χωρίζεται από κανένα. Αλλά επιμερίζοντας τον εαυτό του και στο σώμα και στην ψυχή, με την ψυχή ανοίγει στο ληστή τον παράδεισο και με το σώμα σταματά τη διαδικασία της φθοράς. Κι αυτό ακριβώς είναι η κατάλυση του θανάτου, το να αδρανοποιηθεί η φθορά εξαφανισμένη μέσα στη ζωοποιό φύση. Γιατί αυτό που πραγματοποιείται σ’ αυτά αποβαίνει κοινή ευεργεσία και δωρεά της φύσης μας.
Και έτσι συνενώνει με την ανάσταση όλα τα διαχωρισμένα αυτός που βρίσκεται και στα δύο, που παρέδωσε με την εξουσία που έχει, το σώμα του στην καρδιά της γης, όπως έχει γραφει (Ματθ. 12, 40), και έδωσε την ψυχή του από μόνος του, όπως λέει στον Πατέρα του, «στα χέρια σου παραδίνω το πνεύμα μου» (Λουκ. 23, 46), και στο ληστή «από σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο» (Λουκ. 23, 43). Γιατί δεν πρέπει να πιστεύουμε πως είναι κάπου αλλού η θεία εκείνη βιοτή, που λέγεται παράδεισος, παρά μόνο μέσα στην ευρύχωρη παλάμη Tου Πατέρα».
(Άγιος Γρηγόριος Νύσσης)

Επειδή ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο παρά χωρισμός της ψυχής και του σώματος, αυτός που ενώθηκε και με τα δύο, την ψυχή δηλαδή και το σώμα, δε χωρίζεται από κανένα. Αλλά επιμερίζοντας τον εαυτό του και στο σώμα και στην ψυχή, με την ψυχή ανοίγει στο ληστή τον παράδεισο και με το σώμα σταματά τη διαδικασία της φθοράς. Κι αυτό ακριβώς είναι η κατάλυση του θανάτου, το να αδρανοποιηθεί η φθορά εξαφανισμένη μέσα στη ζωοποιό φύση. Γιατί αυτό που πραγματοποιείται σ’ αυτά αποβαίνει κοινή ευεργεσία και δωρεά της φύσης μας.
Και έτσι συνενώνει με την ανάσταση όλα τα διαχωρισμένα αυτός που βρίσκεται και στα δύο, που παρέδωσε με την εξουσία που έχει, το σώμα του στην καρδιά της γης, όπως έχει γραφει (Ματθ. 12, 40), και έδωσε την ψυχή του από μόνος του, όπως λέει στον Πατέρα του, «στα χέρια σου παραδίνω το πνεύμα μου» (Λουκ. 23, 46), και στο ληστή «από σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο» (Λουκ. 23, 43). Γιατί δεν πρέπει να πιστεύουμε πως είναι κάπου αλλού η θεία εκείνη βιοτή, που λέγεται παράδεισος, παρά μόνο μέσα στην ευρύχωρη παλάμη Tου Πατέρα».
(Άγιος Γρηγόριος Νύσσης)
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.

Η πραγματική αγάπη μοιάζει με τη φλόγα του κεριού. Όσα κεράκια και αν ανάψεις , η αρχική φλόγα παραμένει ακέραια. Δεν λιγοστεύει καθόλου. Και κάθε νέο κεράκι έχει τόση φλόγα, όση και τα άλλα.
Γέροντας Επιφάνιος
Πρέπει να έχουμε αγάπη προς το πρόσωπο του Χριστού, η οποία είναι αναγκαία για την ζωή της ψυχή μας. Αγάπη και προς τα δημιουργήματα του Θεού, τα ζώα, τα δέντρα, τα λουλούδια, τα πουλιά και προπαντός προς το τελευταίο δημιούργημα του Θεού , τον άνθρωπο.
Γέροντας Αμφιλόχιος
Γέροντας Αμφιλόχιος
Ο χριστός είναι κοντά μας, ας μη το βλέπουμε καμιά φορά, μας δίνει και κανένα μπάτσο από πολύ αγάπη.
Γέροντας Αμφιλόχιος
Γέροντας Αμφιλόχιος
Ό,τι μας συμβαίνει στη ζωή μας δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μακριά από το μάτι του Θεού. Έτσι αν δείτε κάποιον να σας προσβάλει, να σας εξευτελίζει ή να σας βρίζει, μη θυμώσετε αμέσως μαζί του. Ψάξτε μέσα σας και θα βρείτε να φυτρώνει η τσουκνίδα της υπερηφάνειας. Ο Θεός λοιπόν μας στέλνει τους υβριστές μας για να μας κάνει προσεκτικούς ενδοσκόπους και να προλάβουμε το κακό που φυτρώνει και φουντώνει μέσα μας.
π. Μωυσής Αγιορείτης
π. Μωυσής Αγιορείτης