Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
*Απὸ ἐκείνους ποὺ διανυκτερεύουν στὰ πανδοχεῖα, μερικοὶ βρίσκουν κρεβάτια. ἄλλοι δὲν ἔχουν κρεβάτι. κοιμοῦνται στὸ πάτωμα καὶ ἐντούτοις ροχαλίζουν ὅπως κι ἐκεῖνοι ποὺ κοιμοῦνται σὲ κρεβάτι. Κι ὅταν περάσει ἡ νύχτα, πρωὶ-πρωὶ ἀφήνουν τὸ κρεβάτι τους καὶ τὸ πανδοχεῖο καὶ φεύγουν ὅλοι μαζὶ, ἔχοντας μόνο τὰ πράγματά τους. Κατὰ τὸν ἴδιο τρόπο καὶ ὅλοι ὅσοι γεννιοῦνται σ᾽ αὐτὸν τὸν κόσμο, καὶ οὶ φτωχοὶ καὶ οὶ πλούσιοι καὶ επίσημοι, βγαίνουν ἀπὸ τὴ ζωὴ σὰν ἀπὸ πανδοχεῖο, χωρὶς νὰ παίρνουν μαζί τους τίποτε ἀπὸ τὶς ἀπολαύσεις τοῦ βίου καὶ ἀπὸ τὰ πλούτη τους, παρὰ μόνον τὰ ἔργα τους, καλὰ ἢ κακὰ, ὅσα ἔκαναν στὴ ζωή τους.
Άγιος Αντώνιος
Άγιος Αντώνιος
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
*Μόνο μια αρετή υπάρχει, την οποία δεν μπορούν να μιμηθούν οι δαίμονες: η ταπείνωση.
Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
*«Αγωνιστείτε να αποκτήσετε την ταπείνωση. Είναι ευωδία και ένδυμα Χριστού. Για χάρη της όλα θα τα συγχωρήσει ο Θεός. Δε θα εξετάσει τις ελλείψεις που έχει ο αγώνας μας. Ενώ χωρίς ταπείνωση, καμία άσκηση δε θα μας βοηθήσει. Με το ταπεινό φρόνημα μπορεί ο άνθρωπος να σωθεί. Χωρίς αυτό το εισιτήριο, δε θα μας επιτρέψει μα μπούμε στον παράδεισο που είναι γεμάτος από ταπεινούς».
Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος
*«Θεμέλιο της πνευματικής μας ζωής είναι η ταπείνωση. Όσα κι αν κτίσεις και ελεημοσύνη και προσευχές και νηστείες και οποιαδήποτε άλλη αρετή, αν δε βάλεις πρώτα ως θεμέλιο αυτή, ματαιοπονείς και όλα όσα χτίζεις θα γκρεμιστούν εύκολα, όπως έπεσε το σπίτι εκείνο, που είχε οικοδομηθεί στην άμμο. Δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα από τα κατορθώματά μας, που δεν έχει ανάγκη από την ταπεινοφροσύνη, για να μπορέσει να σταθεί. Ποιο θέλεις να αναφέρουμε; Τη σωφροσύνη, την περιφρόνηση των χρημάτων, το καθετί, όλα αποδεικνύονται ακάθαρτα και θεομίσητα και αηδή χωρίς ταπείνωση. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να την έχουμε πάντοτε μαζί μας και στα λόγια μας και στα έργα μας και στις σκέψεις μας και πάνω στην ταπείνωση να χτίζουμε όλη μας τη ζωή».
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
*«Η αγία ταπείνωση είναι ένας μεγάλος θησαυρός, ανέκφραστος πλούτος, δωρεά του Χριστού που είναι ο μοναδικός πράος και ταπεινός στην καρδιά. Είναι η μοναδική αρετή που δεν μπορούν να τη μιμηθούν οι δαίμονες. Είναι η πύλη της Ουράνιας Βασιλείας που εισάγει σ’ αυτήν όσους την πλησιάζουν».
Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης
Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης
*«Έχουμε ανάγκη από πολλή ταπείνωση εφόσον με τη χάρη του Θεού φροντίζουμε για τη φύλαξη του νου. Ταπείνωση πρώτα απέναντι στο Θεό και έπειτα απέναντι στους ανθρώπους Με κάθε τρόπο και από παντού οφείλουμε να συντρίβουμε την καρδιά μας, μεταχειριζόμενοι κάθε τι που μας ταπεινώνει. Ταπεινώνουν την ψυχή μας οι πολλές ευεργεσίες του Θεού σε μας, όταν τις μετρούμε μία- μία και τις φέρνουμε στο νου μας».
Όσιος Φιλόθεος ο Σιναΐτης
Όσιος Φιλόθεος ο Σιναΐτης
*"Μην αγωνιάς για τίποτε αφού ο Κύριος σου είναι παρών στη ζωή σου.
Η αγκάλη του σε περιβάλλει από παντού.
Βρίσκεται, όχι μονάχα γύρω σου, αλλά μέσα σου,
γνωρίζοντας όλους τους λογισμούς τις ανάγκες και τους πόθους σου".
'Αγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
Η αγκάλη του σε περιβάλλει από παντού.
Βρίσκεται, όχι μονάχα γύρω σου, αλλά μέσα σου,
γνωρίζοντας όλους τους λογισμούς τις ανάγκες και τους πόθους σου".
'Αγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
*"Πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι το αποτέλεσμα κάθε κόπου είναι η ανάπαυση,
κατάληξη οποιασδήποτε ατιμίας η δόξα και τέλος κάθε θλίψης η χαρά!"
Μέγας Βασίλειος
κατάληξη οποιασδήποτε ατιμίας η δόξα και τέλος κάθε θλίψης η χαρά!"
Μέγας Βασίλειος
*"Οφείλετε να προσέχετε πολύ στις μεταξύ σας σχέσεις
και να ευλαβείστε ο ένας τον άλλον ως εικόνες του Θεού.
Μην αποβλέπετε ποτέ στο σώμα, αλλά στην ψυχή"
Άγιος Νεκτάριος
και να ευλαβείστε ο ένας τον άλλον ως εικόνες του Θεού.
Μην αποβλέπετε ποτέ στο σώμα, αλλά στην ψυχή"
Άγιος Νεκτάριος
*"Μη λιποψυχείτε και μη δειλιάζετε!
Εμπεστευθείτε στο Θεό και θα σας οδηγήσει στην ανάπαυση.
Αυτός παρακολουθεί όσους υπομένουν τις θλίψεις για τη δική του αγάπη"
'Αγιος Νεκτάριος
Εμπεστευθείτε στο Θεό και θα σας οδηγήσει στην ανάπαυση.
Αυτός παρακολουθεί όσους υπομένουν τις θλίψεις για τη δική του αγάπη"
'Αγιος Νεκτάριος