Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- Achilleas
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Σωστά. Όπως τα λέει ο Γέροντας είναι. Όταν μας προσβάλουν, θα πρέπει να πνίξουμε μέσα μας τον εγωϊσμό που μας διακατέχει και να ξέρουμε ότι αυτές οι δοκιμασίες είναι για καλό μας!
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Καλύτερα να προσεύχεσαι με ευλάβεια για τον πλησίον σου, παρά να τον ελέγχεις για κάθε αμάρτημα του.
Όσιος Μάρκος ο Ασκητής
Όσιος Μάρκος ο Ασκητής
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Η αγάπη δεν είναι μόνο λόγια, αλλά υπεράσπιση και απόδειξη στην πράξη, όπως το να απομακρύνεις τη φτώχεια, να συμπαραστέκεσαι στους αρρώστους, να απαλλάσσεις από τους κινδύνους, να κλαις με αυτούς που κλαίνε και να χαίρεσαι με αυτούς που χαίρονται.
Άγιος Ι. Χρυσόστομος
Άγιος Ι. Χρυσόστομος
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Η Προσευχή είναι το κλειδί του ουρανού.
Ανεβαίνει η δέηση του ανθρώπου και κατεβαίνει το έλεος του Θεού.
Ιερός Αυγουστίνος
Ανεβαίνει η δέηση του ανθρώπου και κατεβαίνει το έλεος του Θεού.
Ιερός Αυγουστίνος
«Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται».
Γέρων Παΐσιος
Γέρων Παΐσιος
«Εμείς πάντως πρέπει πάντα νά σκεφτόμαστε πόσο σπλαχνικός είναι ό Κύριός μας. Καί πρέπει νά γνωρίζουμε ότι ή πνευματική ζωή δέν είναι ένα πλέγμα ύποχρεώσεων, πού έπιβάλλονται μέ όποιοδήποτε ήθικό ή ψυχικό καταναγκασμό. Η πνευματική ζωή είναι ή φυσική ζωή τής ψυχής, ή αναπνοή τής ψυχής του «κατ΄είκονα Θεού» πλασμένου άντρώπου. Γι΄ αυτό πρέπει νά βιώνεται σάν άνάγκη, όχι σάν ύποχρέωση».
Πνευματικές νουθεσίες - Στάρετς Μακαρίου τής Όπτινα
Πνευματικές νουθεσίες - Στάρετς Μακαρίου τής Όπτινα
«Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται»
Ο Χριστιανός που θέλει να κληρονομήσει την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ πρέπει να ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ μπροστά στο Θεό και ουδέποτε να υψώνει την κεφαλή του εναντίον του πλησίον του.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
«Όλους τους πιστούς οφείλομε να τους βλέπομε σαν ένα, και να σκεπτόμαστε ότι στον καθένα από αυτούς είναι ο Χριστός. Και να έχομε για τον καθένα τέτοια αγάπη, ώστε να είμαστε έτοιμοι να θυσιάσομε για χάρη του και τη ζωή μας. Γέροντας Πορφύριος
«Η αγάπη μας γιά τό Θεό βρίσκει τήν πιό γνήσια εκφρασή της στήν αγάπη μας γιά τους ανθρώπους. «Ταύτην τήν εντολήν έχομεν απ'αύτου, ίνα ό αγάπων τόν Θεόν αγάπα καί τόν αδελφόν αυτού» (Α' Ιω. 4:21). Ακόμη καί όταν οί άνθρωποι μάς μισουν και μας περιφρονουν, έμεις πρέπει νά τούς ευχαριστούμε γι' αυτό, γιατί έτσι γίνονται τά εργαλεία γιά τήν ψυχική θεραπεία καί τή διόρθωσή μας. Νά γιατί τόσο εμφαντικά τονίζει ό άγιος Μακάριος: Δέν ύπάρχει αλλος τρόπος νά σωθεί ό άνθρωπος, παρά μόνο διά τού πλησίον!»
Στάρετς Μακαρίου τής Όπτινα - Πνευματικές Νουθεσίες
Στάρετς Μακαρίου τής Όπτινα - Πνευματικές Νουθεσίες
«Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται»
Γιατί οφείλομε να μη λέμε, ούτε να θεωρούμε κανένα άνθρωπο κακό, αλλά όλους να τους βλέπομε ως καλούς.
Γέροντας Πορφύριος
Γέροντας Πορφύριος