Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
«Θα μελετήσω τα προστάγματα Σου, δεν θα λησμονήσω τα λόγια Σου», (Ψαλμ. ριη” 15).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
«Όποιος υποφέρει με χαρά την αδικία, αυτός έχει παρηγοριά από το Θεό», Ισαάκ ο Σύρος.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
«Εκείνο που σπέρνει ο άνθρωπος σ' αυτή τη ζωή, αυτό και θα θερίσει κατά την ημέρα της Κρίσεως», Μέγας Βασίλειος.
«Στις στιγμές της απελπισίας νά θυμάστε πως δεν σας εγκατέλειψε ο Κύριος, αλλά μάλλον εσείς Τον λησμονήσατε.
Να τι σας συμβουλεύω για τις ώρες της μοναξιάς σας: Να επικαλείστε ακατάπαυστα το ονομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Και βιάζετε σε τουτο το έργο τον εαυτό σας, όσο κι αν αυτός δυσφορεί και αντιδρά».
(Συμβουλές Γέροντος)
Να τι σας συμβουλεύω για τις ώρες της μοναξιάς σας: Να επικαλείστε ακατάπαυστα το ονομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Και βιάζετε σε τουτο το έργο τον εαυτό σας, όσο κι αν αυτός δυσφορεί και αντιδρά».
(Συμβουλές Γέροντος)
«Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τόν Θεόν όψονται»
«Ο σοφός επιδιώκει την ηρεμία και την απραγμοσύνη και τη σχολή, για να βυθιστεί με ησυχία στη σκέψη του Θεού», Ιωάννης Δαμασκηνός.
««Με έργα και θεία δύναμη», λέγει, «εγκαθίσταται η βασιλεία του Θεού στις ψυχές»», Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος.
«Να κάνεις πολύ υπομονή σε όλες τις δοκιμασίες σου, όπως έκανε ο Χριστός, από Αυτόν να παίρνεις παράδειγμα», (Αναμνήσεις από τον Γέροντα Πορφύριο).
«Όσο τα εμπόδια είναι μεγαλύτερα, τόσο πιο πολλή αξία έχει ο θρίαμβος της αρετής», Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.
«Να προσπαθεις να μη σπρώχνεις από μέσα σου προς τα εξω τα κακά που έχεις, αλλά να ανοιγεις την πορτα για να έλθει το φως, που είναι ο Χριστός και θα φύγουν τα σκοτάδια σου που υπάρχουν μέσα σου».
(Γέροντας Πορφύριος)
(Γέροντας Πορφύριος)
«Να προσέχεις τον εαυτό σου, για να γνωρίσεις την υγεία και την αρρώστια της ψυχής σου», Μέγας Βασίλειος.