Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

«Τι είσαι μαχητής του Χριστού ή μαχητής του πειρασμού»

Ιδιόγραφα κείμενα, λόγοι και συμβουλές, όπως μεταφέρθηκαν από άλλους, ηχογραφήσεις, βίντεο των αγιασμένων μορφών της εποχής μας

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Γαβριήλ
Δημοσιεύσεις: 110
Εγγραφή: Τετ Αύγ 01, 2012 3:36 pm
12

«Τι είσαι μαχητής του Χριστού ή μαχητής του πειρασμού»

Δημοσίευση από Γαβριήλ »

"Τι είσαι εσύ, μαχητής του Χριστού ή μαχητής του πειρασμού;"
13 Φεβρουαρίου 2012 -

Εικόνα

Είπε σε κάποιον µια φορά: «Τι είσαι εσύ; Μαχητής του Χριστού ή µαχητής του πειρασµού; Ξέρεις πώς υπάρχουν και µαχητές τού πειρασµού;».

Ο Χριστιανός δεν πρέπει να είναι φανατικός, άλλα να έχει αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Όποιος πετάει λόγια αδιάκριτα και σωστά να είναι, κάνει κακό.

Γνώρισα έναν συγγραφέα που είχε ευλάβεια πολλή, αλλά µιλούσε στους κοσµικούς µε µια γλώσσα ωµή, που προχωρούσε όµως σε βάθος, και τους τράνταζε. Μια φορά µου λέει: «Σε µια συγκέντρωση είπα αυτό και αυτό σε µια κυρία». Αλλά µε τον τρόπο που της το είπε, την είχε σακατέψει. Την πρόσβαλε µπροστά σε όλους.

«Κοίταξε, του λέω, εσύ πετάς στους άλλους χρυσά στεφάνια με διαµαντόπετρες, έτσι όµως που τα πετάς, σακατεύεις κεφάλια, όχι µόνο ευαίσθητα αλλά και γερά». Ας µην πετροβολάµε τους ανθρώπους... χριστιανικά. Όποιος ελέγχει µπροστά σε άλλους κάποιον που αµάρτησε ή µιλάει µε εµπάθεια για κάποιο πρόσωπο, αυτός δεν κινείται από το Πνεύµα του Θεού, κινείται από άλλο πνεύµα.

Ο τρόπος της Εκκλησίας είναι η αγάπη, διαφέρει από τον τρόπο των νοµικών. Η Εκκλησία βλέπει τα πάντα µε µακροθυµία και κοιτάζει να βοηθήσει τον καθένα, ό,τι και αν έχει κάνει, όσο αµαρτωλός και αν είναι.

ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΛΟΓΟΙ Β'

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κείμενα, Λόγοι και Συμβουλές των Αγιασμένων Μορφών της Εποχής μας - Texts, Words and Advices from the Sanctified Figures of Our Time.”