Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- aposal
- 12
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Πλέον ο καιρός έχει βελτιωθεί, οπότε σας στέλνω μια ηλιόλουστη καλησπέρα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Καλησπέρα σε όλες και όλους. Καλή ξεκούραση και αύριο με υγεία!

Απόστολε με πρόλαβες με την Καλησπέρα σου και ήρθα δεύτερη!

Απόστολε με πρόλαβες με την Καλησπέρα σου και ήρθα δεύτερη!

Δρόμος για τη γνώση είναι η απάθεια και η ταπείνωση. Χωρίς αυτά κανείς δε θα δει τον Κύριο. (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)
Καλησπέρα αδέλφια μου.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ σε όλους και σε όλες.

Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Καλημέρα. Κάθε μέρα μπαίνω στο τρένο και συναντώ τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Δεν ξέρω τι να κάνω, συγκρούεται μέσα μου η ανασφάλεια (έχει πραγματικά ανάγκη ή υποκρίνεται) με τη χριστιανική διδασκαλία περί ελεημοσύνης. Δεν τα λέω αυτά ως άτυπη εξομολόγηση, αλλά ειλικρινά τα χρόνια της κρίσης έχουν κάνει τη διαδικασία της αστικής μετακίνησης πολύ δύσκολη και γι' αυτόν τον λόγο. Ομολογώ πως δεν ξέρω τι να κάνω πια με το θέμα αυτό.
Άρχισα τα δύσκολα πρωί πρωί, αλλά αν έχετε να πείτε κάτι για το θέμα αυτό είναι καλοδεχούμενο.
Άρχισα τα δύσκολα πρωί πρωί, αλλά αν έχετε να πείτε κάτι για το θέμα αυτό είναι καλοδεχούμενο.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
- Φωτεινή
- 11
- Έλαβε ευχαριστία: 3 φορές
Τάσο μου, η δική μου φιλοσοφία είναι να ακούω το συναίσθημά μου. Δεν μπορούμε φυσικά να δίνουμε κάτι σε όλους. Για το λόγο αυτό προσπαθώ να ακούω τη φωνή μέσα μου. Το αν υποκρίνεται ή όχι ο άλλος... περνάει κι εμένα από το μυαλό. Το αφήνω όμως στο Θεό και λέω ότι Εκείνος ξέρει. Αν κάποιος μας κορόιδεψε και δεν έχει πραγματική ανάγκη... τι να πω... ο καθένας θα κριθεί για τις πράξεις του!!!Anastasios68 έγραψε:Καλημέρα. Κάθε μέρα μπαίνω στο τρένο και συναντώ τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Δεν ξέρω τι να κάνω, συγκρούεται μέσα μου η ανασφάλεια (έχει πραγματικά ανάγκη ή υποκρίνεται) με τη χριστιανική διδασκαλία περί ελεημοσύνης. Δεν τα λέω αυτά ως άτυπη εξομολόγηση, αλλά ειλικρινά τα χρόνια της κρίσης έχουν κάνει τη διαδικασία της αστικής μετακίνησης πολύ δύσκολη και γι' αυτόν τον λόγο. Ομολογώ πως δεν ξέρω τι να κάνω πια με το θέμα αυτό.
Για τέτοιου είδους διλήμματα όμως συμβουλεύομαι τον πνευματικό μου και εκείνος με την φώτιση του Θεού με καθοδηγεί.
Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε.
Μάρκος ε' 36
Μάρκος ε' 36
- aposal
- 12
Καλησπέρα!
Εγώ έχω κάποιους σταθερούς στους οποίους δίνω κάτι ψίλά, καθημερινά. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία έχουν πληθύνει και αυτοί που μπαίνουν στο μετρό και ζητούν βοήθεια. Και όλοι χρησιμοποιύν παρόμοια φρασεολογία! Κανονικά δεν πρέπει να είμαστε καχύποπτοι, γιατί και η καχυποψία είναι αμαρτία, αλλά...
Εγώ έχω κάποιους σταθερούς στους οποίους δίνω κάτι ψίλά, καθημερινά. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία έχουν πληθύνει και αυτοί που μπαίνουν στο μετρό και ζητούν βοήθεια. Και όλοι χρησιμοποιύν παρόμοια φρασεολογία! Κανονικά δεν πρέπει να είμαστε καχύποπτοι, γιατί και η καχυποψία είναι αμαρτία, αλλά...
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη!!! 

Δρόμος για τη γνώση είναι η απάθεια και η ταπείνωση. Χωρίς αυτά κανείς δε θα δει τον Κύριο. (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε όλη τη παρέα.

Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία