Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Πνευματικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας - Spiritual subjects of our Orthodox faith.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Re: ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αδιαφορία
Πώς η αδιαφορία επηρεάζει την πνευματική ζωή μας; Η αδιαφορία αυξάνεται από μια ψεύτικη ασφάλεια που δημιουργεί μια χλιαρή πίστη. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ξέρω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός· είθε να ήσουν ψυχρός ή ζεστός." (Αποκάλυψη 3:15)
Η αδιαφορία μπορεί τελικά να μας καταστρέψει Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή η αποστασία των μωρών θα τους θανατώσει και η αμεριμνησία (αδιαφορία) των αφρόνων θα τους αφανίσει." (Παροιμίες 1:32).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αδικία
Ο Θεός καταδικάζει την αδικία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Δεν θα διαστρέψεις την κρίση. Δεν θα αποβλέπεις σε πρόσωπο ούτε θα παίρνεις δώρο. Επειδή το δώρο τυφλώνει τα μάτια των σοφών και διαφθείρει τα λόγια των δικαίων." (Δευτερονόμιο 16: 19)
Ο Θεός δεν μπορεί να ανεχθεί την αδικία μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Γιατί με κάνεις να βλέπω μπροστά μου ανομία και να θωρώ ταλαιπωρία και αρπαγή και αδικία;" (Αββακούμ 1: 3)
Υπερνίκησε την αδικία με το καλό. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Μην νικιέσαι από το κακό, αλλά νίκα το κακό διαμέσου του αγαθού." (Επιστολή προς Ρωμαίους 12: 21).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αδυναμία
Στην αδυναμία μας θα βιώσουμε πιο καθαρά τη δύναμη του Θεού. Η Αγία Γραφή λέει: “Και μου είπε (ο Θεός): Αρκεί σε σένα η χάρη μου· επειδή, μέσα σε αδυναμία, η δύναμή μου φανερώνεται τέλεια. Με βαθύτατη ευχαρίστηση, λοιπόν, θα καυχηθώ περισσότερο στις αδυναμίες μου, για να κατοικήσει μέσα μου η δύναμη του Χριστού.” (Β’ Κορινθίους 12:9)
Πρέπει να ενθαρρύνουμε εκείνους που είναι αδύναμοι. Η Αγία Γραφή λέει: “Εκείνον δε που ασθενεί στην πίστη, να τον δέχεστε, όχι σε διακρίσεις διαλογισμών.” (Ρωμαίους 14:1)
Ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει εκείνους που είναι αδύναμοι για ένα καλό σκοπό, αν αυτοί μένουν κοντά σε Εκείνον. Η Αγία Γραφή λέει: “Αλλ’ ο Θεός διάλεξε τα μωρά τού κόσμου, για να καταντροπιάσει τους σοφούς· και τα ασθενή τού κόσμου διάλεξε ο Θεός για να καταντροπιάσει τα ισχυρά.” (Α’ Κορινθίους 1:27).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αδύνατον
Για τον Θεό δεν υπάρχει κάτι αδύνατο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Κι εκείνος (ο Ιησούς) είπε: Τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό." (Λουκάς 18: 27)
Με την πίστη όλα είναι δυνατά. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και ο Ιησούς είπε σ’ αυτόν: Αν μπορείς να πιστέψεις, όλα είναι δυνατά σ’ αυτόν που πιστεύει." (Μάρκος 9: 23).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αιμομιξία
Η Αγία Γραφή απαγορεύει την αιμομιξία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Κανένας άνθρωπος δεν θα πλησιάσει σε οποιονδήποτε συγγενή του κατά σάρκα, για να ξεσκεπάσει τη γυμνότητά του." (Λευιτικό 18: 6).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αίρεση
Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τις αιρέσεις; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Όπως λοιπόν παραλάβατε τον Ιησού Χριστό, τον Κύριο, περπατάτε ενωμένοι με αυτόν, ριζωμένοι και εποικοδομούμενοι σ’ αυτόν και στερεωνόμενοι στην πίστη, όπως διδαχτήκατε, περισσεύοντας σ’ αυτήν με ευχαριστία." (Επιστολή προς Κολοσσαείς 2: 6 – 7) “Αν κάποιος θέλει να κάνει το θέλημα του, θα γνωρίσει για τη διδασκαλία, αν είναι από τον Θεό ή αν εγώ μιλάει από τον εαυτό μου.” (Το Ευαγγελιο κατά Ιωάννην 7: 17).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αιώνια ζωή
Ο Θεός υπόσχεται την αιώνια ζωή σε εκείνους που πιστεύουν στο Υιό Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μην χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ Αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή." (Ιωάννης 3: 16)
Η αιώνια ζωή είναι ένα δώρο που δίνεται σε εκείνους που εμπιστεύονται τον Ιησού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και η μαρτυρία είναι τούτη: ότι ο Θεός έδωσε σε μας αιώνια ζωή κι αυτή η ζωή είναι μέσα στον Υιό του. Εκείνος που έχει τον Υιό, έχει τη ζωή· εκείνος που δεν έχει τον Υιό του Θεού, τη ζωή δεν έχει." (Α΄ Επιστολή Ιωάννη 5:11 – 12).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ακεραιότητα
Ακεραιότητα σημαίνει να είμαστε αυτό που λέμε. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ακακία και ευθύτητα ας με περιφυλάττουν, επειδή σε πρόσμενα." (Ψαλμός 25: 21)
Μια από τις δυσκολότερες δοκιμασίες της ακεραιότητας είναι ο πλούτος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ο πιστός, στο ελάχιστο και στο πολύ είναι πιστός. Και ο άδικος, στο ελάχιστο και στο πολύ είναι άδικος. Αν λοιπόν στον άδικο μαμωνά δεν φανήκατε πιστοί ποιος θα σας εμπιστευθεί τον αληθινό πλούτο;" (Λουκάς 16: 10 – 11).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ακολουθώντας τον Ιησού
Πρώτα αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό και μετά δρούμε. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και (ο Ιησούς) τους λέει: Ελάτε πίσω μου και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων. Κι εκείνοι, αφήνοντας αμέσως τα δίχτυα, τον ακολούθησαν." (Ματθαίος 4: 19 – 20)
Το να ακολουθούμε τον Ιησού σημαίνει αυταπάρνηση. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Τότε ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: Αν κάποιος θέλει να έρθει πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του κι ας σηκώσει τον σταυρό του κι ας με ακολουθεί." (Ματθαίος 16: 24)
Το να ακολουθήσουμε τον Ιησού σημαίνει πως θα τηρήσουμε τις εντολές Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Εκείνος που λέει “Τον γνώρισα”, και δεν τηρεί τις εντολές του, είναι ψεύτης και μέσα σ’ αυτόν η αλήθεια δεν υπάρχει." (Επιστολή Ιωάννη Α΄ 2: 4)
Όταν δεν ακολουθούμε τον Ιησού, ακολουθούμε τον Σατανά. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου· κι όποιος δεν μαζεύει μαζί μου, σκορπίζει." (Ματθαίος 12: 30).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ακρόαση
Γιατί το να ακούμε είναι μια σημαντική πνευματική ικανότητα; Όταν ακούμε το Θεό κάνουμε το πρώτο βήμα υπακοής προς Εκείνον. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και ο Μωυσής κάλεσε ολόκληρο τον Ισραήλ και τους είπε: Ισραήλ, άκουσε τα διατάγματα και τις κρίσεις, που εγώ μιλάω στα αυτιά σας σήμερα, για να μάθετε και να προσέχετε και να τις εκτελείτε." (Δευτερονόμιο 5: 1)
Για να ακούσουμε τον Θεό να μιλάει μπορεί να χρειαστεί ηρεμία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "και ύστερα από το σεισμό φωτιά, ο Κύριος δεν ήταν μέσα στη φωτιά. Κι μετά τη φωτιά, ήχος λεπτού αέρα. Και καθώς ο Ηλίας τον άκουσε, σκέπασε το πρόσωπό του με τη μηλωτή του και βγήκε και στάθηκε στην είσοδο της σπηλιάς." (Βασιλειών Α΄ 19: 12 – 13)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα - Spriritual Messages”