Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Πνευματικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας - Spiritual subjects of our Orthodox faith.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Re: ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ανθρωπότητα
Ο Ιησούς, επειδή έγινε άνθρωπος, νίκησε την αμαρτία και το θάνατο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή λοιπόν τα παιδιά έγιναν κοινωνοί σάρκας και αίματος κι αυτός παρόμοια έγινε μέτοχος από τα ίδια, για να καταργήσει, διαμέσου του θανάτου, αυτόν που έχει το κράτος του θανάτου, δηλ. τον διάβολο, και να ελευθερώσει εκείνους, όσους εξαιτίας του φόβου του θανάτου ήσαν σε ολόκληρη τη ζωή υποκείμενοι στη δουλεία." (Επιστολή προς Εβραίους 2: 14 – 15)
Επειδή έγινε άνθρωπος, ο Ιησούς κατέστησε το Θεό γνωστό σε μας όπως ποτέ πριν. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Να είναι μάλιστα σε σας το ίδιο φρόνημα που ήταν και στον Ιησού Χριστό, ο οποίος ενώ υπήρχε σε μορφή Θεού, δεν νόμισε αρπαγή το να είναι ίσα με τον Θεό, αλλά κένωσε τον εαυτό του, παίρνοντας μορφή δούλου, αφού έγινε όμοιος με τους ανθρώπους." (Επιστολή προς Φιλιππησίους 2: 5 – 7)
Ο Θεός παρουσιάζει το Ευαγγέλιο στους ανθρώπους μέσω των αδύναμων ανθρώπων. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Έχουμε μάλιστα τούτον τον θησαυρό μέσα σε χωμάτινα σκεύη, ώστε η υπερβολή της δύναμης να είναι του Θεού και όχι από εμάς." (Επιστολή προς Κορινθίους Β΄ 4: 7).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ανοησία
Η άρνηση της ύπαρξης του Θεού είναι ανοησία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ο άφρονας είπε στην καρδιά του: Δεν υπάρχει Θεός." (Ψαλμός 14: 1)
Τα πνευματικά θέματα του Θεού φαίνονται ανόητα στον άπιστο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ο φυσικός άνθρωπος, όμως, δεν δέχεται αυτά που ανήκουν στο Πνεύμα του Θεού· επειδή είναι σ’ αυτόν μωρία και δεν μπορεί να τα γνωρίσει, για τον λόγο ότι ανακρίνονται με πνευματικό τρόπο." (Επιστολή προς Κορινθίους Α΄ 2: 14)
Ένας ανόητος άνθρωπος δεν έχει κανέναν αυτοέλεγχο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ο άφρονας εκθέτει όλη του την ψυχή· ενώ ο σοφός την αναχαιτίζει προς τα πίσω." (Παροιμίες 29: 11)
Οι ανόητοι μιλούν πάρα πολύ. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ο σοφός στην καρδιά θα δέχεται εντολές, ενώ ο μωρός στα χείλη θα υποσκελιστεί." (Παροιμίες 10: 8) "Και ο ίδιος ο άφρονας, όταν σωπαίνει, θεωρείται σοφός· κι εκείνος που κλείνει τα χείλη του, θεωρείται συνετός." (Παροιμίες 17: 28).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ανοχή
Το να ανεχόμαστε την έκφραση αμφίβολων δογματικών αντιλήψεων μπορεί να είναι το πιο σοφό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και τώρα σας λέω, να απέχετε από τους ανθρώπους αυτούς, και να τους αφήσετε· επειδή, αν η βουλή αυτή ή το έργο τούτο είναι από ανθρώπους, θα ματαιωθεί· αν όμως, είναι από τον Θεό, δεν μπορείτε να το ματαιώσετε, και προσέχετε μη βρεθείτε και θεομάχοι.” (Πράξεις 5:38,39).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ανταμοιβές
Ο Θεός ανταμείβει τις ανιδιοτελείς πράξεις που γίνονται στα κρυφά. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Προσεύχεστε να μην κάνετε την ελεημοσύνη σας μπροστά στους ανθρώπους, για να σας βλέπουν αυτοί. Ειδάλλως δεν έχετε μισθό από τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς." (Ματθαίος 6: 1)
Ο Θεός μας ανταμείβει άφθονα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και κάθε ένας που άφησε σπίτια ή αδελφούς ή αδελφές ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή παιδιά ή χωράφια εξαιτίας του ονόματός μου, θα πάρει 100 φορές περισσότερα και θα κληρονομήσει αιώνια ζωή." (Ματθαίος 19: 29)
Ο Θεός θα μας δώσει την ανταμοιβή μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και να, έρχομαι γρήγορα. Και ο μισθός μου είναι μαζί μου, για να τον αποδώσω σε κάθε έναν, όπως θα είναι το έργο του." (Αποκάλυψη 22: 12).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αντιπρόσωποι
Οι Χριστιανοί είναι οι επίσημοι αντιπρόσωποι του Ιησού Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Είμαστε πρεσβευτές λοιπόν υπέρ του Χριστού, ωσάν ο Θεός να σας παρακαλούσε μεταχειριζόμενος εμάς. Δεόμαστε λοιπόν υπέρ του Χριστού, συμφιλιωθείτε με τον Θεό." (Επιστολή προς Κορινθίους Β΄ 5: 20)
Η ζωή ενός Χριστιανού μοιάζει με μια ανοικτή επιστολή προς τους ανθρώπους. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Εσείς είστε η επιστολή μας, καταγραμμένη μέσα στις καρδιές μας, που γνωρίζεται και διαβάζεται από όλους τους ανθρώπους. Και φανερώνεστε ότι είστε επιστολή του Χριστού, που έγινε με τη διακονία μας, καταγραμμένη όχι με μελάνη, αλλά με το Πνεύμα του ζωντανού Θεού, όχι σε πέτρινες πλάκες, αλλά σε σάρκινες πλάκες της καρδιάς." (Επιστολή προς Κορινθίους Β΄ 3: 2 – 3).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αντίχριστος
Ο Θεός δηλώνει ότι η ανθρωπότητα ζει στους “έσχατους καιρούς”, στην τελευταία εποχή, στην τελευταία περίοδο χάριτος, στην τελευταία περίοδο της γήινης ιστορίας. Ποιος ή τι είναι ο Αντίχριστος; Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Παιδιά μου, είναι έσχατη ώρα• και καθώς ακούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουν• γι’ αυτό γνωρίζουμε ότι είναι έσχατη ώρα." (Επιστολή Α΄ Ιωάννη 2:18.)
Η αρχαία ελληνική λέξη που χρησιμοποιείται για τον ‘αντίχριστο’ μπορεί να έχει δύο έννοιες. Μπορεί να σημάνει ‘ενάντια στο Χριστό’, με την έννοια κάποιου ή κάποιας δύναμης που αντιτίθεται στο έργο του Χριστού ή μπορεί επίσης να σημαίνει ‘αντί του Χριστού’, δηλώνοντας ένα πρόσωπο ή μια δύναμη που ‘παίρνει τη θέση του Χριστού’, ή είναι ένας ‘κίβδηλος Χριστός, ένας ψευδόχριστος’. Ο Θεός λέει ότι εκτός από τον ερχομό ενός ξεχωριστού Αντίχριστου, υπήρξαν πολλοί άλλοι αντίχριστοι ήδη κατά την εποχή της πρώιμης εκκλησίας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Βγήκαν από ανάμεσά μας, αλλά δεν ήσαν από μας• επειδή, αν ήσαν από μας, θα είχαν μείνει μαζί μας… Αυτά σας τα έγραψα γι’ αυτούς που σας πλανούν." (Επιστολή Α΄ Ιωάννη 2:19 & 26.)
Σύμφωνα με το Λόγο του Θεού, οι αντίχριστοι ήταν ψευδοχριστιανοί που είχαν αποχωριστεί από το σώμα των αληθινών πιστών. Ήταν ψεύτες που αρνούνταν ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ποιος είναι ο ψεύτης, παρά αυτός που αρνείται ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Χριστός; Αυτός είναι ο αντίχριστος, αυτός που αρνείται τον Πατέρα και τον Υιό." (Επιστολή Α΄ Ιωάννη 2:22), "Επειδή, πολλοί πλάνοι μπήκαν μέσα στον κόσμο, αυτοί που δεν ομολογούν τον Ιησού Χριστό ότι ήρθε με σάρκα• αυτός είναι ο πλάνος και ο αντίχριστος." (Επιστολή Β΄ Ιωάννη 1:7)
Οι αντίχριστοι δεν είναι άθεοι. Δεν είναι ειδωλολάτρες που διεξάγουν έναν πόλεμο ενάντια στον Ιησού. Είναι άτομα που κηρύσσουν ένα Ευαγγέλιο, αλλά δεν είναι το αληθινό Ευαγγέλιο. Είναι ένα ‘διαφορετικό Ευαγγέλιο’. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή, αν αυτός που έρχεται κηρύττει σε σας έναν άλλο Ιησού, που εμείς δεν κηρύξαμε, ή λαβαίνετε ένα άλλο πνεύμα που δεν λάβατε, ή ένα άλλο ευαγγέλιο, που δεν δεχτήκατε, καλώς θα τον υποφέρατε... Επειδή, οι άνθρωποι αυτού του είδους είναι ψευδαπόστολοι, δόλιοι εργάτες, που μετασχηματίζονται σε αποστόλους του Χριστού. Και δεν είναι τίποτε το θαυμαστό• επειδή, ο ίδιος ο σατανάς μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός. Δεν είναι, λοιπόν, μεγάλο αν και οι διάκονοί του μετασχηματίζονται σε διακόνους της δικαιοσύνης•." (Β΄ Προς Κορινθίους 11:4, 13-15.)
Ο Ιησούς προειδοποίησε την εκκλησία για το παραπλανητικό έργο αυτών των ψευδοπροφητών. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως, είναι αρπακτικοί λύκοι. Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε• αλλ’ αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς. Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο όνομά σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα; Και, τότε, θα ομολογήσω σ’ αυτούς: Ότι ποτέ δεν σας γνώρισα• φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία." (Ματθαίος 7:15, 21-23.)
Ο Ιησούς προειδοποίησε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν τον δεύτερο ερχομό Του στο τέλος της ιστορίας της εκκλησίας, οι αντίχριστοι όντως θα δοκιμάσουν να Τον μιμηθούν, υποστηρίζοντας ότι είναι ο Μεσσίας που επιστρέφει. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Βλέπετε μήπως κάποιος σας πλανήσει• επειδή, θα ‘ρθουν πολλοί στο όνομά μου λέγοντας: Εγώ είμαι ο Χριστός• και θα πλανήσουν πολλούς. Τότε, αν κάποιος σας πει: Να, εδώ είναι ο Χριστός ή εδώ, μην πιστέψετε. Επειδή, θα σηκωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, και θα δείξουν μεγάλα σημεία και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Να, σας τα προείπα. Αν, λοιπόν, σας πουν: Να, είναι στην έρημο, μην βγείτε: Να, στα εσωτερικά δωμάτια, μην πιστέψετε." (Ματθαίος 24:4, 5, 23-26.)
Αμέσως πριν από την ημέρα του δεύτερου ερχομού του Ιησού, θα υπάρξει μια εμφάνιση του μεγάλου και τελευταίου Αντίχριστου, του Αντίχριστου που ‘πρόκειται να έρθει’. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ας μην σας εξαπατήσει κάποιος με κανέναν τρόπο• επειδή, δεν θα ‘ρθει εκείνη η ημέρα, αν πρώτα δεν έρθει η αποστασία, και αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο γιος της απώλειας, αυτός που θα αντιτάσσεται και θα υπερυψώνει τον εαυτό του ενάντια σε κάθε έναν που λέγεται θεός ή σέβασμα, ώστε να καθίσει στον ναό του Θεού ως Θεός, αποδεικνύοντας τον εαυτό του ότι είναι Θεός." (Β΄ Θεσσαλονικείς 2:3 & 4.)
Τι θα συμβεί σε αυτόν τον Αντίχριστο, και πώς θα τον αναγνωρίσουμε; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "και, τότε, ο άνομος θα αποκαλυφθεί, τον οποίο ο Κύριος θα τον απολέσει με το πνεύμα του στόματός του, και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του• ο οποίος θα ‘ρθει με ενέργεια του Σατανά με κάθε δύναμη και σημεία και τέρατα ψεύδους, και με κάθε απάτη της αδικίας, ανάμεσα σ’ αυτούς που χάνονται• επειδή, δεν δέχτηκαν την αγάπη της αλήθειας για να σωθούν." (Β΄ Θεσσαλονικείς 2:8-10.) .
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ανυπακοή
Το να υπακούμε στον Θεό είναι για το καλό μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Να, εγώ έβαλα σήμερα μπροστά σου τη ζωή και το αγαθό και τον θάνατο και το κακό· επειδή εγώ σήμερα σε προστάζω να αγαπάς τον Κύριο τον Θεό σου, να περπατάς στους δρόμους του και να τηρείς τις εντολές του και τα διατάγματά του και τις κρίσεις του, για να ζεις και να πληθαίνεις· και για να σε ευλογήσει ο Κύριος ο Θεός σου στη γη, στην οποία μπαίνεις για να την κληρονομήσεις." (Δευτερονόμιο 30:15 - 16) Στο Δευτερονόμιο 10:12,13 αναφέρει: "Και τώρα, Ισραήλ, τι ζητάει από σένα ο Κύριος ο Θεός σου, παρά να φοβάσαι τον Κύριο τον Θεό σου, να περπατάς σε όλους τους δρόμους του, και να τον αγαπάς και να λατρεύεις τον Κύριο τον θεό σου με ολόκληρη την καρδιά σου και με ολόκληρη την ψυχή σου, να τηρείς τις εντολές του Κυρίου και τα διατάγματά του που εγώ σήμερα σε προστάζω για το καλό σου;"
Ποια σχέση έχουν μεταξύ τους ο νόμος, η χάρη, και η υπακοή; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και ο νόμος παρεμβλήθηκε για να περισσεύσει το αμάρτημα. Και όπου περίσσευσε η αμαρτία, υπερπερίσσευσε η χάρη." (Επιστολή Προς Ρωμαίους 5:20)
Η υπακοή μπορεί να μας προφυλάξει από την ασθένεια. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Αν ακούσεις επιμελώς τη φωνή του Κυρίου του Θεού σου και πράττεις το αρεστό στα μάτια του και δώσεις ακρόαση στις εντολές του και φυλάξεις όλα τα προστάγματά του, δεν θα φέρω πάνω σου καμιά από τις αρρώστιες που έφερα ενάντια στους Αιγυπτίους· επειδή εγώ είμαι ο Κύριος που θα σε θεραπεύσω." (Έξοδος 15:26)
Η υπακοή είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη ζωή. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Αυτό το βιβλίο του νόμου δεν θα απομακρυνθεί από το στόμα σου, αλλά σ’ αυτό θα μελετάς ημέρα και νύχτα, για να προσέχεις να κάνεις σύμφωνα με όλα όσα είναι γραμμένα μέσα σ’ αυτό· επειδή τότε θα ευοδώνεσαι στον δρόμο σου και τότε θα φέρεσαι με σύνεση." (Ιησούς του Ναυή 1:8)
Θα αξιολογηθούμε ανάλογα με την υπακοή μας στις εντολές του Θεού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών· όποιος, όμως, εκτελέσει και διδάξει, αυτός θα ονομαστεί μέγας στη βασιλεία των ουρανών." (Ματθαίος 5:19)
Η υπακοή είναι αποτέλεσμα της αγάπης μας προς τον Θεό. Η Αγία Γραφή λέει αναφέρει: "Αν με αγαπάτε, φυλάξτε τις εντολές μου… Αν κάποιος με αγαπάει, θα φυλάξει τον λόγο μου και ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει και θα έρθουμε σ’ αυτόν και θα κατοικήσουμε μέσα σ’ αυτόν." (Ιωάννης 14:15 και 23)
Το Άγιο Πνεύμα θα δοθεί μόνο σε εκείνους που υπακούνε τον Κύριο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Κι εμείς είμαστε μάρτυρές του για τούτα τα λόγια, κι ακόμα το Άγιο Πνεύμα, που ο Θεός έδωσε σε όσους πειθαρχούν σ’ αυτόν." (Πράξεις 5:32)
Ο Ιησούς υπάκουσε Τον πατέρα του, δίνοντας το παράδειγμα για το πώς πρέπει να Τον υπακούμε. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "(Ο Ιησούς) παρόλο που ήταν υιός, έμαθε την υπακοή απ’ όσα έπαθε. Και αφού αποδείχτηκε τέλειος, έγινε αίτιος αιώνιας σωτηρίας σε όλους αυτούς που τον υπακούν." (Επιστολή Προς Εβραίους 5:8 - 9)
Ο Θεός μας συμβουλεύει να υπακούμε στους νόμους του κράτους. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Κάθε ψυχή ας υποτάσσεται στις ανώτερες εξουσίες· επειδή δεν υπάρχει εξουσία, παρά μονάχα από τον Θεό· και οι υπάρχουσες εξουσίες είναι ταγμένες από τον Θεό. Ώστε εκείνος που εναντιώνεται στην εξουσία, εναντιώνεται στην διαταγή του Θεού· κι αυτοί που εναντιώνονται θα πάρουν επάνω τους καταδίκη." (Επιστολή Προς Ρωμαίους 13:1 - 2)
Μερικές φορές η υπακοή στο Θεό και το νόμο του μπορεί να απαιτεί ανυπακοή στις επίγειες εξουσίες. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Πρέπει να πειθαρχούμε στο Θεό μάλλον, παρά στους ανθρώπους." (Πράξεις 5:29)
Τα παιδιά οφείλουν να υπακούν και να τιμούν τους γονείς τους. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Τα παιδιά, υπακούτε στους γονείς σας εν Κυρίω· επειδή αυτό είναι δίκαιο. «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα», αυτή είναι η πρώτη εντολή με υπόσχεση· «για να γίνει σε σένα καλό και να είσαι μακροχρόνιος πάνω στη γη»." (Επιστολή Προς Εφεσίους 6:1 - 3).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ανυπομονησία
Πώς μπορεί να ενισχυθεί η υπομονή μας; Η ανθρώπινη υπομονή αναπτύσσεται μέσα από τις δυσκολίες. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "…καυχόμαστε στις θλίψεις, γνωρίζοντας ότι η θλίψη εργάζεται υπομονή." (Επιστολή προς Ρωμαίους 5: 3) "Κάθε χαρά θεωρήστε, αδελφοί μου, όταν περιπέσετε σε διάφορους πειρασμούς, γνωρίζοντας ότι η δοκιμασία της πίστης σας εργάζεται υπομονή. Η δε υπομονή ας έχει τέλειο έργο, για να είστε τέλειοι και ολόκληροι, χωρίς να είστε σε τίποτε ελλιπείς." (Επιστολή Ιακώβου 1: 2 – 4)
Η υπομονή μας σχετίζεται με την ποιότητα της σχέσης μας με το Θεό. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Εδώ είναι η υπομονή των αγίων. Εδώ είναι εκείνοι που φυλάττουν τις εντολές του Θεού και την πίστη του Ιησού." (Αποκάλυψη 14: 12)
Οι άνθρωποι του Θεού είναι υπομονετικοί ο ένας με τον άλλον. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Σας παρακαλώ… να περπατήσετε… με κάθε ταπεινοφροσύνη και πραότητα, με μακροθυμία (υπομονή), υποφέροντας ο ένας τον άλλον με αγάπη." (Επιστολή προς Εφεσίους 4: 2)
Εκείνοι που είναι υπομονετικοί κληρονομούν ό,τι έχει υποσχεθεί ο Θεός. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "...για να μην γίνετε νωθροί, αλλά μιμητές αυτών που με πίστη και μακροθυμία (υπομονή) κληρονομούν υποσχέσεις." (Επιστολή προς Εβραίους 6: 12)
Να είσαι υπομονετικός καθώς περιμένεις τον ερχομό του Κυρίου. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Μακροθυμήστε λοιπόν, αδελφοί, μέχρι την παρουσία του Κυρίου. Να ο γεωργός περιμένει τον πολύτιμο καρπό της γης και μακροθυμεί γι’ αυτόν, μέχρις ότου πάρει βροχή πρώιμη και όψιμη. Μακροθυμήστε κι εσείς, στηρίξτε τις καρδιές σας, επειδή η παρουσία του Κυρίου πλησίασε." (Επιστολή Ιακώβου 5: 7 – 8).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αξία
Ο Θεός εκτιμά απεριόριστα τα ανθρώπινα δημιουργήματά Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: Όταν θωρώ τους ουρανούς σου, το έργο των δακτύλων σου, το φεγγάρι και τα αστέρια, που εσύ θεμελίωθες, τι είναι ο άνθρωπος, ώστε να τον θυμάσαι; Ή ο γιος του ανθρώπου, ώστε να τον επισκέπτεσαι; Κι εσύ τον έκανες λίγο πιο κατώτερο από τους αγγέλους, όμως με δόξα και τιμή τον στεφάνωσες.” Ψαλμός 8:3-5
Ο Θεός μας εκτιμά – μας σκέφτεται συνεχώς. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Πόσο δε πολύτιμες είναι οι βουλές σου σε μένα, Θεέ μου! Πόσο μεγαλύνθηκε ο αριθμός τους! Αν ήθελα να τις απαριθμήσω, υπερβαίνουν την άμμο· Ξυπνάω, κι ακόμα είμαι μαζί σου.” (Ψαλμό 139:17,18)
Μια θέση στη Βασιλεία του Θεού είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορούμε να αποκτήσουμε. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Η βασιλεία των ουρανών είναι, πάλι, όμοια με έναν θησαυρό, που είναι κρυμμένος στο χωράφι, τον οποίο, αφού τον βρήκε ένας άνθρωπος, τον έκρυψε, και, από τη χαρά του, πηγαίνει και πουλάει όλα όσα έχει, και αγοράζει εκείνο το χωράφι.” (Ματθαίον 13:44)
Η αιώνια ζωή έχει μεγαλύτερη αξία απ’ όλα τα άλλα πράγματα στην ζωή. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Τι ωφελείται ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του;” “Τα άνω φρονείτε, όχι αυτά που είναι επάνω στη γη.” (Κολοσσαείς 3:2).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αξιοπιστία
Η αξιοπιστία διακρίνει το χαρακτήρα του Θεού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή ο λόγος του Κυρίου είναι ευθύς και όλα τα έργα του με αλήθεια. (Ψαλμός 33: 4) "…επειδή αυτός (ο Κύριος) είπε: «Δεν θα σε αφήσω ούτε θα σε εγκαταλείψω»·" (Επιστολή προς Εβραίους 13: 5)
Μπορείς να εμπιστεύεσαι τους πιστούς Χριστιανούς. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "…αλλά ζώντας την αλήθεια με αγάπη, να αυξηθούμε σ’ αυτόν σε όλα, αυτός που είναι η κεφαλή σε όλα, ο Χριστός, από τον οποίο ολόκληρο το σώμα, καθώς συναρμολογείται και καθώς συνδέεται με κάθε συνάφεια των μελών που συνεργούν, σύμφωνα με την ανάλογη ενέργεια καθενός μέρους ξεχωριστά, κάνει την αύξηση του σώματος, για τη δική του οικοδομή, με αγάπη." (Επιστολή προς Εφεσίους 4:15 – 16)
Ο Θεός υπόσχεται στον πιστό την σωτηρία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και θα είστε μισούμενοι απ’ όλους εξαιτίας του ονόματός μου· εκείνος δε που θα έχει υπομείνει μέχρι τέλους, αυτός θα σωθεί." (Ματθαίος 10: 22)
Ο Κύριος θέλει πιστούς οπαδούς. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ποιος είναι, λοιπόν, ο πιστός και φρόνιμος δούλος, που ο κύριός του τον κατέστησε επιστάτη στους υπηρέτες του, για να δίνει σ’ αυτούς την τροφή στον καιρό της; Μακάριος εκείνος ο δούλος που, όταν έρθει ο κύριός του, θα τον βρει να κάνει έτσι." (Ματθαίος 24: 45 – 46)
Ο Θεός υπόσχεται ότι θα σου χαρίσει δύναμη, για να παραμείνεις πιστός μέχρι τον θάνατο. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Μην φοβάσαι τίποτε απ’ όσα πρόκειται να πάθεις· να, ο διάβολος πρόκειται να βάλει μερικούς από σας σε φυλακή, για να δοκιμαστείτε· και θα έχετε θλίψη δέκα ημερών. Γίνε πιστός μέχρι θανάτου και θα σου δώσω το στεφάνι της ζωής." (Αποκάλυψη 2: 10).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα - Spriritual Messages”