Νομίζω ότι η ώρα είναι καλή για να σας πω καληνύχτα!
Σήμερα, υπενθυμίζω ότι ήταν η γιορτή του αγίου Θεοδώρου του Τηρώνα (νεοσύλλεκτου), που σκότωσε τον δράκο. Αν με έλεγαν Θεόδωρο θα ήθελα να γιορτάζω αυτήν την ημέρα, ή στις 8 Φεβρουαρίου που τιμάμε τον άγιο Θεόδωρο τον στρατηλάτη. Σύμφωνα με το αγιολόγιο του Τσολακίδη υπάρχουν 49 άγιοι Θεόδωροι και 15 αγίες Θεοδώρες. Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι Θεόδωροι και Θεοδώρες γιορτάζουν το πρώτο Σάββατο της Τεσσαρακοστής, ημέρα που τιμάμε το θαύμα των κολλύβων.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Καλημέρα σε όλους από τον Αποστολάκο!
Σήμερα 18 Φεβρουαρίου γιορτάζουν:
1. Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ Πάπας Ρώμης
2. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΛΕΩΝ και ΠΑΡΗΓΟΡΙΟΣ πού μαρτύρησαν στα Πάταρα της Λυκίας
3. Ο ΟΣΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ο Ομολογητής και θαυματουργός Επίσκοπος Συναού
4. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΓΡΙΠΠΑΣ, ΒΙΚΤΩΡΙΝΟΣ, ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ
5. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΙΟΥΛΙΟΣ
Την ευλογία τους να έχουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Καλημέρα σε όλες και όλους.
Με συγχωρείτε και πάλι για την αλλαγή που έκανα στο φόρουμ έτσι απροειδοποίητα. Ελπίζω να μη σας έχω ταλαιπωρήσει πολύ.
Θα προσπαθώ να το βελτιώνω συνέχεια, επιφυλάσσομαι για εκπλήξεις, ελπίζω ευχάριστες!
Να είσαι καλά Φώτη μου.
Επειδή η νέα έκδοση έχει κάποια προβλήματα με την Ελληνική γλώσσα, όπου δείτε να μην υπάρχει Ελληνική σήμανση, παρακαλώ να με ενημερώνετε ώστε να το διορθώνω. Γενικώς, όποιο πρόβλημα συναντήσετε μη διστάσετε να μου το πείτε