Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Πνευματικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας - Spiritual subjects of our Orthodox faith.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Re: ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μεσίτης
Ο Ιησούς γεφυρώνει το χάσμα που δημιούργησε η αμαρτία o οποίο μας χωρίζει από το Θεό. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή ένας Θεός υπάρχει και ένας είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός, ο οποίος έδωσε τον εαυτό του αντίλυτρο για χάρη όλων, μια μαρτυρία που έγινε σε ορισμένους καιρούς…" (Επιστολή προς Τιμόθεο Α΄ 2: 5 – 6)
Ο Ιησούς μας εκπροσωπεί ενώπιον του Θεού Πατέρα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Γι’ αυτό μπορεί και να σώζει ολοκληρωτικά αυτούς που προσεύχονται στον Θεό διαμέσου αυτού ζώντας πάντοτε για να μεσιτεύσει για χάρη τους." (Επιστολή προς Εβραίους Εβραίοι 7: 25).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μετάνοια
Ποιοι καλούνται σε μετάνοια; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Δεν ήρθα για να καλέσω δικαίους σε μετάνοια, αλλά αμαρτωλούς." (Λουκάς 5: 32)
Με τι συνδέεται η μετάνοια; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "…και να κηρυχτεί στο όνομά του (Χριστού) μετάνοια και άφεση αμαρτιών σε όλα τα έθνη, ξεκινώντας από την Ιερουσαλήμ." (Λουκάς 24: 47)
Πώς θα καταλάβω αν έχω αμαρτήσει; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή από τα έργα του νόμου δεν θα δικαιωθεί μπροστά του καμιά σάρκα, για τον λόγο ότι διαμέσου του νόμου δίνεται σαφής γνώση της αμαρτίας." (Επιστολή προς Ρωμαίους 3: 20)
Τι πρέπει να κάνω, για να σωθώ; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και ο Πέτρος είπε σε αυτούς: Μετανοήστε, και κάθε ένας από εσάς ας βαπτιστεί στο όνομα του Ιησού Χριστού, σε άφεση αμαρτιών. Και θα λάβετε τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος." "Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς εσύ και η οικογένειά σου." (Πράξεις 2: 38, 16: 31)
Η μετάνοια είναι ένα δώρο από τον Θεό. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ή καταφρονείς τον πλούτο της αγαθότητάς του και της υπομονής και της μακροθυμίας, αγνοώντας ότι η αγαθότητα του Θεού σε φέρνει σε μετάνοια;" (Επιστολή προς Ρωμαίους 2: 4)
Πώς αισθάνομαι, όταν αμαρτάνω; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή εγώ θα αναγγέλλω την ανομία μου και θα λυπάμαι για την αμαρτία μου." (Ψαλμός 38: 18)
Τι αποτέλεσμα έχει η μετάνοια; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Δεδομένου ότι η λύπη κατά Θεόν γεννάει μετάνοια προς αμεταμέλητη σωτηρία. Η λύπη όμως του κόσμου γεννάει θάνατο." (Επιστολή προς Κορινθίους Β΄ 7: 10)
Πώς αισθάνεται ο Ιησούς, όταν μετανοώ; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Σας λέω ότι έτσι θα είναι χαρά στον ουρανό για έναν αμαρτωλό που μετανοεί, περισσότερο παρά για 99 δικαίους που δεν έχουν ανάγκη μετανοίας." (Λουκάς 15: 7).
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μοιχεία
Οι εντολές του Θεού απαγορεύουν τη μοιχεία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Μη μοιχεύσεις." (Έξοδος 20:14)
Το να αφήσεις το σύζυγό σου για ένα άλλο πρόσωπο μπορεί να είναι νόμιμο για τους ανθρώπους, αλλά είναι μοιχεία στα μάτια του Θεού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Καθένας που χωρίζεται από τη γυναίκα του και νυμφεύεται άλλη, μοιχεύει· και καθένας, που νυμφεύεται γυναίκα χωρισμένη από άνδρα, μοιχεύει." (Λουκάς 16:18)
Η λαγνεία είναι μια μορφή μοιχείας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη μοιχεύσεις». Εγώ, όμως, σας λέω, ότι καθένας που κοιτάζει μια γυναίκα για να την επιθυμήσει, διέπραξε ήδη μοιχεία μέσα στην καρδιά του." (Ματθαίος 5:27-28)
Ποια σχέση είχε ο Ιησούς με μια γυναίκα που πιάστηκε κατά την πράξη της μοιχείας; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Κι όταν ο Ιησούς σήκωσε το κεφάλι, και μη βλέποντας κανέναν, εκτός από τη γυναίκα, της είπε: Γυναίκα, που είναι εκείνοι οι κατήγοροί σου; Δεν σε καταδίκασε κανένας; Κι εκείνη είπε: Κανένας, Κύριε. Και ο Ιησούς είπε σ’ αυτήν: Ούτε εγώ σε καταδικάζω· πήγαινε, και στο εξής μη αμάρτανε." (Ιωάννης 8:10-11)
Το θέλημα του Θεού είναι ότι πρέπει να αποφύγουμε τη σεξουαλική ανηθικότητα. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή, τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχετε από την πορνεία." (Α΄ Θεσσαλονικείς 4:3).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μοναξιά
Μερικές φορές χρειαζόμαστε τη μοναξιά, για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και όταν ο Ιησούς το άκουσε, αναχώρησε από εκεί, μέσα σε πλοίο προς έναν έρημο τόπο κατ’ ιδίαν. Και καθώς το άκουσαν τα πλήθη, τον ακολούθησαν πεζοί από τις πόλεις." (Ματθαίος 14: 13)
Μπορεί να χρειάζεται μοναξιά για να είναι αποτελεσματική η προσευχή μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και αφού απέλυσε τα πλήθη, ανέβηκε στο βουνό κατ’ ιδίαν, για να προσευχηθεί. Και όταν έγινε βράδυ, ήταν εκεί μόνος. Και το πλοίο ήταν ήδη στο μέσον της θάλασσας, βασανιζόμενο από τα κύματα, επειδή ο άνεμος ήταν ενάντιος." (Ματθαίος 14: 23 – 24)
Εάν ο Ιησούς χρειάστηκε τη μοναξιά για ήρεμο διαλογισμό, πόσο περισσότερο τη χρειαζόμαστε εμείς; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και όταν έγινε μέρα, βγαίνοντας έξω (ο Ιησούς) πήγε σε έναν έρημο τόπο. Και τα πλήθη τον ζητούσαν και ήρθαν μέχρις αυτόν. Και τον κρατούσαν, για να μη φύγει από αυτούς." (Λουκάς 4: 42).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μουσική
Η μουσική είναι μια έκφραση λατρείας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Τότε έψαλε ο Μωυσής και οι γιοι Ισραήλ τούτο το τραγούδι προς τον Κύριο και είπαν τα λόγια: Ας ψάλλω στον Κύριο, επειδή δοξάστηκε με δόξα, έριξε το άλογο και τον καβαλάρη του στη θάλασσα." (Έξοδος 15: 1)
Ένας καλός τρόπος να δοξολογηθεί ο Θεός είναι μέσω της μουσικής. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Αγάλλεστε, δίκαιοι, στον Κύριο. Στους ευθείς ταιριάζει η σύνεση. Υμνείτε τον Κύριο με κιθάρα. Με δεκάχορδο ψαλτήρι ψαλμωδήστε σε Αυτόν. Ψάλλετε σε Αυτόν νέο τραγούδι. Παίζετε καλά τα όργανά σας με αλαλαγμό." "Ψάλτε με ευφροσύνη στον Θεό, τη δύναμή μας. Αλαλάξτε στον Θεό του Ιακώβ. Υψώστε ψαλμωδία και χτυπάτε τύμπανο, τερπνή κιθάρα μαζί με ψαλτήρι." (Ψαλμός 33: 1 - 3 και 81: 1 - 2)
Η μουσική μπορεί να είναι ένα μέσο, για να αποστηθίσουμε τη Γραφή. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ο λόγος του Χριστού ας κατοικεί μέσα σας πλούσια, με κάθε σοφία. Διδάσκοντας και νουθετώντας ο ένας τον άλλον, με ψαλμούς και ύμνους και πνευματικές ωδές, ψάλλοντας με χάρη από την καρδιά σας στον Κύριο." (Επιστολή προς Κολοσσαείς 3: 16).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μυαλό
Η σχέση μας με το Θεό αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και μην συμμορφώνεστε με τούτον τον αιώνα, αλλά μεταμορφώνεστε διαμέσου της ανακαίνισης του νου σας, ώστε να δοκιμάζετε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθό και ευάρεστο και τέλειο." (Επιστολή προς Ρωμαίους 12: 2)
Σαν Χριστιανοί, πρέπει να έχουμε το "νου του Χριστού." Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Ενώ μεν ο πνευματικός άνθρωπος ανακρίνει τα πάντα, αυτός όμως δεν ανακρίνεται από κανέναν. Επειδή «Ποιος γνώρισε τον νου του Κυρίου, ώστε να τον διδάξει;» Εμείς όμως έχουμε νου Χριστού." (Επιστολή προς Κορινθίους Α΄ 2: 15 – 16)
Ο άνθρωπος που έχει το νου του Χριστού έχει τη συμπεριφορά του Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Να είναι μάλιστα σε σας το ίδιο φρόνημα που ήταν και στον Ιησού Χριστό." (Επιστολή προς Φιλιππησίους 2: 5)
Ο άνθρωπος που έχει το νου του Χριστού πρέπει να σκέφτεται το αγαθό. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Τέλος, αδελφοί μου, όσα είναι αληθινά, όσα είναι σεμνά, όσα είναι δίκαια, όσα είναι καθαρά, όσα είναι προσφιλή, όσα έχουν καλή φήμη, αν υπάρχει κάποια αρετή κι αν υπάρχει κάποιος έπαινος, αυτά να συλλογίζεστε." (Επιστολή προς Φιλιππησίους 4: 8).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Το Μέλλον
Ο Θεός υπόσχεται αιώνια ζωή σε εκείνους που πιστεύουν στον Υιό Του. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.” (Ιωάννην 3:16)
Η αιώνια ζωή είναι ένα δώρο για εκείνους που εμπιστεύονται τον Ιησού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Και η μαρτυρία είναι τούτη, ότι: Ο Θεός έδωσε σε μας αιώνια ζωή, κι αυτή η ζωή είναι μέσα στον Υιό του. Εκείνος που έχει τον Υιό, έχει τη ζωή· εκείνος που δεν έχει τον Υιό τού Θεού, τη ζωή δεν έχει.” (Α’ Ιωάννη 5:11,12)
Το μέλλον μας στον παράδεισο ξεκινά, με τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Δεδομένου ότι, ο ίδιος ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό με πρόσταγμα, με φωνή αρχαγγέλου, και με σάλπιγγα Θεού, κι αυτοί που πέθαναν εν Χριστώ θα αναστηθούν πρώτα· έπειτα, εμείς που ζούμε, όσοι απομένουμε, θα αρπαχτούμε μαζί τους με σύννεφα σε συνάντηση του Κυρίου στον αέρα· κι έτσι, θα είμαστε πάντοτε μαζί με τον Κύριο.” (Α’ Θεσσαλονικείς 4:16,17)
Στη Δευτέρα Παρουσία, ο Ιησούς θα μας κάνει τέλειους, ακριβώς όπως είναι και Εκείνος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Επειδή, το πολίτευμά μας είναι στους ουρανούς, απ’ όπου και προσμένουμε Σωτήρα, τον Κύριο Ιησού Χριστό· ο οποίος θα μετασχηματίσει το σώμα της ταπείνωσής μας, ώστε να γίνει σύμμορφο με το σώμα της δόξας του.” (Φιλιππησίους 4:20,21)
Τι αναφέρει η Αγία Γραφή για τον Παράδεισο; Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Στο σπίτι του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα· ειδάλλως, θα σας έλεγα· πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο. Και αφού πάω και σας ετοιμάσω τόπο, έρχομαι πάλι, και σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ.” (Ιωάννην 14:2,3)
Το μέλλον είναι πέρα από την κατανόησή μας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Εκείνα που μάτι δεν είδε, και αυτί δεν άκουσε, και σε καρδιά ανθρώπου δεν ανέβηκαν, τα οποία ο Θεός ετοίμασε γι’ αυτούς που τον αγαπούν.” (Α’ Κορινθίους 2:9)
Πως περιέγραψε ο Ησαΐας τις συνθήκες ενός τέλειου μέλλοντος; Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Θα οικοδομήσουν σπίτια, και θα καοικήσουν· και θα φυτέψουν αμπελώνες, και θα φάνε τον καρπό τους. Δεν θα κτίσουν αυτοί, και άλλος να κατοικήσει· δεν θα φυτέψουν αυτοί, και άλλος να φάει· οι ημέρες του λαού μου είναι όπως οι ημέρες του δέντρου, και στους εκλεκτούς μου, το έργο των χεριών τους θα μένει μέχρι παλαίωσης. Δεν θα κοπιάζουν μάταια ούτε θα τεκνοποιούν για καταστροφή· επειδή, είναι σπέρμα των ευλογημένων τού Κυρίου, και οι εγγονοί τους μαζί τους.” (Ησαΐας 65:21-23)
Ακόμα και το ζωικό βασίλειο θα ζει ειρηνικά. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Ο λύκος και το αρνί θα βόσκουν μαζί· και το λιοντάρι θα τρώει άχυρο, όπως το βόδι· το ψωμί, όμως, του φιδιού θα είναι το χώμα· σε ολόκληρο το άγιο βουνό μου δεν θα κάνουν ζημιά ούτε φθορά, λέει ο Κύριος.” (Ησαΐας 65:25)
Οι ασθενείς θα θεραπευθούν. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Τότε, τα μάτια των τυφλών θα ανοιχτούν, και τα αυτιά των κουφών θα ακούσουν. Τότε, ο χωλός θα πηδάει σαν ελαφίνα, και η γλώσσα του μουγγού θα ψάλλει.” (Ησαΐας 35:5,6)
Ο Θεός θα μένει μαζί με τους πιστούς και ο θάνατος, το κλάμα και ο πόνος θα λάβουν τέλος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Και άκουσα μια δυνατή φωνή από τον ουρανό, που έλεγε: Να, η σκηνή του Θεού μαζί με τους ανθρώπους, και θα σκηνώσει μαζί τους, κι αυτοί θα είναι λαοί του, κι αυτός ο Θεός θα είναι μαζί τους ο Θεός τους. Και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον· επειδή, τα πρώτα παρήλθαν.” (Αποκάλυψη 21:3,4).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Νέα Διαθήκη
Τι εννοεί η Αγία Γραφή, όταν μιλά για μια νέα Διαθήκη ανάμεσα σε μας και τον Θεό; Η Καινή Διαθήκη είναι η απόλυτη λύση στην ανθρώπινη ανταρσία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Αλλά αυτή θα είναι η διαθήκη που θα κάνω στον οίκο Ισραήλ: Ύστερα από τις ημέρες εκείνες, λέει ο Κύριος, θα βάλω τον νόμο μου στα ενδόμυχά τους και θα τον γράψω στις καρδιές τους. Και θα είμαι Θεός τους και αυτοί θα είναι λαός μου." (Ιερεμίας 31: 33)
Η νέα Διαθήκη πραγματοποιείται μέσω του θανάτου του Ιησού Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Παρόμοια και το ποτήρι, αφού δείπνησαν, λέγοντας: Τούτο το ποτήρι είναι η καινούρια διαθήκη με βάση το αίμα μου, που χύνεται για σας." (Λουκάς 22: 20)
Νέα Διαθήκη σημαίνει ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε απευθείας το Θεό μέσω του Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Κατά τέτοιον μεγαλύτερο βαθμό ανώτερης διαθήκης εγγυητής έγινε ο Ιησούς." (Επιστολή προς Εβραίους 7: 22)
Συγχώρεση των αμαρτιών υπάρχει μόνο μέσω της νέας Διαθήκης. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "…πόσο μάλλον το αίμα του Χριστού, ο οποίος διαμέσου του αιωνίου Πνεύματος πρόσφερε τον εαυτό του χωρίς ψεγάδι στον Θεό, θα καθαρίσει τη συνείδησή σας από νεκρά έργα στο να λατρεύετε τον ζωντανό Θεό; Και γι’ αυτό είναι μεσίτης καινούριας διαθήκης, ώστε διαμέσου του θανάτου, που έγινε για απολύτρωση των παραβάσεων κατά την πρώτη διαθήκη, να πάρουν την υπόσχεση οι καλεσμένοι της αιώνιας κληρονομιάς." (Επιστολή προς Εβραίους 9: 14 - 15)
Στα πλαίσια της Παλαιάς Διαθήκης, τι υποσχέθηκαν οι άνθρωποι να κάνουν; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και ο Μωυσής ήρθε και διηγήθηκε στον λαό όλα τα λόγια του Κυρίου και όλα τα δικαιώματά του. Και ο λαός αποκρίθηκε ομόφωνα και είπε: Όλα τα λόγια, που ο Κύριος μίλησε, θα τα κάνουμε." (Έξοδος 24: 3)
Στα πλαίσια της νέας Διαθήκης, τι υπόσχεται να κάνει ο Θεός; Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή αυτή είναι η διαθήκη που θα κάνω προς τον οίκο του Ισραήλ ύστερα από τις ημέρες εκείνες, λέει ο Κύριος: Θα δώσω τους νόμους μου στη διάνοιά τους και θα τους γράψω επάνω στην καρδιά τους και θα είμαι σε αυτούς Θεός και αυτοί θα είναι σε μένα λαός." (Επιστολή προς Εβραίους 8: 10).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Νέα ζωή
Όταν δεχόμαστε τον Ιησού ως Σωτήρα μας, αρχίζουμε μια νέα ζωή! Η Αγία Γραφή αναφέρει: "επειδή τον ακούσατε και τον διδαχθήκατε, όπως είναι η αλήθεια στον Ιησού. Να ξεντυθείτε τον παλιό άνθρωπο, αυτόν κατά την προηγούμενη διαγωγή, που φθείρεται σύμφωνα με τις απατηλές επιθυμίες. Και να ανανεώνεστε στο πνεύμα του νου σας και να ντυθείτε τον νέο άνθρωπο, που κτίστηκε σύμφωνα με τον Θεό, με δικαιοσύνη και οσιότητα της αλήθειας." (Επιστολή προς Εφεσίους 4: 21 - 24) Το εδάφιο Β΄ Κορινθίους 5:17 λέει: "Γι’ αυτό, αν κάποιος είναι εν Χριστώ, είναι καινούριο κτίσμα. Τα αρχαία πέρασαν. Να! Τα πάντα έγιναν καινούρια."
Έχουμε νέα ζωή μέσω της ανάστασης του Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή, αν έχουμε γίνει σύμφυτοι μαζί του ως προς την ομοιότητα του θανάτου του, κατά συνέπεια θα είμαστε και ως προς την ομοιότητα της ανάστασης." (Επιστολή προς Ρωμαίους 6: 5)
Η νέα ζωή φέρνει την ελευθερία από τη δουλεία της αμαρτίας. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Κι εσάς που ήσαστε νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία της σάρκας σας, σας ζωοποίησε μαζί του, καθώς σας συγχώρεσε όλα τα πταίσματα, όταν εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα, που ήταν εναντίον σας και το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό." (Επιστολή προς Κολοσσαείς 2: 13 – 14).
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Νεότητα
Η νεότητα είναι η κατάλληλη περίοδος, για να καλλιεργήσεις τη σχέση σου με το Θεό. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Και να θυμάσαι τον Πλάστη σου στις ημέρες της νιότης σου· πριν έρθουν οι κακές ημέρες, και φτάσουν τα χρόνια στα οποία θα πεις: Δεν έχω ευχαρίστηση σ’ αυτά.” (Εκκλησιαστής 12:1)
Ο Θεός υπολογίζει περισσότερο την προθυμία παρά την ηλικία. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Και ο Σαμουήλ υπηρετούσε μπροστά στον Κύριο, μικρό παιδί.” (Α’ Σαμουήλ 2:18)
Τι περιμένει ο Θεός από τα παιδιά; Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Τα παιδιά, υπακούτε στους γονείς, σε όλα· επειδή, αυτό είναι ευάρεστο στον Κύριο.” (Κολοσσαείς 3:20)
Μια από τις εντολές του Θεού για τα παιδιά είναι να τιμούν και να σέβονται τους γονείς τους. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Τιμά τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, για να γίνεις μακροχρόνιος επάνω στη γη, που σου δίνει ο Κύριος ο Θεός σου.” (Έξοδος 20:12)
Για πόσο καιρό πρέπει τα παιδιά να σέβονται τους γονείς τους; Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Να υπακούς στον πατέρα σου, που σε γέννησε· και μη καταφρονείς τη μητέρα σου, όταν γεράσει.” (Παροιμίες 23:22)
Η άμεση τιμωρία είναι μια έκφραση της πατρικής αγάπης. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Αυτός που λυπάται τη ράβδο του, μισεί τον γιο του· αλλ’ αυτός που τον αγαπάει, τον διαπαιδαγωγεί στην κατάλληλη ώρα.” (Παροιμίες 13:24)
Οι νέοι μπορούν να δίνουν το παράδειγμα του Χριστού. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Κανένας ας μη καταφρονεί τη νεότητα σου, αλλά γίνε τύπος των πιστών σε λόγο, σε συναναστροφή, σε αγάπη, σε πνεύμα, σε πίστη, σε αγνότητα.” (Α’ Τιμοθέον 4:12)
Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν από τους γονείς τους. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Γιε μου, άκου τη διδασκαλία τού πατέρα σου, και μη απορρίψεις τον νόμο τής μητέρας σου.” (Παροιμίες 1:8)
Αν τα παιδιά ζουν μια άτακτη ζωή, ντροπιάζουν τους γονείς τους. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Αυτός που φυλάττει τον νόμο είναι γιος συνετός· ο φίλος, όμως, των ασώτων καταντροπιάζει τον πατέρα του.” (Παροιμίες 28:7)
Δεν είναι σωστό τα παιδιά να εκμεταλλεύονται τους γονείς. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Αυτός που κλέβει τον πατέρα του ή τη μητέρα του, και λέει: Αυτό δεν είναι αμαρτία, αυτός είναι σύντροφος του ληστή.” (Παροιμίες 28:24)
Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των φίλων τους. Η Αγία Γραφή αναφέρει: “Τις δε νεωτεριστικές επιθυμίες απόφευγέ τες· και επιδίωκε τη δικαιοσύνη, την πίστη, την αγάπη, την ειρήνη μαζί μ’ εκείνους που επικαλούνται τον Κύριο από καθαρή καρδιά.” (Β’ Τιμοθέον 2:22).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα - Spriritual Messages”