Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
Όποιος έγινε φτωχός και δεν είναι σε θέση να βλάψει, δεν συγκαταλέγεται στους πρακτικά ευσεβείς. Αντίθετα εκείνος που μπορεί να βλάψει και δεν χρησιμοποιεί στο κακό τη δύναμή του, αλλά λυπάται τους πιο αδύνατους ανθρώπους εξαιτίας της ευλάβειάς του προς τον Θεό, εκείνος γίνεται άξιος αμοιβών και στον κόσμο αυτόν και μετά θάνατον.
Μέγας Αντώνιος
Μέγας Αντώνιος
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Εάν κάποτε σου συμβεί κάτι από τα απροσδόκητα, έχομεν πολύ καλά προεοιμασμένον το φρόνημα, να μη ταραχθείς• έπειτα δε με την ελπίδα των μελλόντων να κάμνεις ελαφρότερα τα παρόντα, όπως δηλαδή οι άρρωστοι εις τα μάτια αποφεύγουν τα κοιτάζουν τα πολύ λαμπρά αντικείμενα.
Μέγας Βασίλειος
Μέγας Βασίλειος
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
- Είναι καλύτερα να συγκρατούμε το σώμα από τις απολαύσεις ή τον νου μας από κακούς λογισμούς;
- Και το σώμα και τους λογισμούς! Στο σώμα να δίνουμε τα αναγκαία με μέτρο. Ενώ τους κακούς λογισμούς να τους διώχνουμε ανηλεώς. Ακριβώς αυτή είναι η μάχη των λογισμών, δηλαδή να ζει ο νους ελεύθερος και να παραμένει καθαρός. Στο σώμα να δίδουμε με διάκριση τα αναγκαία και τον ύπνο με μέτρο και την νηστεία, όπως μας έχει καθιερώσει η Εκκλησίας μας.
† Γέροντας Αρσένιος Παπατσιώκ
- Και το σώμα και τους λογισμούς! Στο σώμα να δίνουμε τα αναγκαία με μέτρο. Ενώ τους κακούς λογισμούς να τους διώχνουμε ανηλεώς. Ακριβώς αυτή είναι η μάχη των λογισμών, δηλαδή να ζει ο νους ελεύθερος και να παραμένει καθαρός. Στο σώμα να δίδουμε με διάκριση τα αναγκαία και τον ύπνο με μέτρο και την νηστεία, όπως μας έχει καθιερώσει η Εκκλησίας μας.
† Γέροντας Αρσένιος Παπατσιώκ
Των ακουσίων λογισμών αγαπούμε τις αιτίες και γι`αυτό μας επιτίθενται• των εκουσίων λογισμών βέβαια, αγαπούμε και τα αντικείμενα.
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής
Άγιος Μάρκος ο Ασκητής
Εκείνος που ακούει το Χριστό, φωτίζει τον εαυτό του. Και εκείνος που Τον μιμείται, διορθώνει τον εαυτό του.
Όσιος Θαλάσσιος ο Λίβυος
Όσιος Θαλάσσιος ο Λίβυος
Όποιος διαβάζει τα λόγια της Γραφής και τα εξηγεί όπως αυτός νομίζει και στηρίζεται στη δική του γνώμη, που τη θεωρεί σαν ορθή, αυτός αγνοεί τη δόξα και τον πλούτο του Θεού. Απεναντίας, όποιος τα διαβάζει και λέει: '' Δεν ξέρω, άνθρωπος είμαι '', αυτός δοξάζει το Θεό και μέσα του κατοικεί ο πλούτος του Θεού, ανάλογα με τη δύναμή του και το λογισμό του.
Άγιος Ησαΐας ο Αναχωρητής
Άγιος Ησαΐας ο Αναχωρητής
Είδα άνθρωπο που φανερά αμάρτησε, αλλά μυστικά μετανόησε. Και αυτόν που εγώ τον κατέκρινα ως ανήθικο, ο Θεός τον θεωρούσε αγνό, διότι με την μετάνοιά του Τον είχε πλήρως εξευμενίσει.
Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Καμιά ωφέλεια δεν προκύπτει από το να γνωρίζει ο άνθρωπος τα θεία λόγια, αν απουσιάζει η ευσεβής ζωή, που αρέσει στο Θεό.
Μέγας Αντώνιος
Μέγας Αντώνιος
Πραότης σημαίνει, το να προσεύχεσαι ειλικρινώς για τον πλησίον σου, χωρίς να ενοχλείσαι καθόλου από τις ταραχές που σου προξενεί.
Έχε υπόψη σου ότι γνώση της αλήθειας είναι κυρίως η αίσθηση της θείας Χάριτος. Όλες οι άλλες γνώσεις πρέπει να αποκαλούνται αποτελέσματα της νοήσεως και αποδείξεις πραγμάτων.
Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης
Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης