Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Ο Κύριος μας λέει να αγρυπνούμε και να προσευχόμαστε.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο να έχει μεγάλο άγχος, στενοχώρια και λύπη, ενώ τίποτε δεν του λείπει, να ξέρετε ότι του λείπει ο Θεός.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Ζωή χωρίς Χριστό, δεν είναι ζωή.
Πάει τελείωσε.
Αν δεν βλέπεις το Χριστό σε όλα σου τα έργα και τις σκέψεις, είσαι χωρίς Χριστό.
Πάει τελείωσε.
Αν δεν βλέπεις το Χριστό σε όλα σου τα έργα και τις σκέψεις, είσαι χωρίς Χριστό.
Ἄν καθημερινά
ἀναλογιζόμαστε τίς εὐεργεσίες τοῦ Θεοῦ
καί συνεχῶς Τόν εὐχαριστοῦμε,
τότε θά μᾶς χαρίσει πλούσια τήν χάρη του
καί θά μᾶς δυναμώσει στόν ἀγώνα μας.
ἀναλογιζόμαστε τίς εὐεργεσίες τοῦ Θεοῦ
καί συνεχῶς Τόν εὐχαριστοῦμε,
τότε θά μᾶς χαρίσει πλούσια τήν χάρη του
καί θά μᾶς δυναμώσει στόν ἀγώνα μας.
Ο Χριστιανός σώζεται μόνον με την πρακτική εφαρμογή των εντολών του Θεού και όχι με τη θεωρητική ενασχόληση περί τα θεία.
Έχουμε την τάση να δικαιολογούμε τις δικές μας αμαρτίες και να κατακρίνουμε τις αδυναμίες των άλλων.
Εκείνος που φροντίζει μονάχα για τούτη τη ζωή κι αδιαφορεί για την άλλη είναι ο έξυπνος της στιγμής, αλλά ο ανόητος της αιωνιότητας.
Ἄς καθαρίσουμε λοιπόν τόν ἑαυτό μας ἀπό κάθε ἐγωϊσμό κι διάθεση προβολῆς.
Ἄς ἐπιδιώκουμε, ὄχι πῶς νά ἐπικρατήσει μόνο ἡ δική μας γνώμη, ἀλλά πῶς θά ἐπικρατήσει ἡ πιό ὠφέλιμη, ἔστω κι ἄν δέν τήν ἐκφράσαμε ἐμεῖς.
Τό κέρδος δέν θά εἶναι μικρό καί γιά μᾶς, ἄν δεχτοῦμε τή γνώμη τῶν ἄλλων ἀδελφῶν, ὅταν ἐμεῖς δέν μπορέσαμε νά βροῦμε τή σωστή λύση.
Ἄς ἐπιδιώκουμε, ὄχι πῶς νά ἐπικρατήσει μόνο ἡ δική μας γνώμη, ἀλλά πῶς θά ἐπικρατήσει ἡ πιό ὠφέλιμη, ἔστω κι ἄν δέν τήν ἐκφράσαμε ἐμεῖς.
Τό κέρδος δέν θά εἶναι μικρό καί γιά μᾶς, ἄν δεχτοῦμε τή γνώμη τῶν ἄλλων ἀδελφῶν, ὅταν ἐμεῖς δέν μπορέσαμε νά βροῦμε τή σωστή λύση.
Ὅπου πίστις ἐκεῖ ἀγάπη
ὅπου ἀγάπη ἐκεῖ εἰρήνη
ὅπου εἰρήνη ἐκεῖ εὐλογία
ὅπου εὐλογία ἐκεῖ ὁ Θεός,
ὅπου ὁ Θεὸς ἐκεῖ οὐδεμία ἀνάγκη
ὅπου ὁ Θεὸς ἐκεῖ τὰ πάντα καλὰ λίαν.
ὅπου ἀγάπη ἐκεῖ εἰρήνη
ὅπου εἰρήνη ἐκεῖ εὐλογία
ὅπου εὐλογία ἐκεῖ ὁ Θεός,
ὅπου ὁ Θεὸς ἐκεῖ οὐδεμία ἀνάγκη
ὅπου ὁ Θεὸς ἐκεῖ τὰ πάντα καλὰ λίαν.
Ὁ Θεός δέν ἀργεῖ νά ἀπαντήσει
ἐπειδή ἀπέρριψε τά αἰτήματά μας
ἀλλά θέλει μέ τήν ἀργοπορία
νά μᾶς κρατᾶ συνέχεια κοντά Του
γιά νά κερδίσουμε τήν σωτηρία μας.
ἐπειδή ἀπέρριψε τά αἰτήματά μας
ἀλλά θέλει μέ τήν ἀργοπορία
νά μᾶς κρατᾶ συνέχεια κοντά Του
γιά νά κερδίσουμε τήν σωτηρία μας.