Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
100 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ του πατρός Δαμιανού
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: 100 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ του πατρός Δαμιανού
41. Ὁ ἀρνητικός συναισθηματισμός σου σέ ἀναγκάζει πολλές φορές νά ἀποφεύγεις ὀρθές λύσεις καί καταφεύγεις στήν ἀπομόνωση. Ἡ σωστή λύση εἶναι νά ἀνοίγεσαι σέ ἔμπιστα πρόσωπα, πού σοῦ δείχνουν κατανόηση καί ἀγάπη. Μήν ἀφήνεις τό χρόνο νά φεύγει καί νά βασανίζεσαι μέ ἀρνητικές σκέψεις. Ἀποκάλυψε αὐτές γρήγορα σέ κάποιον, γιά νά ἀπαλλαγεῖς ἀπό τό βάρος τοῦ ἄκρατου ἀρνητικοῦ συναισθηματισμοῦ σου.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
42. Ἡ ἐπιθετικότητά σου ὀφείλεται σέ πολλούς παράγοντες, ἀλλά περισσότερο στή μή κατανόηση τοῦ ἑαυτοῦ σου γιά τίς πολλές ἀδυναμίες πού κρύβεις μέσα σου (ἐγωισμός, ἡττοπάθεια, κακή γνώμη γιά τόν ἑαυτό σου, ἀδυναμία ἀπόκτησης φιλίας, ἀδιαφορία γιά τήν καλυτέρευση τοῦ χαρακτῆρος σου). Προσπάθησε νά κατανοήσεις τίς ἐπιθετικές ἀντιδράσεις σου, ὥστε νά βοηθήσεις καλύτερα τόν ἑαυτό σου.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
43. Νά ἐκτιμᾶς στόν ἄλλον τήν καλωσύνη καί τήν εὐγένεια τῶν λόγων του. Νά μήν παραμένεις σέ ἕνα θαυμασμό μόνο, ἀλλά καί νά τόν μιμεῖσαι.
44. Ἡ ντροπή σέ ἀναγκάζει νά γίνεσαι ἀπόμακρη(ος) ἀπό τούς ἄλλους καί νά γίνεσαι κακή(ός) μέ τούς συνανθρώπους σου. Ἡ ντροπή δείχνει δειλία καί ἀποθάρρυνση. Αὐτό πού χρειάζεσαι εἶναι τό θάρρος καί ἡ σωστή θέση σέ πολλά πράγματα πού τά ἔχεις λάβει λάθος στή ζωή σου. Μήν ἐναντιώνεσαι μέ τόν ἑαυτό σου γιά τίς ἀδυναμίες του, ἀλλά ἡ ντροπή μπορεῖ νά χαθεῖ μόνο ἄν ἀλλάξεις τρόπο σκέψεως. Τά πάντα στή ζωή ἐξαρτῶνται ἀπό τό πῶς σκεπτόμαστε καί τί ἀξίες ἔχουμε στή ζωή. Ἐσύ ἀφήνεσαι πολύ στά ἀρνητικά συναισθήματά σου καί καλλιεργεῖς περισσότερη τοῦ πρέποντος ἀγάπη γιά τόν ἑαυτό σου. Ἡ ντροπή κατανικᾶται μέ στόχους πού δείχνουν αἰσιοδοξία στή ζωή. Προσπάθησε καί θά τό ἐπιτύχεις.
45. Πολύ εὔκολα ψυχολογοῦμε τούς ἄλλους, ἀποφεύγοντας νά δοῦμε τίς δικές μας ἀδυναμίες γιά τίς ὁποῖες κρίνονται οἱ σχέσεις μας μέ τούς ἄλλους.
46. Μήν ἀφήνεις τό θυμό νά σέ καταπνίγει, ἀλλά νά ὑπάρχει αὐτοσυγκράτηση καί αὐτοέλεγχος τῶν λόγων σου.
47. Μπορεῖ μέσα σέ μιά φιλία σου νά διακρίνεις στόν ἄλλον ζήλεια γιά τόν ἑαυτό σου ἤ γιά τούς ἄλλους ἀνθρώπους. Πρόσεχε μήν παρασυρθεῖς στό πάθος του, διότι πίσω ἀπό τή ζήλεια κρύβονται ἀνασφάλεια καί φοβίες. Τό μόνο πού μπορεῖς νά κάνεις εἶναι νά δώσεις στόν ἄλλον περισσότερη ἀγάπη, γιά νά κατανοήσει καλύτερα τόν ἑαυτό του καί τίς ἀδυναμίες του, προβάλλοντας τή δική σου προστασία.
48. Μήν προσπαθεῖς νά εἶσαι τέλειος μέ τόν ἑαυτό σου. Νά τόν συγχωρεῖς γιά τά λάθη του.
49. Πολλές φορές μιλᾶμε ἀπότομα στούς ἄλλους (γονεῖς, ἀδέλφια, φίλους) καί μετά μετανοιώνουμε χωρίς νά τούς ζητήσουμε συγγνώμη. Κλεινόμαστε στό δωμάτιό μας καί στενοχωριόμαστε. Αὐτό πού μᾶς ἐμποδίζει εἶναι ἡ ντροπή καί ὁ ἐγωισμός μας. Μή διστάζεις νά ὁμολογεῖς τά λάθη σου, ὅσο μικρός καί ἄν εἶναι ὁ ἄλλος στήν ἡλικία. Ἕνα συγγνώμη ἐλευθερώνει τή συνείδηση καί βελτιώνει τό χαρακτήρα.
50. Πόσο δύσκολο νά πεῖς ὅτι ἔχεις ἀνακαλύψει τόν ἑαυτό σου. Ὁ ἐγωισμός, ὁ θυμός, ἡ ἀντίδραση, ἡ ἀδικία τοῦ ἄλλου, τά λάθη τῶν ἄλλων, τό δύσκολο πλησίασμα στόν ἄλλον σέ ἐπαναστατοῦν εὔκολα. Ἡ δέ ἔλλειψη αὐτοσυγκράτησης δείχνει ἄσχημη συμπεριφορά στούς ἄλλους, πού δέν κατανοοῦν τήν ἔκρηξη τοῦ καλοῦ καί τοῦ κακοῦ χαρακτήρα σου. Ἄν καί ἀναζητᾶς ἄνθρωπο νά σέ κατανοήσει καί νά σέ ἀγαπήσει ἐσωτερικά, δυσκολεύεσαι νά τό ἐπιτύχεις. Ἡ νεανικότητά του θά σέ ἀναταράξει σέ πολλά θέματα πού ἀπασχολοῦν τούς μεγάλους. Ἐσύ νά ἁπλώνεις τήν ἀγάπη σου παντοῦ, γιά νά ἀπαλλαγεῖς ἀπό τά ἀρνητικά στοιχεῖα τοῦ ἑαυτοῦ σου.