Μετά από τη διαφωνία που είχαμε με το Στρατή, αν οι Επίσκοποι και οι Πρεσβύτεροι της Εκκλησίας μας μπορούν να ονομάζονται συνοπτικά "Ποιμαίνουσα Εκκλησία" ή "διοικούσα εκκλησία", θα πω λίγα λόγια για να το υποστηρίξω και Θεολογικά, για να μη θεωρηθεί, ότι επιμένω στο θέμα αυτό εξ αιτίας του λογισμού μου ή επειδή θέλω να υποστηρίξω τη σημερινή Ιεραρχία της Εκκλησίας μας
Ο Χριστός είπε στον Πέτρο: "Βόσκε τὰ ἀρνία μου."..."Ποίμαινε τὰ πρόβατά μου."..."Βόσκε τὰ πρόβατά μου." (Ιωαν. 21, 15-17) και όχι διοίκησε την Εκκλησία μου. Φυσικά την εντολή αυτή απηύθυνε δια του Πέτρου σε όλους τους Αποστόλους και τους διαδόχους τους. Η σχέση Κλήρου και λαού είναι σχέση Ποιμένων και λογικών προβάτων και όχι οτιδήποτε άλλο.
Μάλιστα οι Απόστολοι δυσανασχετούσαν στα διοικητικά καθήκοντα, που αναγκάστηκαν να φορτωθούν, όταν άρχισε ν΄αναπτύσσεται η Εκκλησία: "1 Εν δὲ ταῖς ἡμέραις ταύταις πληθυνόντων τῶν μαθητῶν ἐγένετο γογγυσμὸς τῶν ῾Ελληνιστῶν πρὸς τοὺς ῾Εβραίους, ὅτι παρεθεωροῦντο ἐν τῇ διακονίᾳ τῇ καθημερινῇ αἱ χῆραι αὐτῶν. 2 προσκαλεσάμενοι δὲ οἱ δώδεκα τὸ πλῆθος τῶν μαθητῶν εἶπον· οὐκ ἀρεστόν ἐστιν ἡμᾶς καταλείψαντας τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ διακονεῖν τραπέζαις. 3 ἐπισκέψασθε οὖν, ἀδελφοί, ἄνδρας ἐξ ὑμῶν μαρτυρουμένους ἑπτά, πλήρεις Πνεύματος ῾Αγίου καὶ σοφίας, οὓς καταστήσομεν ἐπὶ τῆς χρείας ταύτης· 4 ἡμεῖς δὲ τῇ προσευχῇ καὶ τῇ διακονίᾳ τοῦ λόγου προσκαρτερήσομεν." (Πραξ. 6, 1-4)
Επομένως τώρα αγαπητέ αδελφέ Στρατή ελπίζω να κατάλαβες, γιατί επιμένω ότι "διοικούσα εκκλησία" είναι λάθος όρος για τους διαδόχους των Αποστόλων. Αν κάποιοι απ' τους Αρχιερείς ή πρεσβυτέρους, έχουν ξεχάσει ποιο είναι το πραγματικό τους έργο και αναλώνονται στα διοικητικά, αυτό είναι εξ αιτίας της αδυναμίας της ανθρώπινης φύσης και δεν μπορούμε να γενικεύουμε απαξιώνοντας έτσι όλους τους Αρχιερείς και τους πρεσβυτέρους.