Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Achilleas
12
Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ

Δημοσίευση από Achilleas »

Στις σελίδες του ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ αρθρογραφεί και η γνωστή συγγραφέας ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. Στη σελίδα της που ονομάζεται "Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ" στο πρόσφατο φύλο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ έχει ένα άρθρο, με τίτλο "Δεν θέλουμε υποβρύχια... Θέλουμε τα λεφτά μας πίσω!". Διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο το οποίο αναφέρεται στο ιστορικό του σκανδάλου και όχι μόνο των υποβρυχίων, συμφωνώ με τα γραφόμενά της. Φθάνοντας όμως προς το τέλος του άρθρου της, διαβάζω επί λέξη τα εξής:

" Έτσι κι αλλοιώς, ο στρατός και η εκκλησία παραμένουν θεσμοί με οικονομική ισχύ και μάλιστα η εκκλησία προσφέρει τώρα συσσίτια. Δεν θέλουμε συσσίτια και ελεημοσύνες! Θέλουμε να φορολογηθεί η περιουσία της! Στην πραγματικότητα, θέλουμε να δημευτεί και να αξιοποιηθεί ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Τοποθετώ την εκκλησία μαζί με τον στρατό διότι αποτελούν δύο όψεις του ελληνικού αναχρονισμού που μας βυθίζει στο παρελθόν..... Το γεγονός ότι η Ελλάδα νιώθει να απειλείται από την Τουρκία οφείλεται, εν πολλοίς, στη διφορούμενη στάση της Ε.Ε. Ακόμα και η επιμονή στην ορθόδοξη εθνική ταυτότητα που καταλήγει στην τοποθέτηση της εκκλησίας στο απυρόβλητο, οφείλεται, εν πολλοίς, σ' αυτή την προβληματική γειτνίαση. Και καταλήγει το άρθρο: Αντί να περικοπούν οι ολοφάνερες σπατάλες, προσφεύγουμε σε λύσεις επιβίωσης που ταιριάζουν σε ιεραποστόλους της Μαύρης Αφρικής: συσίτια! Το λαϊκό κίνημα σήμερα έχει πολύ συγκεκριμένα αιτήματα: τη διατήρηση και την επέκταση του κοινωνικού κράτους μέσω θεσμικών ανατροπών. Δεν θέλουμε τα υποβρύχια, δεν θέλουμε μεσαιωνικές φιλανθρωπίες".

Η ιδεολογική ταυτότητα της συγγραφέως είναι γνωστή. Ο τίτλος μάλιστα "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΕΛΙΔΑ" στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ!! τα λέει όλα. Θα αναφερθώ όμως, στο συγκεκριμένο άρθρο: Πράγματι, οικονομικά σκάνδαλα (βλέπε υποβρύχια) όπως τα αναφέρει η συγγραφέας που λόγω χώρου δεν παραθέτω όλο της το άρθρο υπήρξαν και οι ευθύνες βαραίνουν την ηγεσία του. Όμως, στο επίμετρο του άρθρου, αναφέρεται στους δύο θεσμούς που είναι από τους λίγους υγιείς που παρέμειναν σ' αυτόν τον τόπο. Την εκκλησία και το στρατό. Και τι μας λέει η κ. Σώτη Τριανταφύλλου: Ότι είναι δύο θεσμοί με οικονομική ισχύ, που εκφράζουν το συντηρητικό παρελθόν και πρέπει με άλλα λόγια να αποδυναμωθούν. Για την κ. Σώτη Τριανταφύλλου και όχι μόνο, αυτά αποτελούν ο στρατός και η εκκλησία για τη χώρα μας.

Το τι θα γίνει αν αποδυναμωθούν αυτοί οι δύο θεσμοί, σε όσους σκέφτονται υγιώς, είναι περιττό να αναφερθούμε.

Επιγραμματικά, αναφερόμενος στο Στρατό, τα άτομα αυτά επειδή δεν μπορούν να αμφισβητήσουν δημοσίως τη σημασία του Στρατού, κάνουν τα πάντα για να τον υποβαθμίσουν. Ο Στρατός είναι το Έθνος. Χωρίς οποιαδήποτε κοινωνική τάξη και δεν είναι 'χουντικό" αυτό που λέω, μπορεί το Έθνος να επιζήσει. Χωρίς στρατό, ούτε μια ημέρα. Αλλά ούτε και το κράτος τιμά το Στρατό όπως του αρμόζει.

Όσον αφορά την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι γνωστός ο ιστορικός ρόλος της και οι θυσίες των ιερωμένων υπέρ της πατρίδος και δεν μπορεί η πέννα καμίας Σώτης Τριανταφύλλου να την μειώσει. Όσον αφορά για τα συσίτια, φανταστείτε να είχε δημευτεί η περιουσία της τι θα γινόταν οι άποροι αυτής της χώρας. Αποτελεί ανέκδοτο. Αν περίμεναν από αυτό το άθλιο και διεφθαρμένο κράτος να τους φροντίσει, σώθηκαν!

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αυτό που πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε, είναι ότι οι εχθροί του Έθνους βρίσκονται ανάμεσά μας. Είναι άτομα που διαδίδουν συγκεκριμένες αντεθνικές απόψεις, τις οποίες με τη βοήθεια του κράτους (εκπαίδευση κλπ.) και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσπαθούν να επιβάλλουν. Εγώ θα τα ονόμαζα με μία λέξη γραικύλους, δηλαδή Ελληνόφονους προδότες. Χρησιμοποιώ σκληρή λέξη, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω άλλη.
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Re: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Όταν παρουσιάστηκα στο κέντρο εκπαίδευσης για να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία, βρέθηκα κάποια στιγμή μπροστά σε μία πλάκα που είχε γραμμένο επάνω της με μεγάλα γράμματα: «ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ».
Κάποια στιγμή άκουσα ένα «αστείο» από κάποιον άλλο στρατιώτη που παρέφραζε το ρητό βάζοντας στο τέλος «για την πάρτη σας» αντί του «περί πάτρης». Το δήθεν αυτό αστείο πόσο πολύ έχει γίνει πράξη στις μέρες μας όπως φαίνεται.
Πιστεύω πως το μεγαλύτερο κακό που έκανε η χούντα στην πατρίδα μας ήταν ότι επέτρεψε στους αυτοαποκαλούμενους και δήθεν «διανοούμενους» να βρουν «πάτημα» για να κατηγορούν διαχρονικά και αξιωματικά και το Στρατό και την Εκκλησία χωρίς διάκριση, χωρίς εξαίρεση, χωρίς καμία εξέταση.
Η Αριστερά στην Ελλάδα ας μας πει καλύτερα γιατί ποτέ δεν έκανε και όπως φαίνεται δεν προτίθεται να κάνει καμία κυβερνητική πρόταση προς το Λαό και μετά ας αρχίσει να κρίνει τους πάντες και τα πάντα κατά το πως τη βολεύει. Αυτοί που δεν μπορούν ούτε μεταξύ τους να συνεννοηθούν, οι δήθεν αριστεροί που διατηρούν όμως μια χαρά όλες τις καπιταλιστικές συνήθειες, αυτοί που και τους δικούς τους τίμιους αγωνιστές τους λοιδώρησαν και τους διαπόμπευσαν κρίνουν το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, μιλούν για δήθεν μεγάλη περιουσία, θέλουν και με φασιστικού τύπου διατάγματα να απαγορεύσουν ακόμα και αυτές οι καμπάνες των Ιερών Ναών να πάψουν να ηχούν.
Δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι υπερπατριώτης, δεν είμαι αριστερός. Δεν υποστηρίζω καμία ακραία τάση. Έχω βάλει κανόνα στον εαυτό μου να μην αποκαλώ κανένα συνάνθρωπό μου «ανόητο», αλλά διαβάζοντας άρθρα όπως το παραπάνω μπαίνω στον πειρασμό να το κάνω. Μακάρι όμως να ήταν απλή ανοησία η αιτία που γράφονται τέτοια άρθρα. Πρόκειται μάλλον περί κοντόφθαλμης αντίληψης, φανατισμού και περιορισμού του πνευματικού πεδίου των συγγραφέων τους.
Εγώ πάντως, περιμένω ακόμα την Αριστερά να εμφανιστεί ενώπιον του Λαού με τη φράση «μπορούμε να κυβερνήσουμε, εμπιστευτείτε μας». Αντί αυτού, το μόνο που βλέπω είναι εκ του ασφαλούς κριτική και μόνο κριτική. Καμία όμως πράξη.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικότερα θέματα, General Subjects”