Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Γενικές συζητήσεις (ελεύθερος χώρος)

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Μάνος
7
Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές

Re: Γενικές συζητήσεις (ελεύθερος χώρος)

Δημοσίευση από Μάνος »

Συγχωρέστε με αν σας σκανδάλησα. Ήθελα να σας δείξω πόσο έχουν ξεφύγει κάποιοι, τίποτα παραπάνω. Αν είχα σκοπό να βλασφημώ μάλλον δεν θα ασχολιόμουν καθόλου με την Ορθοδοξία.
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Εγώ απ' την αρχή σε κατάλαβα! ;)
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Και οι υπόλοιποι παρατήρηση έκαναν ;)
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
7

Δημοσίευση από Σιτάρι »

Νίκος έγραψε:Πάντως σ' αυτό το θέμα δεν υπάρχει λογοκρισία :mrgreen: .
Ναι..έχεις δίκιο
Δεν κάνει να λογοκρινουμε...
Η μανα μου ελεγε εαν κρίνεις κατηγορείς κουτσομπολευεις ιδιως κακοπροαίρετα αγανακτεις κτλ φορτωνεσε τις αμαρτίες αυτού που κρίνεις
Το ελεγε αλληγορικά
πχ αν αρχίζαμε την κριτική μηπως θα ειμασταν λιγοτερο αμαρτωλοι αντι αυτου;;;; Που εκανε οτι έκανε στο βίντεο...

Σίγουρα δεν το παρέθεσε για τετοιο σκοπο το βιντεο, το εβαλε για να δουμε που εφτασαν. Εγω τρομαξα
Προσπάθησα να μη το πω να το δει κανενας που ισως θα έκρινε
Εδωμεσα σιγουρα αυτη τη παγίδα της κρισης τη ξέρουμε
Απλα αν ειναι να μιλησουμε για το θεμα αναλογα που ειμαστε..στο κυκλο δλ στο κατηχητικό το συζηταμε. Στο καφε ακουμε κι αν χρειαστεί λεμε μη κρίνετε αλλα δε συμφωνουμε κτλ
Καλα εκανε και το εβαλε νομιζω για να δουμε που φτασαμε ενημερωτικά. Τι να πω...μακαρι να φωτιστεί και να παει σε Πνευματικό αν οχι ολοι εστω καποιοι απο αυτους που κάνανε αυτα τα πράγματα στη παρελαση αυτη

Ο Χριστος ειναι πνευμα αγαθό και πνευμα αγαπης
Κι Αυτος ξερει πως θα κρίνει
Κι εμεις φευγουμε μακρια του
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Έχει αγανακτήσει ο κόσμος με αυτά που βλέπει στη Μακεδονία...
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Αυτό από μένα για τη Μακεδονία μας:

Σήμερον κηδεύουμε την πολυαγαπημένη μας και ΑΚΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...!!!

Εικόνα

Όπως ήταν αναμενόμενο αγαπητοί μου αδελφοί, η προσχεδιασμένη πλεκτάνη του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας έλαβε σήμερα χώρα στον ΜΑΤΑΙΟ τούτο τόπο. Ναι, ζήσαμε να το δούμε κι αυτό και να ζητήσουμε συγχώρεση από τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!!! Του ζητήσαμε συγχώρεση εμείς η γνήσιοι Έλληνες που εξαιτίας των δόλιων ελληνόφωνων στο βωμό της "καλής γειτνίασης" την θυσίασαν. Πάει, ο πολιτισμός μας καταστρέφεται ολοσχερώς, αυτό είναι γεγονός. Αγωνιζόμασταν επί ολόκληρους μήνες γιατί; Για να γίνει το χατίρι στους "πολιτισμικούς ζητιάνους" εννοώντας βέβαια τους Σκοπιανούς. Το "αστείο" της υπόθεσης είναι το ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;;; Μήπως μιλούν ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;
Προσωπικά αλλά και εθνικά (εφόσον αισθάνομαι εκπρόσωπος των ΓΝΗΣΙΩΝ Ελλήνων) είμαι σίγουρος πως ΟΧΙ!!! Έπειτα, κουβαλούν στις φλέβες τους ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;;; Δεν το νομίζω!!! Πάντως ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΟΥΣΕ και ΕΛΛΗΝΑΣ ήταν. Μία ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ανάγνωση της ΓΝΗΣΙΑΣ (όχι της νοθευμένης) ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ θα σας πείσει!!! Επιπρόσθετα, το ζήτημα (με βάση πάντοτε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ) θα μπορούσε να τεθεί και αντίστροφα. Εφόσον ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (όχι κανένας Σκοπιανός) έφτασε μέχρι τις Ινδίες, δεν θα μπορούσαμε κάλλιστα να απαιτήσουμε κι εμείς ΟΛΟΙ οι λαοί από 'δω μέχρι εκεί να λέγονται ΕΛΛΗΝΕΣ και στο χάρτη να καλύπτει με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ τον χώρο αυτό;;; ΒΕΒΑΙΑ!!! Στα χαρτιά όμως όλα είναι εύκολα! Το ΑΙΜΑ όμως είναι αυτό που μετράει!!! Και αν θέλουν οι Σκοπιανοί να λέγονται Μακεδόνες (και κατά συνέπεια ΕΛΛΗΝΕΣ όπως αποδείξαμε) θα πρέπει να κάνουν ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ!!! Να βγάλουν δηλαδή το ΣΛΑΒΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!! Μόνο έτσι θα λέγονται Μακεδόνες!!! Όλα τα άλλα είναι "κολοκύθια με τη ρίγανη" θα λέγαμε!!! ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και συνάμα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ (αφού η Μακεδονία ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ και έχουμε ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ) λοιπόν και από τον κ. Ζάεφ αλλά και απ' όλους τους ευκόλως εννοούμενους "πολιτισμικούς ζητιάνους" που διεκδικούν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (βλέπε Σκόπια Μακεδονία, Αλβανία - Βόρεια Ήπειρος) να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να καταλάβουν ότι ΟΛΑ αυτά τα ξεκατινιάσματα που κάνουν είναι πρόσκερα και ΤΑ ΠΑΝΤΑ θα ανακτηθούν από τους Έλληνες όταν οι προφητείες πολλών Αγίων μας εκπληρωθούν! Μείνετε με την ιστορία που διαθέτετε και ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΕ την ιστορία που ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!!! Στο σημείο όμως αυτό, να διευκρινήσουμε ότι το μεγαλύτερο φταίξιμο είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ (προς ανακούφιση ορισμένων αδελφών μας και ειδικά πολιτισμικών ζητιάνων). Βέβαια είναι δικό μας αφού τα ελληνόφωνα "καμάρια" μας (αφού όσοι ξεπουλάνε την Πατρίδα μας κομμάτι κομμάτι ΔΕΝ είναι ΕΛΛΗΝΕΣ) που θα βαρούσαν ζουρνάδες και οι Ευρωπαίοι θα χόρευαν , όχι μόνο δεν έφεραν την παραμικρή αντίρρηση, αλλά θεώρησαν ότι το ξεπούλημά μας θα συνέβαλε στην "καλή γειτνίαση" μεταξύ των δύο χωρών. Μπράβο! Ο ανθελληνισμός ορισμένων χτύπησε κόκκινο! Δεν πειράζει όμως αφού ο λαός τους εξέλεξε! Τι φταίει όμως ο "άμαχος πληθυσμός" (οι πολέμαρχοι δηλαδή του ξεπουλήματος της πατρίδας μας);;; Θα τα λουστούνε όμως, δυστυχώς...!!! Γι' αυτό λοιπόν ΕΛΛΗΝΕΣ (όχι ελληνόφωνοι) πολεμήστε και διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν και αφήστε κάτω την φραπεδιά και το τάμπλετ. Η Ευλογημένη Χώρα που σας γέννησε σας χρειάζεται!!!! Πάψτε λοιπόν να παίζετε το παιχνίδι ορισμένων και υπερασπιστείτε την όπως οι Γνήσιοι Έλληνες Αγωνιστές του '21!!! Θα πρέπει ορισμένοι να γνωρίζουν ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πάντοτε θα ΕΥΛΑΒΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ γιατί ΚΑΡΠΟΣ τους είναι Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!! ΘΑ ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ!!! Αυτά από τον επικήδειο λόγο της Μακεδονία μας!!!

Πηγή : https://orthodoxiep.blogspot.com/2018/0 ... st_17.html
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Ωραίος Αναστάσιε μπράβο!
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Σήμερα κοιμήθηκε κατ'εμε ένας Άγιος λαϊκός από την οικογένεια μου σε ηλικία 101 χρόνων.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Σε ευχατιστώ πολύ Μάνο! Συλλυπητήρια και ελαφρή το χώμα που τον σκεπάζει...!!!! Ο Θεός ας τον αναπαύσει...!!!
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλό Παράδεισο να έχει!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”