Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Οι επιπτώσεις στην Εκκλησία από τις πολιτικές εξελίξεις

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12

Re: Οι επιπτώσεις στην Εκκλησία από τις πολιτικές εξελίξεις

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Διαβάζοντας τις θέσεις της "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" δεν είδα μία εναλλακτική λύση για το οικονομικό σύστημα πέρα από το μοντέλο της ελεύθερης αγοράς που είναι γνωστό ότι οδηγεί τους ανθρώπους, καθώς το επιβραβεύει, στο ανηλεές ανταγωνιστικό κυνήγι των υλικών αγαθών, τα οποία τελικά καταβροχθίζουν τον άνθρωπο. Θα περίμενα από ένα επαναστατικό κόμμα, όπως πιστεύω ότι είναι, διότι δυστυχώς η επίκληση σε χριστιανικές αρχές πλέον θα καταλήξει να είναι κάτι επαναστατικό, να έχει ένα πρόγραμμα πραγματικά επαναστατικό στον οικονομικό τομέα που να μας κάνει να ξεφεύγουμε από την υποδούλωσή μας στο χρήμα. Ένα κόμμα που θα εστιάζει στην ποιότητα και όχι στη φθηνή ποσότητα (που τροφοδοτεί ο καπιταλισμός). Νομίζω ότι ο καπιταλισμός δεν είναι χριστιανικός και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

Κωνσταντίνε, έχεις δίκιο. Όμως, κανένα από τα αντιμνημονιακά κόμματα δεν έχει πειστικό οικονομικό πρόγραμμα πρόγραμμα Very Happy .

Ελπίζω με τον καιρό να βελτιωθεί.

Προς το παρόν χρειαζόμαστε επειγόντως κυβέρνηση.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Achilleas
12
Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές

Δημοσίευση από Achilleas »

Χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση Νίκο, αλλά τι κυβέρνηση. Δυστυχώς αν συγκροτηθεί μία κυβέρνηση που θα αποφασίσει να καταγγείλει το μνημόνιο, η τρόικα και οι δανειστές θα κόψουν κάθε επαφή μαζί μας και θα οδηγηθούμε αυτομάτως στην δραχμή, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12

Λιγότερο με ανησυχεί αυτό, καθώς πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού θα τα βγάλουμε πέρα. Άλλωστε να υποχωρούμε συνέχεια στις επιταγές των αγορών οι οποίες δεν έχουν κανένα ανθρωπιστικό στόχο παρά μόνο την εξασφάλιση της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, και να καταδικάζουμε το μέλλον των παιδιών μας δε μου φαίνεται σωστό. Χάσαμε που χάσαμε το παρόν μην υποθηκεύουμε και το μέλλον. Άλλωστε όλοι οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, απλά εκδηλώθηκε έντονα στην Ελλάδα για τους γνωστούς λόγους. Προσπαθούν δηλαδή να διαιωνίσουν ένα σύστημα που είναι αποδεδειγμένα διαφθορέας της ανθρώπινης ψυχής και πηγή δεινών σε όλο τον πλανήτη και αποδεδειγμένα δεν είναι ΒΙΩΣΙΜΟ χωρίς απανωτές οικονομικές καταστροφές.
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο στις αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι μην εφαρμόσουν το άθεο πρόγραμμά τους και οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία και τα παιδιά μας να χάσουν κάθε πυξίδα ζωής.
Κρίμα που πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ του συμβιβασμού στο παγκόσμιο κατεστημένο και της αθεΐας, δηλαδή μεταξύ των ΙΔΙΩΝ πραγμάτων. Πόσο πολύ έχει απομακρυνθεί το πολιτικό σύστημα από τις παραδόσεις μας.......
Πόσο διαφαίνεται πλέον ότι δε μπορούμε να ελπίζουμε σε επίγειους "σωτήρες", παρά μόνο στη βοήθεια του Θεού.
Δημήτριος
12

Δημοσίευση από Δημήτριος »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Κρίμα που πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ του συμβιβασμού στο παγκόσμιο κατεστημένο και της αθεΐας, δηλαδή μεταξύ των ΙΔΙΩΝ πραγμάτων. Πόσο πολύ έχει απομακρυνθεί το πολιτικό σύστημα από τις παραδόσεις μας.......
Πόσο διαφαίνεται πλέον ότι δε μπορούμε να ελπίζουμε σε επίγειους "σωτήρες", παρά μόνο στη βοήθεια του Θεού.
Εγώ δεν θέτω ζήτημα 'σωτήρων'.Χριστιανούς οικονομολόγους που να διέπονται από την Πατερική θεώρηση των κοινωνικοοικονομικών δεδομένων ζητώ. Πού είναι αυτοί;Αυτά περί θεολογίας της απελευθέρωσης δεν μου φαίνονται σοβαρά.Οπως βεβαια και τα κάτωθι:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=115088

Οι θέσεις τους κρίνονται επιεικώς απαράδεκτες για πρόσωπα φέροντα ιερατικό ένδυμα!!.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
12

Οι θέσεις τους κρίνονται επιεικώς απαράδεκτες για πρόσωπα φέροντα ιερατικό ένδυμα!!
Συμφωνώ! Πάντως πάντα με κέντριζε ο διάλογος Μαρξισμού και Χριστιανισμού καθώς πιστεύω ότι οι πρώτες χριστιανικές κοινότητες κατάφεραν και δημιούργησαν ένα παράδεισο επί γης με την αγάπη και ανιδιοτέλεια των μελών τους. Πόσο μακριά είμαστε σήμερα από κάτι τέτοιο!

Τελικά έχω καταλήξει ότι κομμουνισμός χωρίς Χριστό δεν γίνεται. Δεν υπάρχει κομμουνισμός χωρίς αγάπη, ανιδιοτέλεια και προσφορά. Συναισθήματα που μόνο η θρησκεία μας μπορεί να μεταδώσει στους ανθρώπους. Αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι οι προσπάθειες των ανθρώπων που μάχονται για την αριστερά αρνούμενοι το Χριστό είναι μάταιες και το μόνο που ίσως καταφέρουν είναι να δημιουργήσουν κανένα απάνθρωπο καθεστώς, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Όπου απουσιάζει ο Θεός, παύεται ο άνθρωπος.

Δόξα τω Θεώ!
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου Κωνσταντίνε, όσα είπες είναι πολύ εύστοχα.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Δημήτριος
12

Δημοσίευση από Δημήτριος »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Οι θέσεις τους κρίνονται επιεικώς απαράδεκτες για πρόσωπα φέροντα ιερατικό ένδυμα!!
Συμφωνώ! Πάντως πάντα με κέντριζε ο διάλογος Μαρξισμού και Χριστιανισμού καθώς πιστεύω ότι οι πρώτες χριστιανικές κοινότητες κατάφεραν και δημιούργησαν ένα παράδεισο επί γης με την αγάπη και ανιδιοτέλεια των μελών τους. Πόσο μακριά είμαστε σήμερα από κάτι τέτοιο!

Τελικά έχω καταλήξει ότι κομμουνισμός χωρίς Χριστό δεν γίνεται. Δεν υπάρχει κομμουνισμός χωρίς αγάπη, ανιδιοτέλεια και προσφορά. Συναισθήματα που μόνο η θρησκεία μας μπορεί να μεταδώσει στους ανθρώπους. Αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι οι προσπάθειες των ανθρώπων που μάχονται για την αριστερά αρνούμενοι το Χριστό είναι μάταιες και το μόνο που ίσως καταφέρουν είναι να δημιουργήσουν κανένα απάνθρωπο καθεστώς, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Όπου απουσιάζει ο Θεός, παύεται ο άνθρωπος.

Δόξα τω Θεώ!
Τώρα μου ξύπνησες προεφηβικές μνήμες!Αν και δεν μου είναι καθόλου εύκολα να το συζητήσω αυτό δημόσια!Σίγουρα με ενοχλεί η νόθευση του χριστιανικού βιώματος με κάθε λογής ιδεολογικά "μπολιάσματα".
Δυστυχώς διατρέχουμε τον κίνδυνο να "αναμασούμε" σε καθαρά ατομικό επίπεδο αγνούς έστω Χριστιανικούς προβληματισμούς ενώ δεν γίνεται καμιά σοβαρή προσπάθεια σε συλλογικό επίπεδο να αναβαπτιστούν τα μέλη της Εκκλησίας στα διδάγματα του Ευαγγελίου και των Πατερων.
Τυπική αντίδραση "ανυποψίαστου' Χριστιανού: "Τι λες ρε συ;'ωστε καταδικάζει ο Χριστιανισμός την εκμεταλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,την τοκογλυφία και τον 'άδικο πλούτο;Κι εγω νόμιζα πως αυτά τα λεν-μονάχα- οι κομουνιστές!"
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

Μπορεί να κάποιος να παραβλέψει πολλά πράγματα στην επιλογή του, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις σε θέματα πίστεως. Ας πούμε στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί (υποθετικά) να παραβλέψει το λαϊκισμό, την αλαζονεία, τα ψέμματα, και ότι όλο το σάπιο κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την πολιτική του στα θέματα της πίστεως δεν μπορεί να τα παραβλέψει. Είναι σαν να ψήφιζαν οι Χριστιανοί σαν μη χειρότερο το Νέρωνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ξεκάθαρα:
1. Θα αφαιρέσει τον ομολογιακό χαρακτήρα από το μάθημα των Θρησκευτικών.
2. Θα καταργήσει τον όρκο από παντού ακόμη και απ' τα δικαστήρια. Θα αφαιρέσει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα απ' όλους τους δημόσιους χώρους, σταυρούς, εικόνες και θα απαγορεύσει την προσευχή στα σχολεία.
3. Θα κόψει εντελώς τη μισθοδοσία του κλήρου από το κράτος, αφαιρώντας από τους πολύτεκνους κληρικούς και όλα τα δικαιώματα που είχαν σαν δημόσιοι υπάλληλοι.
4. Θα δώσει υπηκοότητα σε όλους τους μετανάστες και θα τους χτίσει τζαμιά με έξοδα του κράτους για να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
5. Θα φορολογήσει τα έσοδα της Εκκλησίας είτε προέρχονται από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας είτε από τις εισφορές των πιστών, που σημαίνει ξεκάθαρα αντισυνταγματική διπλή φορολόγηση των ίδιων χρημάτων.
6 Θα δημεύσει την περιουσία των Μονών και του Αγίου Όρους και αυτών που βρίσκονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.
.....

Αν αυτά δε σας φτάνουν να σας πω και μερικά για τα εθνικά θέματα.

Σ' αυτές τις εκλογές είπαμε να ψηφίσουμε τουλάχιστον το μη χειρότερο, αφού το επιθυμητό δεν υπάρχει. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το χειρότερο απ' όλες τις απόψεις. Όσο για το αν είναι διεφθαρμένος ή όχι, τα περισσότερα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια επωφελήθηκαν με κάθε δυνατό τρόπο από το περίεργο φλερτ του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά και έχουν συμμετάσχει στη σημερινή κατάσταση περισσότερο από κάθε άλλον.

Ας είναι. Κάντε ότι νομίζετε. Αλλά, προκειμένου να ψηφίσετε αντίχριστα κόμματα, ψηφίστε τουλάχιστον ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Νίκο μου, θα σου μεταφέρω μία προσωπική μου εμπειρία.
Στις περασμένες εκλογές (του 2009) ήμουν στην εφορευτική επιτροπή.
Κάποια στιγμή ήρθε μία κυρία ως αντιπρόσωπος κόμματος. Δεν φορούσε κανένα διακριτικό και δεν ήμουν σίγουρος ποιου κόμματος ήταν αντιπρόσωπος. Φορούσε όμως (έξω από τα ρούχα της) ένα Σταυρό, ικανού μεγέθους, κρεμασμένο με μία αλυσιδίτσα από το λαιμό της. Ήταν ιδιαίτερα σεμνή και λιγομίλιτη. Προς στιγμή σκέφτηκα πως μπορεί να ήταν αντιπρόσωπος του ΛΑΟΣ. Με έκπληξη, την είδα κάποια στιγμή να κρατά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ και σύντομα διαπίστωσα πως ήταν αντιπρόσωπος αυτού του κόμματος!
Είμαι κι εγώ πάρα πολύ προβληματισμένος περί του τι να ψηφίσω. ΠΑΣΟΚ με τίποτα. ΝΔ με όλο το αμαρτωλό της παρελθόν και με τη Ντόρα να επιστρέφει άρον άρον μη χάσει τη βουλευτική ασυλία, τους Αδωνο-Βοριδο-Πλεύρηδες, πάλι με τίποτα. ΚΚΕ φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Τη Χρυσή Αυγή την κοιτάω με πάρα πάρα πάρα πολύ μεγάλη επιφύλαξη, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το πως βλέπει τον συνάνθρωπο. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι μένει; Σε άλλο σημείο του φόρουμ είδα πως ο Τζήμερος είναι πολύ πιθανό να είναι μάρτυρας του Ιεχωβά. Αν βγάλω και τον ΣΥΡΙΖΑ απέξω, τότε τι; Καμμένο; Κουβέλη; Κανένας τους δεν με καλύπτει. Μεγάλο ερώτημα για όλους μας ίσως. Τι να ψηφίσω;
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικότερα θέματα, General Subjects”