Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- aposal
- 12
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Καλησπέρα και καλό ΣΚ!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Καλησπέρα με τις πρεσβείες του Αγίου Νεκταρίου!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- nickzark
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές
Συγγνώμη χτες κοιμήθηκα πιο νωρίς . Δεν βόλεψε να μπω . Θα έβαζα επίλογο ότι σωστός νονος είναι όχι αυτός μόνο που θυμάται το βαφτιστήρι στα δώρα αλλά και στα πνευματικά . Να τον πάω και εκκλησία . Καλησπέρα για σήμεραΑναστάσιος έγραψε:Καληνύχτα και από μένα σε όλους μας! Αφήνω τον επίλογο στον κύριο Νίκο (nickzark).
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Τι αστάθεια είναι αυτή κύριε Νίκο; Τη μία θα κοιμάστε νωρίς την άλλη αργά; Μάς μπερδεύετε έτσι.
Συμφωνώ πάντως.

«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Εγώ πάντως εχθές κοιμήθηκα πολύ αργά! Ήμουν σε μια πολύ κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Νεκτάριο!
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
- aposal
- 12
Μετά τον εσπερινό γιορτάζουν οι άγιοι της επόμενης ημέρας. Οι πιο γνωστοί είναι ο άγιος Ορέστης και ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης,που βάφτισε τον άγιο Παΐσιο (και προέβλεψε ότι θα γίνει μοναχός).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Μακάρι να μπορούσα να πάω κι εγώ στην αγρυπνία που θα έκανε η ενορία αλλά ας όψεται το σχολείο σήμερα. Πάντως όταν τελούνται αγρυπνίες ημέρα Παρασκευή, πηγαίνω σχεδόν πάντοτε!Anastasios68 έγραψε:Εγώ πάντως εχθές κοιμήθηκα πολύ αργά! Ήμουν σε μια πολύ κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Νεκτάριο!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Μεγάλη η χάρη τους. Τις πρεσβείες τους να έχουμε.aposal έγραψε:Μετά τον εσπερινό γιορτάζουν οι άγιοι της επόμενης ημέρας. Οι πιο γνωστοί είναι ο άγιος Ορέστης και ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης,που βάφτισε τον άγιο Παΐσιο (και προέβλεψε ότι θα γίνει μοναχός).
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλησπέρα και πάλιν και πολλάκις!
- nickzark
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές
Story of my life χαχαχα άσε δεν θα βρεις με μένα ωράριο σταθερο . Καλή νύχτα εύχομαι .αν και έχει ακόμα πολύ η νύχταΑναστάσιος έγραψε:Τι αστάθεια είναι αυτή κύριε Νίκο; Τη μία θα κοιμάστε νωρίς την άλλη αργά; Μάς μπερδεύετε έτσι.Συμφωνώ πάντως.
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »