Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
nickzark
12
Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από nickzark »

Καλημέρα σε όλους
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα από τον συννεφιασμένο Άγιο Δημήτριο. Σήμερα η ενορία μας γιόρτασε τον νεοφανή άγιο Πορφύριο, με λιτανεία της εικόνας του. Στην εικόνα του δίπλα (στο παρεκλήσι) υπάρχει, σαν ευλογία, ποσότητα δοχείου του αίματός του. Στην Θεία Λειτουργία και την λιτανεία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, που είναι γέννημα - θρέμμα Μπραχαμιώτης. Τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού μας Ναού γνώριζαν καλά τον άγιο και είχαν πάρει την ευλογία του. Μάλιστα ο άγιος είχε προφητεύσει στον πρωτοπρεσβύτερό μας, ότι θα γίνει ιερέας και θα είναι αυτός που θα κτίσει τη νέα εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
7

Δημοσίευση από Σιτάρι »

Καλησπέρα σας

Μεγάλη γιορτή σήμερα

Να πω ότι εδώ έχουμε τη πρώτη εκκλησία προς τιμή του Αγίου Πορφυρίου
Σε λογο του Μητροπολίτη μας, μας είπε ότι ο Άγιος δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο ήθελε εκεί την εκκλησία αλλά θα μας δείξει το λόγο

Εάν γνωρίζεις, πας εύκολα, αν δε γνωρίζεις πας μέσα από χωραφοδρομους (gps)

Εγώ, έχω πάει με παρέα κι επειδή δε προσέχω συνήθως δε θυμόμουν ακριβώς το δρόμο κι εχθές...ξεκίνησα μόνη μου κι έμπλεξα μες τα χωράφια. Αλλά πήγαινα σιγά σιγά...σε μια στιγμή λέω όχι, θα βουλιάξει το αμάξι δε γίνεται.Ειχε και τρεις επιλογες, που να πάω; Σας πληροφορω εκείνη τη στιγμή, είδα όχι ένα, δύο αυτοκίνητα από πίσω μου. Αν ήταν ένα δε θα έβγαινα. Βγήκα, λέω δε πάει, εσείς πάτε στην εκκλησία;

Λένε ναι! Προχωρά

Όποιος ξέρει δε πάει από αυτό το δρόμο, αυτοί ξέρανε όμως και τους δύο κι ήρθαν από το δυσκολο

Εγώ δε θυμόμουν τον αλλο μπλέχτηκα και με το gps

Μου ανάβει από πίσω φλας που να στρίψω εν τέλη όλα καλά

Αυτό είναι ένα θαύμα. Απαλά όπως έλεγε ο Άγιος, έρχεται η παρουσία του Χριστού όταν πρέπει κι εκεί που πρέπει

Σ' ευχαριστώ Άγιε Πορφύριε
Θα γυρνούσα πίσω κι άρχιζε να νυχτώνει, ίσως μπερδεύονταν ο δρόμος μου εντελώς γιατί ούτε φώτα έχει ούτε κτιρια. Θα ξενυχτάγα στα χωράφια δλ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλησπέρα! Ο άγιος είναι πάντα δίπλα μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
7

Δημοσίευση από Σιτάρι »

Kαλησπερα!

Ναι οι Άγιοι της εποχής μας, καθώς ειπε μια μοναχή σε κάποια λειτουργία που ήμουν σε κάποιο εκκλησάκι μοναστηριού, είναι σε κοντινή διάσταση με εμάς, με το κόσμο

Όπως κι οι άγγελοι Μιχαήλ Ραφαήλ Γαβριήλ

Σπεύδουν να βοηθήσουν ακόμη και χωρίς πολλές φορές να το ζητήσουμε
Εκεί που γίνεται παρανόηση είναι, ότι ζητάμε ανώφελα πράγματα και δε γίνετε παρέμβαση γιατί δεν είναι θέλημα Θεού. Η προστασία τους όμως είναι παρεμβατική κι ευχομαι όλους να μας βοηθούν,φωτίζουν, οδηγούν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Καλησπέρα και καλό Κυριακάτικο μεσημέρι να έχουμε υπό τις πρεσβείες και τις μεσιτείες του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Καληνύχτα σας παιδιά!
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καληνύχτα σε όλους μας!
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Καληνύχτα και από μένα σε όλους τους αδελφούς και καλή εβδομάδα αύριο! Η Χάρη του Κυρίου να είναι μαζί μας!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”