Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Καλησπέρα σε όλο τον κόσμο και ευλογημένο Σαββατοκύριακο να έχουμε!
Σήμερα Σάββατο 9/2/2019 τιμούμε τη μνήμη των:
1.Άγιος Νικηφόρος
2.Άγιοι Μάρκελλος επίσκοπος Σικελίας, Φιλάγριος επίσκοπος Κύπρου και Παγκράτιος επίσκοπος Ταυρομενίου
3.Όσιος Ρωμανός ο Κίλικας ο θαυματουργός
4.Άγιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
5.Άγιοι Άμμων και Αλέξανδρος
6.Όσιοι Νικηφόρος και Γεννάδιος εν Βολογντά
7.Όσιος Παγκράτιος ο Έγκλειστος «εν τω Σπηλαίω»
8.Εύρεση των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Ιννοκεντίου εκ Ρωσίας
Την ευλογία και τις πρεσβείες τους να έχουμε!
ΥΓ: Νηστεία σήμερα. Δεν επιτρέπεται η κατάλυση όλων αυτών που τρώμε τις περισσότερες Τετάρτες και Παρασκευές του χρόνου.
Σήμερα Σάββατο 9/2/2019 τιμούμε τη μνήμη των:
1.Άγιος Νικηφόρος
2.Άγιοι Μάρκελλος επίσκοπος Σικελίας, Φιλάγριος επίσκοπος Κύπρου και Παγκράτιος επίσκοπος Ταυρομενίου
3.Όσιος Ρωμανός ο Κίλικας ο θαυματουργός
4.Άγιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
5.Άγιοι Άμμων και Αλέξανδρος
6.Όσιοι Νικηφόρος και Γεννάδιος εν Βολογντά
7.Όσιος Παγκράτιος ο Έγκλειστος «εν τω Σπηλαίω»
8.Εύρεση των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Ιννοκεντίου εκ Ρωσίας
Την ευλογία και τις πρεσβείες τους να έχουμε!
ΥΓ: Νηστεία σήμερα. Δεν επιτρέπεται η κατάλυση όλων αυτών που τρώμε τις περισσότερες Τετάρτες και Παρασκευές του χρόνου.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Αμήν! Χαίρετε άπαντες αδελφοί!
Πάλι θές προσοχή;

Αναστάσιος έγραψε:

Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- aposal
- 12
Καλησπέρα μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- aposal
- 12
Προσανατολίζομαι σε μια συνάντηση των μελών του φόρουμ, στον Άγιο Δημήτριο, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα και να βρεθούμε (και να γνωριστούμε, όσοι δεν γνωριζόμαστε), αλλά κυρίως και να ακούσουμε τον υπέροχο πατέρα Ματθαίο Χάλαρη να απαντάει στις ερωτήσεις μας. όπως το κάναμε αρκετές φορές και στο παρελθόν δηλαδή.
Αρχικά ο σκοπός μου ήταν να βρεθούμε την Κυριακή στις 24/2, στις 12:00, αλλά ο πατέρας Ματθαίος είχε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα από το πρωί (Νταού Πεντέλης) μέχρι το βράδυ, γιατί έχει εκδήλωση η ενορίας μας.
Ως εκ τούτου η συνάντησή μας προτείνω να γίνει μία Κυριακή μετά, στις 3/3/2019, που ο πατέρας είναι για την ώρα ελεύθερος βαρών και - υπενθυμίζω - είναι η τελευταία Κυριακή που τρώμε κρέας, αφού μετά τη συνάντηση θα έχουμε κρεατοφαγία σε παρακείμενη ταβέρνα (όσοι θέλουν).
Θα ανοίξω σχετικό θέμα (τόπικ) τη Δευτέρα.
Αρχικά ο σκοπός μου ήταν να βρεθούμε την Κυριακή στις 24/2, στις 12:00, αλλά ο πατέρας Ματθαίος είχε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα από το πρωί (Νταού Πεντέλης) μέχρι το βράδυ, γιατί έχει εκδήλωση η ενορίας μας.
Ως εκ τούτου η συνάντησή μας προτείνω να γίνει μία Κυριακή μετά, στις 3/3/2019, που ο πατέρας είναι για την ώρα ελεύθερος βαρών και - υπενθυμίζω - είναι η τελευταία Κυριακή που τρώμε κρέας, αφού μετά τη συνάντηση θα έχουμε κρεατοφαγία σε παρακείμενη ταβέρνα (όσοι θέλουν).
Θα ανοίξω σχετικό θέμα (τόπικ) τη Δευτέρα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Μάνος
- 7
Ο π.Ματθαίος είναι αυτός που κάνει κάθε χρόνο τα Δημήτρια με διάφορες ομιλίες απο ομιλητές που ανεβαίνουν και στο youtube; (Φυσικά και δεν θα είμαι παρών, αλλά που ξέρουμε στο μέλλον αν βρεθώ Αθήνα κάτι μπορεί να γίνει
)

Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- aposal
- 12
Ναι. Είναι ένας από τους καλύτερους ιερείς που έχω γνωρίσει ποτέ.
- Μάνος
- 7
Χαίρομαι φαίνεται ένας εκπληκτικός ιερέας και θα ήταν και σίγουρα ένας φοβερός πνευματικός Πατέρας αν έχει αυτήν την Χάρη από τον τοπικό Επίσκοπο.
- aposal
- 12
Δεν θέλω να τον διαφημίσω άλλο. Ήδη είπα αρκετά γι' αυτόν.
- Μάνος
- 7
Καλά κάνετε, όσα είπαμε είναι υπέρ αρκετά.
- Φωτεινή
- 11
- Έλαβε ευχαριστία: 3 φορές
Σ' ευχαριστώ πολύ Αναστασούλη. Καλησπέρα σε σένα και τους υπόλοιπους αδελφούς.Αναστάσιος έγραψε:Καλώς μάς ήρθατε και πάλι κυρία Φωτεινή!Φωτεινή έγραψε:Καλησπέρα σε όλες και όλους. Να έχετε ένα όμορφο και ήρεμο βράδυ.
Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε.
Μάρκος ε' 36
Μάρκος ε' 36