Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
"Secrets of the Cross": Ο Τάφος του Ιησού
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
"Secrets of the Cross": Ο Τάφος του Ιησού
Ο τηλεοπτικός σταθμός "SKY" επέλεξε να προβληθεί η εκπομπή : "Secrets of the Cross": Ο Τάφος του Ιησού, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Το βράδυ λοιπόν, ακριβώς πριν απ' την τελετή αφής του Αγίου Φωτός απ' τον αληθινό Τάφο του Χριστού μας στα Ιεροσόλυμα, επιλέχτηκε να προβληθεί αυτή η βλάσφημη κατά την άποψή μου εκπομπή γιατί προσβάλλει την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη στο θεμέλιό της που είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας.
Το γεγονός ότι ο αληθινός Τάφος του Χριστού είν' αυτός που βρίσκεται στο ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα, αποδυκνύεται από αυτήν ακριβώς την τελετή αφής του Αγίου Φωτός που τελείται εκεί εδώ και αιώνες, κάθε χρόνο, από τον εκάστοτε Ορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων! Το υπερφυσικό αυτό γεγονός πιστοποιεί την αλήθεια του γεγονότος πως ο Τάφος του Ιησού δεν είναι άλλος απ' αυτόν που βρίσκεται μέσα στο ναό της Αναστάσεως. Η προβολή αυτής της εκπομπής και μάλιστα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ακριβώς πριν απ' αυτή την τελετή, αποτελεί ύβρη θα έλεγα και βλασφημία κατά της Ορθόδοξης Πίστης, γιατί επιχειρεί να προβάλλει άλλον τάφο ως τον Τάφο του Ιησού Χριστού και μάλιστα επιχειρεί ν΄ αμφισβητήσει ακόμη κι αυτό το γεγονός της Αναστάσεως!
Για τ' όνομα του Ιησού Χριστού, έλεος πια!!! Γιατί δεν πάνε να βλασφημίσουν όλοι αυτοί των "media" και κανένα κοράνι; Ας πάει ο Κανάκης ή ο Λαζόπουλος ή κι εγώ δε ξέρω ποιος να βλασφημίσει το κοράνι ή κανένα Μωάμεθ, να δούμε τι θα γίνει τότε; Δε τους παίρνει όμως εκεί, γιατί θα βρουν το μπελά τους απ' τους μουσουλμάνους! Ενώ τους χριστιανούς τους έχουν στο χέρι και τους ταπεινώνουν προσβάλοντας συνεχώς τη αγία Πίστη τους, γιατί δεν αντιδράνε βίαια αυτοί και δεν τους φοβούνται όπως φοβούνται τους μουσουλμάνους! Αλλά αυτό δεν είναι έντιμο. Το Θεό όμως τουλάχιστον δεν τον φοβούνται; Αυτόν που Σταυρώνεται σήμερα για τις αμαρτίες όλων μας δεν τον φοβούνται;
Αλλά κι εμείς όλοι τι έχουμε πάθει; Δεν είδα καμιά αντίδραση απ' όλους εμάς τους Χριστιανούς. Απέναντι σε μια τόσο προκλητικά βλάσφημη εκπομπή, που προβάλλεται στην πιο ιερή Μέρα και Ώρα της Πίστης μας (Μεγάλη Παρασκευή προς Μέγα Σάββατο), στεκόμαστε αδρανείς σα να μας έχουν κάνει ένεση αναισθησίας! Τι έχουμε πάθει δε μπορώ να καταλάβω. Αν ήταν στη θέση μας μουσουλνάνοι και δέχονταν μια τέτοιου μεγέθους βλάσφημη προσβολή, δε θα 'μεναν αδρανείς σίγουρα. Τι λέτε σεις;
Το γεγονός ότι ο αληθινός Τάφος του Χριστού είν' αυτός που βρίσκεται στο ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα, αποδυκνύεται από αυτήν ακριβώς την τελετή αφής του Αγίου Φωτός που τελείται εκεί εδώ και αιώνες, κάθε χρόνο, από τον εκάστοτε Ορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων! Το υπερφυσικό αυτό γεγονός πιστοποιεί την αλήθεια του γεγονότος πως ο Τάφος του Ιησού δεν είναι άλλος απ' αυτόν που βρίσκεται μέσα στο ναό της Αναστάσεως. Η προβολή αυτής της εκπομπής και μάλιστα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ακριβώς πριν απ' αυτή την τελετή, αποτελεί ύβρη θα έλεγα και βλασφημία κατά της Ορθόδοξης Πίστης, γιατί επιχειρεί να προβάλλει άλλον τάφο ως τον Τάφο του Ιησού Χριστού και μάλιστα επιχειρεί ν΄ αμφισβητήσει ακόμη κι αυτό το γεγονός της Αναστάσεως!
Για τ' όνομα του Ιησού Χριστού, έλεος πια!!! Γιατί δεν πάνε να βλασφημίσουν όλοι αυτοί των "media" και κανένα κοράνι; Ας πάει ο Κανάκης ή ο Λαζόπουλος ή κι εγώ δε ξέρω ποιος να βλασφημίσει το κοράνι ή κανένα Μωάμεθ, να δούμε τι θα γίνει τότε; Δε τους παίρνει όμως εκεί, γιατί θα βρουν το μπελά τους απ' τους μουσουλμάνους! Ενώ τους χριστιανούς τους έχουν στο χέρι και τους ταπεινώνουν προσβάλοντας συνεχώς τη αγία Πίστη τους, γιατί δεν αντιδράνε βίαια αυτοί και δεν τους φοβούνται όπως φοβούνται τους μουσουλμάνους! Αλλά αυτό δεν είναι έντιμο. Το Θεό όμως τουλάχιστον δεν τον φοβούνται; Αυτόν που Σταυρώνεται σήμερα για τις αμαρτίες όλων μας δεν τον φοβούνται;
Αλλά κι εμείς όλοι τι έχουμε πάθει; Δεν είδα καμιά αντίδραση απ' όλους εμάς τους Χριστιανούς. Απέναντι σε μια τόσο προκλητικά βλάσφημη εκπομπή, που προβάλλεται στην πιο ιερή Μέρα και Ώρα της Πίστης μας (Μεγάλη Παρασκευή προς Μέγα Σάββατο), στεκόμαστε αδρανείς σα να μας έχουν κάνει ένεση αναισθησίας! Τι έχουμε πάθει δε μπορώ να καταλάβω. Αν ήταν στη θέση μας μουσουλνάνοι και δέχονταν μια τέτοιου μεγέθους βλάσφημη προσβολή, δε θα 'μεναν αδρανείς σίγουρα. Τι λέτε σεις;
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Re: "Secrets of the Cross": Ο Τάφος του Ιησού
Δυστυχώς Σταμάτη, κατά την άποψή μου, σταθμοί «ενημερώσεως» (καλύτερα θα ήταν να τους έλεγαν σταθμούς παραπλάνησης) σαν αυτόν του ΣΚΑΙ θα μετατρέψουν την κάθε αυτόβουλη αντίδραση σε μπούμερανγκ και θα «βγουν από πάνω».
Προσωπικά, έχω κλείσει όλα τα ραδιόφωνα και βλέπω ελάχιστη τηλεόραση. Προτιμώ να ακούω μόνο τον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος ή αυτόν της Πειραϊκής. Προσεύχομαι κάποια στιγμή να υπάρξει ένας τηλεοπτικός σταθμός της Εκκλησίας που θα δίνει τη σωστή ενημέρωση. Όπως και να έχει, εμπιστοσύνη στην Ιερά Σύνοδο και αν πρέπει να υπάρξει κάποια αντίδραση για το θέμα που αναφέρεις, θα πρέπει να πηγάσει πρώτα από αυτή. Εμείς οι υπόλοιποι κατά το δοκούν θα ακολουθήσουμε.
Καλή Ανάσταση. Ό,τι κι αν πουν οι πολέμιοι, η Ανάσταση του Κυρίου είναι γεγονός!
Προσωπικά, έχω κλείσει όλα τα ραδιόφωνα και βλέπω ελάχιστη τηλεόραση. Προτιμώ να ακούω μόνο τον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος ή αυτόν της Πειραϊκής. Προσεύχομαι κάποια στιγμή να υπάρξει ένας τηλεοπτικός σταθμός της Εκκλησίας που θα δίνει τη σωστή ενημέρωση. Όπως και να έχει, εμπιστοσύνη στην Ιερά Σύνοδο και αν πρέπει να υπάρξει κάποια αντίδραση για το θέμα που αναφέρεις, θα πρέπει να πηγάσει πρώτα από αυτή. Εμείς οι υπόλοιποι κατά το δοκούν θα ακολουθήσουμε.
Καλή Ανάσταση. Ό,τι κι αν πουν οι πολέμιοι, η Ανάσταση του Κυρίου είναι γεγονός!
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Ευχαριστώ εν Χριστώ αδερφέ Αναστάσιε, καλή Ανάσταση και σε σένα. Έχεις δίκιο σε ό,τι λες κι εγώ έχω κλείσει τα πάντα κι ακούω μόνο τους Ρ/Φ σταθμούς της Εκκλησίας μας, αλλά δεν παύει όμως να είναι μια πρόκληση αυτό. Τη στιγμή μάλιστα που είναι αδύνατοι στην Πίστη, νέοι κπλ, οι οποίοι μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά και να δηλητηριαστούν οι συνειδήσεις τους από τη βλασφημία, γιατί εμείς να μένουμε αδρανείς; Τουλάχιστον μια διαμαρτυρία όχι απλά τη δικαιούμαστε, αλλά επιβάλλεται να την κάνουμε νομίζω, με εύσχημο τρόπο βέβαια πάντα. Δε μπορούμε να τα περιμένουμε κι όλα απ' τους κληρικούς! Έχουν ανάγκη κι αυτοί από ξεκούραση και ηρεμία αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα. Δε μπορούν να είναι συνεχώς αντιμέτωποι με το κακό, γιατί φθείρονται κιόλας! Έχουμε κι εμείς ευθύνη, ως λαϊκοί χριστιανοί που είμαστε. Μπορούμε κι εμείς να είμαστε ενεργοί σε Πνευματικά ζητήματα, σε συνεργασία και συνεννόηση βέβαια πάντα με τους κληρικούς. Και... σίγουρα το γεγονός της Αναστάσεως, είναι αδιαμφησβήτητο.
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Επικοινωνία:
Αγαπητέ αδελφέ Σταμάτιε, φυσικά και συμφωνώ σε αυτό που λες σχετικά με το ότι δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους ιερείς. Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στην Ιερά Σύνοδο (καθώς ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός εκπέμπει πανελλαδικά και δεν αποτελεί τοπικό γεγονός) που διαθέτει τους μηχανισμούς εκείνους που επιτρέπουν την αντίδραση με σύνεση και νηφαλιότητα ώστε να είναι αποτελεσματική.
Πιστεύω πως αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι μία έρευνα στο διαδίκτυο σχετική με τη συγκεκριμένη εκπομπή. Να συλλέξουμε στοιχεία που να αφορούν θέσεις έγκριτων επιστημόνων (πχ καθηγητών θεολογίας) οι οποίες να απορρίπτουν σαφώς τις θέσεις που προβάλλουν οι δημιουργοί του ντοκυμαντέρ που προτίθεται να προβάλλει ο ΣΚΑΙ. Τέλος, να στείλουμε τα στοιχεία αυτά στον σταθμό με ένα e-mail ζητώντας τους να προβάλλουν και αυτά ώστε να υπάρχει πολυφωνία και όχι μονομερής ενημέρωση.
Πιστεύω πως θα αναγκαστούν να απαντήσουν και αν συνεχιστεί και γενικευτεί η πίεση θα αντιληφθούν κάποια στιγμή πως δεν μπορούν να θεωρούν διαρκώς πως ο λαός τρώει "κουτόχορτο"
Πιστεύω πως αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι μία έρευνα στο διαδίκτυο σχετική με τη συγκεκριμένη εκπομπή. Να συλλέξουμε στοιχεία που να αφορούν θέσεις έγκριτων επιστημόνων (πχ καθηγητών θεολογίας) οι οποίες να απορρίπτουν σαφώς τις θέσεις που προβάλλουν οι δημιουργοί του ντοκυμαντέρ που προτίθεται να προβάλλει ο ΣΚΑΙ. Τέλος, να στείλουμε τα στοιχεία αυτά στον σταθμό με ένα e-mail ζητώντας τους να προβάλλουν και αυτά ώστε να υπάρχει πολυφωνία και όχι μονομερής ενημέρωση.
Πιστεύω πως θα αναγκαστούν να απαντήσουν και αν συνεχιστεί και γενικευτεί η πίεση θα αντιληφθούν κάποια στιγμή πως δεν μπορούν να θεωρούν διαρκώς πως ο λαός τρώει "κουτόχορτο"

- Achilleas
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ προβάλει τέτοιου είδους εκπομπές, ντυμένες με "επιστημονικό" μανδύα. Μια άλλη εκπομπή του, είναι "Τα μυστικά της Βίβλου", στην οποία μεταξύ των άλλων, ήθελε να δείξει, να αποδείξει μάλλον, ότι η καταστροφή των Σοδόμων έγινε από πτώση αστεροειδούς! Όσον αφορά τη θέση του Γολγοθά και του μνημείου, αυτή είναι εξακριβωμένη και από επιστήμονες αρχαιολόγους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους (Εβραίοι και Άραβες)! Δεν ξέρω ποια είναι τα κέντρα αυτά που προωθούν τέτοιου είδους εκπομπές και ούτε θέλω να μάθω. Η επιστήμη βεβαίως είναι χρήσιμη, όταν όμως δεν μεροληπτεί, με ύποπτους σκοπούς.
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Συμφωνώ Αχιλλέα με την άποψή σου, αλλά όσο αφορά αυτά που αναφέρει ο Αναστάσιος έχω να πω πως, σε ζητήματα τόσο θεμελειώδη της Πίστεώς μας όπως είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας, νομίζω δε χρειάζεται να ρωτήσουμε κανένα Θεολόγο και να κάνουμε οποιαδήποτε έρευνα σχετικά! Μπορούμε απλά να πούμε: "κύριοι, συγνώμη αλλά αυτό που προβάλλατε ήταν βλάσφημο γιατί πρόσβαλλε τη θεμελιώδη αλήθεια της Αναστάσεως του Κυρίου μας και σας ζητάμε αν όχι μια δημόσια συγνώμη, τουλάχιστον να μην επαναληφθεί". Αληθώς ανέστη ο Κύριος![
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Επικοινωνία:
Σταμάτη, νομίζω πως με παρεξήγησες. Δεν αναφέρομαι σε κάτι τόσο θεμελιώδες όπως η Ανάσταση του Κυρίου η οποία φυσικά και δεν χρειάζεται απόδειξη.
Αναφέρομαι στην επιστήμη της θεολογίας την οποία και οι κύριοι αυτοί προσπερνούν επιδεικτικά. Επειδή τελευταία έχω ακούσει αρκετές ομιλίες θεολόγων (ορθοδόξων ελλήνων), πιστεύω πως η έρευνα που γίνεται «βουλώνει» τα στόματα όσων προσπαθούν με δήθεν επιστημονικές «μελέτες» να αμφισβητήσουν τα αυταπόδεικτα. Και το κάνει με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούν μετά να επιμείνουν στις κακοδοξίες τους.
Τέλος, το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ το παρακολούθησα για να έχω άποψη. Δεν ξέρω ακριβώς τις προθέσεις των δημιουργών του, αλλά όσο κι αν προσπάθησαν να δείξουν πως ο Χριστός δήθεν δεν αναστήθηκε απέτυχαν παταγωδώς. Και απέτυχαν από την ίδια την επιστήμη την οποία επικαλούνται. Στο τέλος του ντοκυμαντέρ καταρρίπτονται όλοι οι αρχικοί ισχυρισμοί που έγιναν σε αυτό και μάλιστα χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης.
Χριστός Ανέστη!
Αναφέρομαι στην επιστήμη της θεολογίας την οποία και οι κύριοι αυτοί προσπερνούν επιδεικτικά. Επειδή τελευταία έχω ακούσει αρκετές ομιλίες θεολόγων (ορθοδόξων ελλήνων), πιστεύω πως η έρευνα που γίνεται «βουλώνει» τα στόματα όσων προσπαθούν με δήθεν επιστημονικές «μελέτες» να αμφισβητήσουν τα αυταπόδεικτα. Και το κάνει με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούν μετά να επιμείνουν στις κακοδοξίες τους.
Τέλος, το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ το παρακολούθησα για να έχω άποψη. Δεν ξέρω ακριβώς τις προθέσεις των δημιουργών του, αλλά όσο κι αν προσπάθησαν να δείξουν πως ο Χριστός δήθεν δεν αναστήθηκε απέτυχαν παταγωδώς. Και απέτυχαν από την ίδια την επιστήμη την οποία επικαλούνται. Στο τέλος του ντοκυμαντέρ καταρρίπτονται όλοι οι αρχικοί ισχυρισμοί που έγιναν σε αυτό και μάλιστα χωρίς περιθώριο αμφισβήτησης.
Χριστός Ανέστη!
- Achilleas
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές
Συμφωνώ απόλυτα Τάσο, ότι αυτού του είδους οι "έρευνες" αυτοδιαψεύδονται!
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.