Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Αναζήτηση Γέροντα (Δίψα για Χριστό)

Ειδήσεις, Περιγραφές, Φωτογραφίες, Εμπειρίες προσκυνητών, Επισκέψεις, Βίοι Αγίων Γερόντων

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Αναστασία
1

Re: Αναζήτηση Γέροντα (Δίψα για Χριστό)

Δημοσίευση από Αναστασία »

Καλησπέρα σας , επειδή είναι άμεση ανάγκη και πρόκειται για ψυχολογικά πρόβληματα ενός κοντινού μου προσώπου .Εχει ο πατέρας σχιζοφρένεια και το παιδί του διπολική διαταραχή και κάνουν ότι λένε οι γιατροί αλλά θα ήθελα από κοντά να γνωρίσω έναν διορατικό γέροντα αν υπάρχει εν ζωή στην Αθήνα για να πάω την οικογένεια να πάρει την ευλογία του !!Θερμη παράκληση να μου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει!!Σας ευχαριστώ πολύ!!
Άβαταρ μέλους
Panos
1

Δημοσίευση από Panos »

Αναστάσιος έγραψε:Εγώ πάντως γνωρίζω δύο πνευματικούς πατέρες που κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετικοί. Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες, θα προτιμούσα να μού στείλετε προσωπικό μήνυμα, για να μην φανεί ότι διαφημίζω ιερείς.
Καλησπέρα ! Είμαι καινούριος στο φόρουμ ! Θα μπορούσες να με κατατοπίσεις ή κάποιος άλλος σε εύρεση πνευματικού στην Αθήνα ; Ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Γεια σου Παναγιώτη, καλώς ήλθες στο φόρουμ μας.
Προσωπικά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από την ενορία σου.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Πανάγος
1

Δημοσίευση από Πανάγος »

Ερώτηση: επειδή και εγώ είμαι σε αναζήτηση ενός διορατικου γέροντα... μήπως τελικά βαθιά μέσα μας ψάχνουμε για μέντιουμ και όχι γέροντα να μιλήσει στην ψυχή μας και την καρδιά ❤️ μας; μήπως ο Θεός μας αποκαλυφθεί μέσα απο διάφορους τρόπους....;
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Γεια σου Πανάγο και καλώς ήλθες στο φόρουμ μας.
Συνήθως το κατάλληλο πρόσωπο βρίσκεται πολύ κοντά μας και είναι ο πνευματικός της ενορίας μας.
Ξεκίνησε από εκεί.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές

Τα χαρίσματα δίδονται από το Άγιο Πνεύμα, για να βοηθά ο χαρισματούχος τους πιστούς στην μετάνοια

Δημοσίευση από Νίκος »

Τα χαρίσματα δίδονται από το Άγιο Πνεύμα, για να βοηθά ο χαρισματούχος τους πιστούς στην μετάνοια
facebook 25/9/2024

Εικόνα

γράφει ο Σεβασμιότατος π. Νεκτάριος Τσίλης, Μητροπολίτης Χογκ Κογκ και Νοτιοδυτικής Ασίας

Διαβάζω αυτά που γράφουν μερικοί ότι επισκέπτονται κάποιους γεροντάδες και τους ρωτούν «πότε θα γίνουν τα γεγονότα»;

Τι σημαίνει «τα γεγονότα»; Τα περί παγκοσμίων πολέμων, το πάρσιμο της Πόλης, και άλλα παρόμοια; Πιστεύω να καταλαβαίνετε πόσο ανόητο είναι αυτό, αν πραγματικά συμβαίνει…

Πηγαίνει κάποιος σε ένα τόπο μοναχικής ασκήσεως, συναντά κάποιον μοναχό, και οι ερωτήσεις που υποβάλλει είναι αν θα γίνουν πόλεμοι και πότε θα ξεκινήσουν;

Στα γεροντικά του 4ου και 5ου αιώνα γίνονται αναφορές σε παρόμοιες ιστορίες. Τότε οι ασκητές έδιωχναν αυτούς που πήγαιναν και ρωτούσαν τέτοια πράγματα. Και απαντούσαν μόνο σε ερωτήσεις που αφορούσαν την πνευματική ζωή, τον πόλεμο εναντίον των αμαρτωλών παθών, την ζωή της ταπεινώσεως και της μετανοίας.

Σήμερα γιατί θεωρούμε φυσιολογικό να πηγαίνει κάποιος σε έναν μοναχό και να ρωτά να μάθει «τα μελλούμενα» λες και ο γέροντας είναι καφετζού ή χαρτορίχτρα;…

Τα χαρίσματα της διοράσεως και της προοράσεως δίδονται από το Άγιο Πνεύμα όχι για να το παίζει ο χαρισματούχος μελλοντολόγος αλλά για να βοηθά τους πιστούς στην συναίσθηση της αμαρτίας και στην μετάνοια.

Πηγή: Nektarios Tsilis : facebook
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Δημοσίευση από Νίκος »

Το Άγιο Όρος και τα άλλα προσκυνήματα. το επισκεπτόμαστε με ευλάβεια και κατάνυξη, μήπως ακούσουμε κανένα πνευματικό λόγο ή διδαχθούμε από το παράδειγμα των μοναχών και μοναζουσών και βοηθηθούμε στον δικό μας αγώνα. Αν το να γνωρίσουμε έναν άγιο και ακούσουμε τα λόγια του αρκούσε για να αγιάσουμε, τότε κι εγώ ο ταλαίπωρος θα έπρεπε να είχα αγιάσει, γιατί ο Θεός με ευλόγησε να γνωρίσω δύο αγίους της εποχής μας, αλλά εγώ είμαι ακόμα γεμάτος πάθη. Η αναζήτηση χαρισματικών γερόντων δεν είναι ευσεβής πόθος. Αν θέλει ο Θεός, να έχουμε αυτή την ευλογία, θα συμβεί την κατάλληλη ώρα.
Άβαταρ μέλους
nickzark
12
Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

Δημοσίευση από nickzark »

Νίκος έγραψε: Σάβ Σεπ 28, 2024 5:12 pm Το Άγιο Όρος και τα άλλα προσκυνήματα. το επισκεπτόμαστε με ευλάβεια και κατάνυξη, μήπως ακούσουμε κανένα πνευματικό λόγο ή διδαχθούμε από το παράδειγμα των μοναχών και μοναζουσών και βοηθηθούμε στον δικό μας αγώνα. Αν το να γνωρίσουμε έναν άγιο και ακούσουμε τα λόγια του αρκούσε για να αγιάσουμε, τότε κι εγώ ο ταλαίπωρος θα έπρεπε να είχα αγιάσει, γιατί ο Θεός με ευλόγησε να γνωρίσω δύο αγίους της εποχής μας, αλλά εγώ είμαι ακόμα γεμάτος πάθη. Η αναζήτηση χαρισματικών γερόντων δεν είναι ευσεβής πόθος. Αν θέλει ο Θεός, να έχουμε αυτή την ευλογία, θα συμβεί την κατάλληλη ώρα.
Ποιους Αγίους Νίκο αν επιτρέπεται ;
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Δημοσίευση από Νίκος »

Νικόλα είχα την ευλογία στα νιάτα μου να γνωρίσω τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη στην Πολυκλινική Αθηνών και αργότερα μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη στη Μονή του Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια, όπου μας πήγε για πρώτη φορά ο μακαριστός Σισανίου και Σιατίστης Παύλος. Στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυόβουνου είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε τον μακαριστό Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο Κόμπο, προκάτοχο του Παύλου, ο οποίος πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο ασκητικούς Ιεράρχες της τελευταίας 100ετίας.
Άβαταρ μέλους
nickzark
12
Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

Δημοσίευση από nickzark »

Μεγάλες ευλογίες . Είδες ας μου επιτραπεί η έκφραση φοβερούς Άγιους . Και πάτερ Σιατίστης από τους καλύτερους ιεράρχες . Μεγάλη ευλογία .
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
Απάντηση

Επιστροφή στο “Άγιο Όρος - Mount Athos”