Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Αγιορείτικα Νέα

Ειδήσεις, Περιγραφές, Φωτογραφίες, Εμπειρίες προσκυνητών, Επισκέψεις, Βίοι Αγίων Γερόντων

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
12
Έλαβε ευχαριστία: 2 φορές

Αγιορείτικα Νέα

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Νίκο , έκρινα σκόπιμη την δημιουργία του παρόντος θέματος , διότι δεν βρήκα κάτι παρόμοιο (εάν υπάρχει ας συνχωνευθεί) και προκειμένου να έχουμε ένα σημείο αναγωγής και εδώ , ώστε ένας μελλοντικός επισκέπτης να βρίσκει πληροφορίες γιά το Άγιον Όρος.
Παραδείγματος χάριν, τηλέφωνα Μονών , επιστασίας, διαμονητήριων στη Θεσσαλονίκη, στοιχεία διαδρομών , καθώς και τυχών πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων εκεί ,και ότι άλλο χρήσιμο κατά κρίση.
Εάν έχεις οποιοδήποτε πληροφορία σε κάποιο Data Bank (updated) ή όποιος σεβαστός φίλος έχει παρόμοιες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στο Περιβόλι της Παναγιάς μας, ας τις δημοσιεύει στο παρόν για βοήθεια των προσκυνητών.

18 Ιαν 2011 όπως κάθε χρόνο , πρώτα ο Κύριος , κάνω είσοδο, μετά από την οποία θα κάνω κάποια ανακοίνωση για την περιοχή που θα κινηθώ , αν είναι ευλογημένο.
Άβαταρ μέλους
Φοιτητής
12

Re: Αγιορείτικα Νέα

Δημοσίευση από Φοιτητής »

Καλό προσκύνημα να έχεις και είθε η Παναγία μας να σε σκεπάζει και να σε καθοδηγεί!

Προς τα που θα πορευθείς;
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
12

Ευχαριστώ , νάσαι καλά.
Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες είμαι Αγία Άννα και στην συνέχεια πεζοπορία στην Μονή Διονυσίου , και όχι μόνο.
Φέτος έχω την αίσθηση ότι θα περιοριστώ στην Μονή Διονυσίου μόνο , πρώτα ο Κύριος
Ίδωμεν
Άβαταρ μέλους
Φοιτητής
12

Τι πράγμα είναι αυτό με το Άγιον Όρος.
Να θες να το επισκεφτείς ολόκληρο και τελικά να πηγαίνεις σε μια μόνο μονή και να φεύγεις παραταύτα πλήρως ικανοποιημένος και πνευματικά χορτάτος.

Καλό προσκύνημα και πάλι. Και αδερφέ, αν το θυμηθείς, άναψε ένα κεράκι να με ευλογήσει η Παναγιά να επισκεφτώ το πνευματικό της περιβόλι εφέτος!
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
12

Ευλογείτε

Σύντομα λοιπόν , πρώτα ο Κύριος, θα είμαι στο Άγιον Όρος.

Το πρόγραμμα μου (Κύριος οίδε) λέει ότι τα Φώτα θα είμαι εκεί.
Όποιος η όποια θέλει να μου δώσει ονόματα Υπέρ Υγείας ή Υπερ Αναπαύσεως , ας μου τα στείλει με ΠΜ.
Ευλογία και Χαρά μου θα είναι να τα δώσω στην Ιερά Μονή Διονυσίου τ' Αη Γιαννιού, μόνο φροντίστε να τα έχω μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Την ευχή σας. (από μέσα σας)

Δόξα τη Αδιαιρέτω και Ομοουσίω Τριάδι
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
12

Όλα καλά με την βοήθεια του Κυρίου, μόλις επέστρεψα.
Τα ονόματα των αιτούντων υγεία ζώντων και ανάπαυση κεκοιμημένων εδόθησαν όπως είπαμε.

Μία καλή και οικονομική όδευση Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι

Τραίνο ;κλινάμαξα- ,
αναχώρηση από Αθήνα σταθμό Λαρίσης 22:55 άφιξη Θεσσαλονίκη 05:36 της επομένης
Σημ: τα δύο τελευταία χρόνια οι χρόνοι έχουν τηρηθεί μέχρι δευτερόλεπτο, στην κλινάμαξα , ενώ φέτος στην επιστροφή μου για Αθήνα , είχα καθυστέρηση 30 λεπτών με το Intercity/Express των 18:50 η οποία οφείλετε μάλλον στην λευκή απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Για πληροφορία η διαφορά τιμής του Intercity/Express είναι 28€ προστιθέμενα στην τιμή του απλού εισητηρίου.

Ταξί από σταθμό Θεσσαλονίκης για ΚΤΕΛ Χαλκιδικής (χρόνος διαδρομής περίπου 15 με 20 λεπτά). Σημ: Δεν έχει εντοπισθεί πρόβλημα στην εύρεση ταξί έξω από το σταθμό .

Λεωφορείο για Ουρανούπολη αναχώρηση Θεσσαλονίκη 06:15 άφιξη Ουρανούπολη 08:30

Τιμές
Τραίνο
20€ απλή διαδρομή ή 32€ με επιστροφή ,
επιπλέον 11€ σε 6κλινη καμπίνα , 17€ σε 4κλινη και 23€ σε 2κλινη ανά διαδρομή= ?

Ταξί Θεσσαλονίκη 12-13€

Λεωφορείο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής 12€

Φέρυ Ουρανούπολης 7€ κλπ .......

Οι τιμές και οι χρόνοι είναι σημερινές , 23 Ιαν. 2011.
Σημ: δεν χρειάζεται διανυκτέρευση στην ουρανούπολη η οποία αυξάνει το κόστος και άλλα πολλά θετικά από αυτήν την λύση.
Στην διάθεση σας για πληροφορίες ταξιδίου[/u]
Άβαταρ μέλους
Φοιτητής
12

Να είσαι καλά Γιάννη και για τα ονόματα και για τις πληροφορίες.
Άβαταρ μέλους
minos
12

Δημοσίευση από minos »

Captain Yiannis έγραψε:Νίκο , έκρινα σκόπιμη την δημιουργία του παρόντος θέματος , διότι δεν βρήκα κάτι παρόμοιο (εάν υπάρχει ας συνχωνευθεί) και προκειμένου να έχουμε ένα σημείο αναγωγής και εδώ , ώστε ένας μελλοντικός επισκέπτης να βρίσκει πληροφορίες γιά το Άγιον Όρος.
Παραδείγματος χάριν, τηλέφωνα Μονών , επιστασίας, διαμονητήριων στη Θεσσαλονίκη, στοιχεία διαδρομών , καθώς και τυχών πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων εκεί ,και ότι άλλο χρήσιμο κατά κρίση.
Εάν έχεις οποιοδήποτε πληροφορία σε κάποιο Data Bank (updated) ή όποιος σεβαστός φίλος έχει παρόμοιες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στο Περιβόλι της Παναγιάς μας, ας τις δημοσιεύει στο παρόν για βοήθεια των προσκυνητών.

18 Ιαν 2011 όπως κάθε χρόνο , πρώτα ο Κύριος , κάνω είσοδο, μετά από την οποία θα κάνω κάποια ανακοίνωση για την περιοχή που θα κινηθώ , αν είναι ευλογημένο.

Καπετανιε πολυ σωστη σκεψη ........................το μονο που πρεπει να αλλαξει ειναι ο τιτλος και να γινει " χρησιμες οδηγειες για την επισκεψη μας στο Αγιον Ορος"

Για παραδειγμα θα ηθελα να πω και εγω μερικες συμβουλες για οσους δεν τις ξερουν.

Οταν μπαινουμε στο Ορος για Σ.Κ και πρεπει να βγουμε οπωςδηποτε την επομενη,κοιταμε παντα τις προβλεψεις για τον καιρο απο τα διαφορα σιτε οπως ( μετεο-μετεοfree- poseidon) kai βλεπουμε τους ανεμους επιφανειας κυριως γιατι τα πλοια που μπαινουν στο Ορος δεν εχουν μεγαλη καρυνα και σε δυνατους ανεμους δεν μπορουν να ταξιδεψουν.

Εαν ο προορισμος μας ειναι η Ανατολικη πλευρα (βατοπαιδι-εσφιγμενου κ.τ.λ) υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να μην μπορουμε την επομενη να βγουμε γιατι συνηθως αυτη η πλευρα του Ορους εχει καιρο.

Εαν μπουμε απο την δυτικη πλευρα(ουρανουπολη -δαφνη δοχειαριου -ξενοφωντος- ρωσικο κ.τ.λ) κοιταμε στον καιρο να μην δινει νοτιαδες.

Εαν δινει Νοτιαδες τοτε για να ειμαστε σιγουροι οτι θα βγουμε την επομενη ............την ημερα της εισοδου ή και νωριτερα μερικες μερες, κανουμε κρατηση στο ταχυπλοο για την ημερα εξοδου απο την μερια του Βατοπαιδιου, ωστε εαν εχει απαγορευτικο η Δαφνη, να παρουμε ενα αυτοκινητο μεταφορας (ταξι) που υπαρχουν μεσα στο Ορος για να μας παει Βατοπαιδι και να βγουμε παιρνοντας το ταχυπλοο απο εκει.

Εαν εχουμε αφησει το ιχ στην ουρανουπολη, οταν βγουμε στην Ιερισο μετα παιρνουμε το κτελ μας παει ουρανουπολη και παιρνουμε το ιχ μας και συναμα τον δρομο τις επιστροφης.

Αυτη η διαδικασια ειναι απαραιτητη μονο για αυτους που εχουν προβλημα με την δουλεια τους και πρεπει την επομενη να ειναι παρων.

Να με συνγχωρεσεστε εαν σας κουρασα.
"ου κατώκει εν μέσω της οικίας μου ποιών υπερηφανίαν"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Άγιο Όρος - Mount Athos”