Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ
Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε προς επιβεβαίωση μεν της απόλυτης αθωότητάς Του, και συγχρόνως προς απόδειξη της λυτρώσεως των ανθρώπων.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Δεν υπάρχουν προνομιούχοι ούτε προνομιακές τάξεις για τον ενανθρωπήσαντα Θεό που γεννήθηκε σε μια φτωχική φάτνη και απευθύνθηκε σε όλους, για να τους καλέσει κοντά Του.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές
Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης (Ρωμ. 2, 11), αλλά οι πλούσιοι, οι ισχυροί και οι έξυπνοι συνήθως πέφτουν στον πειρασμό της υπερηφάνειας, που τους εμποδίζει να πλησιάσουν το Θεό. Γι αυτό ο Απόστολος Παύλος λέει:

"26 Βλέπετε γάρ την κλήσιν υμών, αδελφοί, ότι ου πολλοί σοφοί κατά σάρκα, ου πολλοί δυνατοί, ου πολλοί ευγενείς, 27 αλλά τα μωρά τού κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς καταισχύνη, και τα ασθενή τού κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα καταισχύνη τα ισχυρά, 28 και τα αγενή τού κόσμου και τα εξουθενημένα εξελέξατο ο Θεός, και τα μη όντα, ίνα τα όντα καταργήση, 29 όπως μη καυχήσηται πάσα σάρξ ενώπιον τού Θεού. 30 εξ αυτού δε υμείς εστε εν Χριστώ Ιησού, ός εγενήθη ημίν σοφία από Θεού, δικαιοσύνη τε και αγιασμός και απολύτρωσις, 31 ίνα, καθώς γέγραπται, ο καυχώμενος εν Κυρίω καυχάσθω." (Κορινθ. Α' 1, 26-31)

"26 Βλέπετε γάρ την κλήσιν υμών, αδελφοί, ότι ου πολλοί σοφοί κατά σάρκα, ου πολλοί δυνατοί, ου πολλοί ευγενείς, 27 αλλά τα μωρά τού κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς καταισχύνη, και τα ασθενή τού κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα καταισχύνη τα ισχυρά, 28 και τα αγενή τού κόσμου και τα εξουθενημένα εξελέξατο ο Θεός, και τα μη όντα, ίνα τα όντα καταργήση, 29 όπως μη καυχήσηται πάσα σάρξ ενώπιον τού Θεού. 30 εξ αυτού δε υμείς εστε εν Χριστώ Ιησού, ός εγενήθη ημίν σοφία από Θεού, δικαιοσύνη τε και αγιασμός και απολύτρωσις, 31 ίνα, καθώς γέγραπται, ο καυχώμενος εν Κυρίω καυχάσθω." (Κορινθ. Α' 1, 26-31)
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το Λόγο του Θεού, το Ευαγγέλιο του Χριστού, με καμία άλλη διδασκαλία, ή παράδοση, ή καταστατικό, ή βιβλίο, ή εθιμο, ή οποιαδήποτε θεωρία.
Ο άνθρωπος, είναι πραγματικά πνευματικά και εσωτερικά ελεύθερος όταν έχει το Χριστό Σωτήρα και Κύριο στη ζωη του.
Όλα είναι δικα Του και ελενχομενα από Αυτόν.
Εάν λοιπον θελουμε να μη φοβομαστε για οτιδηποτε γινεται επανω εις
τον κοσμο,αλλα να απολαμβανουμε χαρα και ευλογια,θα πρεπει να εμπι-
στευτουμε Αυτόν,να δωσουμε την καρδια μας σε Αυτόν,και με τα ματια
στραμμενα στον ουρανο,να Τον περιμενουμε να ελθει να μας παραλαβει.
τον κοσμο,αλλα να απολαμβανουμε χαρα και ευλογια,θα πρεπει να εμπι-
στευτουμε Αυτόν,να δωσουμε την καρδια μας σε Αυτόν,και με τα ματια
στραμμενα στον ουρανο,να Τον περιμενουμε να ελθει να μας παραλαβει.
Ενώ λοιπον όλα τα μηνυματα,τα οποια ερχονται από την γη είναι απόγοητευτικα,το μηνυμα που ερχεται από τον ουρανο είναι μηνυμα χαρας και ευλογιας.Ο Ιησους Χριστος δεν θα αφησει αυτους που Τον αγαπανε επανω σε αυτή την γη να καταστραφουν,αλλα θα ελθει να τους παραλαβει για να ζησουν σε μια νεα γη,την οποια ο Θεος εχει ετοιμασει για αυτους.
Το προβλημα βασικα οφειλεται στο ότι η κοινωνια σημερα οσο ποτε αλλοτε αναζηταει την ηδονη και όχι την αληθεια.Αποτελεσμα της ηδονιστικης αναζητησης είναι η σκλαβια,καρπος της αληθειας είναι η ελευθερια.
Ο Κυριος Ιησους Χριστος δεν μας πουλαει τα παντα,αλλα μας χαριζει τα παντα.Αυτό λεγεται[χαρις Θεου].