Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ

Πνευματικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας - Spiritual subjects of our Orthodox faith.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Re: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΓΕΛΜΑ

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Μονος φωτοδοτης ειναι ο Κυριος με τη φωτιστικη διδασκαλια του.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Οι αμαρτωλοι ποτε δεν εχουν αληθινη χαρα και εσωτερικη γαληνη ειπε ο Θεος.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Την αιώνια ζωή την αποκτά κανείς με την πίστη στον Ιησού τον Σωτήρα,που θυσιάστηκε στο σταυρό για να εξαλείψει τις αμαρτίες μας.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Ο ανθρωπος χωρις να αμελει την εργασια του,ειναι απαραιτητο να ερευνησει πρωτα για τη σωτηρια της ψυχης του,που ειναι δυνατη μονο δια της πιστεως στον Ιησου Χριστο.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Η Βιβλος δεν ειναι η εκδηλωση η η ιδιοκτησια ενος λαου η μιας θρησκειας,προσφερει το μηνυμα Της σε ολους τους ανθρωπους,οποια και αν ειναι η ηλικια τους,ο βαθμος της μορφωσης τους,η θεση τους στον κοσμο.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

Αντί της λέξης "Βίβλος", που χρησιμοποιείται κυρίως από ετερόδοξους και αλλόδοξους, είναι προτιμότερες οι λέξεις "Αγία Γραφή".

Εικόνα

Φώτη, δεν ξέρω, αν αυτά που δημοσιεύεις, τα γράφεις ο ίδιος ή τα παίρνεις από κάπου. Όμως μπορείς σίγουρα να παρεμβαίνεις στο περιεχόμενό τους, για να είναι τουλάχιστον Θεολογικά σωστά.

Η Αγία Γραφή απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, αλλά μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αποδίδουν στο ιερό αυτό βιβλίο τη δέουσα τιμή και αξία. Δηλαδή, η Αγία Γραφή για τον Ορθόδοξο Χριστιανό είναι θεόπνευστο κείμενο, που αποτελεί μια από τις βασικές πηγές για να γνωρίσει το Θεό και το θέλημά Του και για να βρει το δρόμο για τη σωτηρία του, όχι όμως τη μοναδική πηγή. Το περιεχόμενο της Αγίας Γραφής γίνεται κατανοητό και ωφέλιμο στον Χριστιανό μόνο με τη βοήθεια της Θείας Χάριτος, επειδή αποτελεί πνευματική τροφή και όχι πηγή γνώσης, όπως τα υπόλοιπα βιβλία. Δηλαδή, η Αγία Γραφή απευθύνεται στην καρδιά και όχι στο νου του ανθρώπου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και ο νους δεν συμμετέχει στην κατανόησή της.

Όλοι οι ετερόδοξοι ή αλλόδοξοι άνθρωποι δίνουν στην Αγία Γραφή διαφορετική αξία και νόημα απ' αυτό που πραγματικά έχει κι έτσι δεν επωφελούνται, όσο θα μπορούσαν, από το περιεχόμενό της, ακόμη κι αν μπουν στον κόπο να τη διαβάσουν.

Επομένως η κατανόηση και η ωφέλεια από την Αγία Γραφή δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας ή γνώσης, όπως έλεγε ο αιρετικός Βαρλαάμ, αλλά πίστης και πνευματικής προσπάθειας (άσκησης), όπως μας παρέδωσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

ΦΩΤΗΣ έγραψε:Ο ανθρωπος χωρις να αμελει την εργασια του,ειναι απαραιτητο να ερευνησει πρωτα για τη σωτηρια της ψυχης του,που ειναι δυνατη μονο δια της πιστεως στον Ιησου Χριστο.
Αυτή η φράση είναι εντελώς λάθος.

Η σωτηρία της ψυχής μας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της πίστεως, αφού και τα δαιμόνια πιστεύουν και τρέμουν, αλλά "πίστεως δι' αγάπης ενεργουμένης" όπως λέει ο Απόστολος Παύλος. Δηλαδή ο Χριστιανός για να σωθεί, δεν αρκεί να πιστεύει στο μόνο αληθινό Τριαδικό Θεό, αλλά πρέπει και να αγωνίζεται να τηρεί το θέλημά Του. Αλλιώς η πίστη του είναι άκαρπη και δεν οδηγεί στη σωτηρία.

Ο αληθινός Χριστιανός δεν αμελεί την εργασία του, αλλά αντίθετα την αφιερώνει κι αυτή στο Θεό και στους συνανθρώπους του κι έτσι ωφελείται απ' αυτή και πνευματικά.

Γενικά ολόκληρη η ζωή μας πρέπει να είναι αφιερωμένη στο Θεό. Δεν υπάρχει ώρα για μας και ώρα για την πίστη, όπως πιστεύουν ορισμένοι ετερόδοξοι, αλλά κάθε στιγμή της ζωής μας και κάθε πράξη μας είναι πρέπει να είναι αποτέλεσμα της αγάπης μας προς το Θεό και τους συνανθρώπους μας. Αν δεν είναι, τότε είμαστε δίψυχοι, δηλαδή, ένα μέρος της καρδιάς μας παραμένει με τον κόσμο κι ένα μέρος μόνο στρέφεται προς το Θεό. Ο Θεός μας όμως "είναι Θεός ζηλωτής" και δεν δέχεται "να δουλεύουμε για δύο κυρίους".
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Αδελφέ μου Νίκο το 90% του καθημερινού αγγέλματος,είναι πιστή αντιγραφή από το περιοδικό
Σωτήρ όπου είμαι και μέλος.Συμφωνώ για την λέξη Βίβλος,αλλά έχει πολλές ονομασίες όπως και
τα Ιερά Συγγράμματα.
Το άλλο 10% των γραφομένων είναι από τον Ορθόδοξο Τύπο,όπως και από διάφορα χριστιανι-
κά βιβλία.Απλούστα είναι μία δουλειά 24 ετών αποθηκευμένη που την δίνω λίγο λίγο.
Οπότε ζητάω συγνώμη εγώ εκμέρους άλλων.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Χρειαζεται επιγνωση της εννοιας της αγαπης δια να αγαπησουμε τον πλησιον μας οπως τον ευατο μας.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ.

Οποιοσδηποτε κι αν εισαι,οτιδηποτε κι αν σκεφτεσαι για τον ευατο σου,
να ξερεις οτι:
*Υπαρχει καποιος νεοτερος σου διπλα σου,που σε εχει προτυπο του,σε θαυμαζει,σε θεωρει τελειο.
*Υπαρχει καποια δουλεια εντελως δικη σου,που αν δεν την κανεις εσυ,
κανενας δεν θα την κανει.
*Υπαρχει παντα καποιος που θα του λειψεις σαν θα φυγεις.
*Υπαρχει παντα καποιο κενο που εσυ,μονον εσυ μπορεις να γεμισεις.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα - Spriritual Messages”