Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Περί απενεργοποίησης των Smilies

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Περί απενεργοποίησης των Smilies

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Αγαπητά μέλη χαίρετε,

Επιτρέψτε μου να σας πληροφορήσω σχετικά με ένα θέμα που αφορά τη σωστή παρουσίαση των δημοσιεύσεων.
Θα γνωρίζετε οι περισσότεροι τα λεγόμενα "Smilies". Πρόκειται για μικρά εικονίδια που φανερώνουν διάθεση (χαρά, λύπη, απορία κτλ) και τα οποία μπορούν να προστίθενται στις δημοσιεύσεις μας μέσω συντομεύσεων. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να εκφράσουμε χαρά σε κάποιο από τα γραφόμενά μας πληκτρολογούμε :)
Αυτή η δυνατότητα όμως που προσφέρουν τα φόρουμ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν θέλουμε να βάλουμε μία συντόμευση που οδηγεί σε εικονίδιο αλλά ΔΕΝ θέλουμε να φανεί ως εικονίδιο.
Ένα παράδειγμα είναι όταν παραθέτουμε κάποιο απόσπασμα από τα Ιερά Κείμενα και υπάρχει στο τέλος η αναφορά της παραπομπής. Ίσως εκεί χρειαστεί να τοποθετήσουμε τον αριθμό 8 δίπλα από μία παρένθεση ΧΩΡΙΣ όμως να φανεί το εικονίδιο της διάθεσης. Δυστυχώς ο εξυπηρετητής θα αντιληφθεί το 8) ως συντόμευση και θα αλλοιώσει την πληροφορία που θέλουμε να δείξουμε.
Ο πιο απλός τρόπος λοιπόν για να αποφύγουμε να φαίνονται εικόνες διάθεσης στα κείμενά μας είναι να απενεργοποιούμε τη δυνατότητα αυτή. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, αν πατήσουμε στην επιλογή «Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση» που υπάρχει κάθε φορά που πληκτρολογούμε μία δημοσίευση.
Για παράδειγμα, στην παρούσα δημοσίευση έχω απενεργοποιήσει τη δυνατότητα και δείτε παρακάτω συντομεύσεις που όμως δεν οδηγούν σε εικονίδια:
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol:

Σας ευχαριστώ που ανεχθήκατε την πολυλογία μου και ελπίζω η πληροφορία αυτή να φανεί χρήσιμη.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”